- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexplo
őstag
Daruval vagy békával kell becipelni a lakásba. Én hallottam párszor élőben is. Hmmm pazar volt. Egyedül az árát nem tudtam értelmezni. Annó egy kertes ház árában mozgott..... most nézem már csak 26M forint... szinte ingyen van.
[ Szerkesztve ]
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
nexplo
őstag
válasz Donki Hóte #149 üzenetére
Nem ezt mondtam, de az a hangfal ami szélesebb spektrumban tudja a Hzeket mint a társai az sok esetben szebben vagy inkább részletesebben is szólhat. Pedig a fülünk nem hall minden tartományt már belőle. Erre utaltam. Nem tudom hogy a szemünk hány K-ban lát de a 4K vs 8K tv között is van különbség, pedig szerintem már határon van hogy egyáltalán látunk e ennyit
-
nexplo
őstag
Erre mondok egy érdekes dolgot. Bár valóban van sok hangfal ami olyan tartományban szól amit már nem hall az ember, de mégis szebbnek hallod azt bekötve egy jó rendszerbe. Én most nem a Tescoban kapható termékekről beszélek. Nem a tartományt veszed észre, csak annyit hogy valahogy szebb amit hall a füled. És ezt vakteszten, nem úgy hogy tudod az egyik 200e Ft a másik 2M Ft-os hangfal. Mert ott megzavarna az ár.
-
nexplo
őstag
válasz GhanBuri Ghan #116 üzenetére
Amit leírtál az így igaz. Bár hozzáteszem ha be van állítva a tű akkor nem kell állandóan "állítgatni" tehát belövöd és tudod használni. Mosó készüléket pont idén vettem év elején: [link] az egyik legjobb a piacon. Pofon egyszerű darab, egyedül a folyadék drága hozzá. A családban van kb 500 lemez, aminek az egyszeri átmosása is egy vagyon lesz. Azért azt is kiemelném hogy elmegy egy tehervonat a távolban és meghallom a lejátszás közben sajnos. Tehát érzékeny az analóg rendszer a rezgésre-mozgásra. Ez is a digitális előnye közé sorolható. Ettől függetlenül mindkettőt szeretem a maguk hibájával előnyeivel együtt.
-
nexplo
őstag
válasz Donki Hóte #113 üzenetére
Ez mit takar: Kristály PU? Nem hallottam még ilyen összefüggésben.
-
nexplo
őstag
válasz Donki Hóte #104 üzenetére
Ezért vadásznak első kiadásra lehetőleg szinte eredeti azaz olyan állapotban hogy még sosem hallgatták meg. Vannak ilyen lemezek de egy használt autó árában. Sosem adnék érte ennyit, de volt szerencsém ilyet hallgatni. Tényleg szépen szólnak de ez már a zene olyan unikuma amihez én nem érek fel sem anyagilag sem sehogy. Egy ilyen lemez egy szuper rendszeren, maga a csoda. Régen még hajtottam ezt, de már elengedtem, mert anyagilag nem tudom lekövetni sajnos És ugye ha meg is veszel egy ilyen lemezt, folyamatosan "sérül-kopik" minden egyes hallgatásnál, tehát olyan érzésed van hogy kvázi rongálod szegény lemezt amiből nem sok maradt a világon... Ebben a digitális verzió jobb. Arról nem is beszélve hogy az új, most kiadott viny lemezeket sok esetben CD-SACD-ről digitalizálják tehát a kettő technika találkozik is...
-
nexplo
őstag
válasz Hieronymus #97 üzenetére
Nagyon szépen összefoglaltad! Hozzáteszem, nekem főleg angol és korai (neten első... de szép álom) lemezeim vannak. Ezeken belül is olyat szerzek be ami szinte tökéletes állapotú. Egy ilyen lemez egy jó rendszeren brutál hangzást ad. Tesztelni megvettem a Pink Floyd Dark side of the moon lemezért SACD remastered és VINYL remasteredben is. Feltéve a vinyl melegebben szól. A sok korlát ellenére imádom mindkettőt. Hozzáteszem mostanában már inkább SACD-t használok többet. Mindkét rendszert imádom ,ezért is tartok belőlük egyet egyet. Vagyis többet de ez most nem lényeg
-
nexplo
őstag
válasz GhanBuri Ghan #90 üzenetére
Nem akarok pártoskodni, vagy analóg-digitális vitát szítani, de nekem mind a két rendszerből van. Nem a világ legdrágább rendszerei, de több milliós tétel volt mire darabonként megépültek. Azt szoktam mondani a barátoknak, hogy ez már alkalmas a "minőségi" zenehallgatásra, de a highend-től azért messze van. A digitális sosem fog úgy szólni mint egy analóg. A meleg analóg hangzás páratlan. A digitális rendszerben (én SACD-t használok) vannak lemezek amik már már elérik, súrolják az analóg hangzást, de ezek ritkák és drágák. (nekem a chesky lemezek pl nagyon tetszenek) Szumma szummárum, megért ennyi pénzt és munkát mire elkészült? Nekem igen. Ki tud kapcsolni és egy kis megnyugvást csempész ebbe a rohanó világba. Hozzáteszem ugyanúgy tisztelem azt is aki egy pár tízezer forintos rendszert hallgat, mert neki az élvezet része szinte ugyanaz mint nekem. Nem az ár a döntő része a dolognak. A modern digitális technika brutális miket tud, de én még szeretem kivenni a lemezt (cd-vinyl) a tokjából, bele olvasni a belső füzetébe, megszagolni az öreg illatát a papír részének és csendben élvezni a lemezt.
-
nexplo
őstag
válasz GegeWarrior #83 üzenetére
A bontatlan minőségi daraboknak nagyon felment az ára... Meg is lepődtem amikor belefutok hirdetésbe, hogy mennyit kérnek pár régi bontatlan márkás kaziért
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz Pro Koryak #68 üzenetére
Nem is neked címeztem, a neked írt részre reflektáltam csak, de nem neked
-
nexplo
őstag
Nem a méret a lényeg hanem hogy el lehessen vonulni kicsit. Játszani sajnos nekem sem nagyon van időm, pedig néha jó lenne kikapcsolódni vele. Bár legutóbb amikor bekapcsoltam kb az életkedvem elment tőle, mert nulla sikerélmény mellé tele volt csalóval a játék. Így pedig annyira sok örömet nem okoz
-
nexplo
őstag
Igen sajnos ennek vannak határai, de bárcsak mindenkinek lehetséges lenne aki vágyna rá. Nekem külön van erre egy szoba. Hozzáteszem ezt a szobát szoktam "férfi dühöngőnek" is használni, mert több hang rendszer van bekötve és tele van pasis szórakozáshoz megfelelő dolgokkal. (verseny csocsó, verseny darts, szimulátor ülés géppel+tv-vel ilyesmikkel) Jó ide elvonulni
-
nexplo
őstag
Egy olyan élet érzés amit régi dolgok szeretete vált ki. Amikor besötétíted a nappalit, bekapcsolod a rendszered, egy vinyl-t kiválasztasz és felteszed, majd hátra dőlsz egy finom (Whiskey-konyak, kinek mi) itallal a kezedben és élvezed. Nem kapkodsz nem váltogatsz számot másodpercenként, csak élvezed a zenét. Nincs telefon amit nézegetsz, nem megy a TV ahol ömlik a szenny és nem figyelsz másodpercenként 50 dologra. Ha vagy olyan szerencsés, hogy vannak ilyen pillanataid, akkor sokkal boldogabb leszel és megérted miről beszélek. Nem vagyunk egyformák, nem azt mondom hogy ez az etalon, de engem ez feltölt. Sajnos egyre ritkábban van benne részem ebben a rohanó világban.
-
nexplo
őstag
válasz Necroman_Mk2 #54 üzenetére
#47 Pro Koryak Én igazából értetlenül állok a kazetta fellendülése előtt. A CD-t és a vinylt még megértem, mert azoknak van némi extra (fizikai kópia + az utóbbinál az analóg hang), de egy olyan szalagos megoldás, ahol érzésre kellett megkeresned a szám elejét, 20-30 percenként meg manuálisan kellett forgatni a foyltatásért, számomra érthetetlen.
Lehet én értelmezem rosszul de a vinyl-re is minden igaz amivel a kazettát "vádolod". Ne érts félre egyik mellett sem kardoskodom de kicsit furi az indoklásod. Mondok egy sokkal kézzel foghatóbb ellentétet ami nekem pl számít. Van analóg és van digitális rendszerem is. Mindkettőt imádom de a vinyl rendszer esetében van egy fajta pattogás vagy sercegés vagy zaj, ki hogy nevezi. Ezt egy CD esetében nem hallod, az steril. Én pl imádom azt hogy steril, de mégis az analóg melegsége hiányzik nekem.Tudom bilibe lóg a kezem mert mindent egyben szeretnékZavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
nexplo
őstag
válasz Pro Koryak #51 üzenetére
Nem üzleti célból vannak meg hanem a szívem húz feléjük Igen láttam hogy néha fel bukkan olyan ami tetszik nekem is használt piacon, de nem fogok egy CD lejátszóért 300e Ft-ot fizetni. Mert van aki ilyen árakon hirdet... Pl Sony ES széria... etalon volt de akkor is ez az ár uhh...
-
nexplo
őstag
válasz Donki Hóte #21 üzenetére
A célközönséget 10-20e Ft-os magasságban tudná kb meggyőzni az árával, és ezáltal talán páran megvennék ajándékba vagy poén miatt. Bár ez is csak a feltételezésem...
-
nexplo
őstag
Szép, de legalább olcsó.... ja nem