Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synaptic
senior tag
válasz
Flowtation #21365 üzenetére
Már leírták előttem , hogy a transmission csak 1 processzormagot támogat. Amennyiben az az 1 mag ráadásul elég gyengécske is akkor kb minden probléma elő is fordul ami Nálad. ui: A KODI is támogatja a samba -t
-
Synaptic
senior tag
válasz
Flowtation #21360 üzenetére
Újraindítás után resetelődnek a peer - jeid és egy ideig nem bonyolít adatforgalmat a qbittorrent. Ezért javul meg látszólag. Nálam i5 3470 + 16 GB ram van , de ha nincs lekorlátozva 50000 kb/s re a letöltés 10000 kb/s re a feltöltés (1000/300 net) akkor 2-3 jobban pörgő torrent simán agyoncsapja ezt is
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
válasz
tradeelek11 #21348 üzenetére
'Mentségemre' legyen mondva 2 hete meghalt a 4TB -s Data disc -em .
-
Synaptic
senior tag
válasz
tradeelek11 #21345 üzenetére
Jackett --> Sonarr --> Qbittorrent --> Emby --> TV
Az utolsó kép természetesen csak tájékoztató jelleggel bír.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Flowtation #21314 üzenetére
- A transmission által használt port nyitva van a routereden ?
- Az NFS helyett miért nem jó a Samba ? -
-
Synaptic
senior tag
Annyit azért még hozzátennék , hogy nálad minden :/config könyvtár az appdata akkor mi lesz az azonos nevű állományokkal ? Gondolok itt a qbittorrent config.xml állományára és az emby hasonló nevű configjára ? Az erősebb kutya ****** alapon megy ? Elgondolkodnék legalább egy appdata/emby appdata/qbittorrent struktúrán
-
Synaptic
senior tag
Az az image nálam sem okés . Az emby oldaláról ez a hivatalos állomány . Alakítsd át a saját mappaszerkezeted szerint :
version: "2.3"
services:
emby:
image: emby/embyserver
container_name: embyserver
environment:
- UID=1000
- GID=100
- GIDLIST=100
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-910210c2-57f1-438e-9df2-a3ac3aceb96f/Config/Emby:/config
- /srv/dev-disk-by-uuid-910210c2-57f1-438e-9df2-a3ac3aceb96f/Downloads/Series:/mnt/share1
- /srv/dev-disk-by-uuid-910210c2-57f1-438e-9df2-a3ac3aceb96f/Downloads:/mnt/share2
ports:
- 8096:8096
- 8920:8920
restart: on-failure -
Synaptic
senior tag
Egy kis gyorstalpaló :
Mikor felteszed az OMV , létrehozol egy 'mindenes' felhasználót , aki bár nem bír root jogokkal , de minden program az Ő nevében fog futni.
Az első általunk létrehozott felhasználó minden esetben az 1000 es uid /felhasználó azonosító / és 100 -as gid /csoportazonosítóval/ fog elkészülni .Nálam ez a felhasználó jelen esetben a tom . A 109 ne zavarjon senkit az csak az ssh miatt van , mert ugye a root - nak nem nagyon illik ilyen joggal bírnia.
Storage/ Shared Folders
Hozzuk létre azt a megosztott mappát amiben a letöltött filmjeinket kívánjuk tárolni/letölteni . /nem összekeverendő a Samba megosztott könyvtárával / Ez most jelen esetben a Downloads /persze bármi más is lehet/ . Célszerű létrehozni még egy Config megosztást is , ebbe fognak kerülni a konténerek konfigurációs állományai is. Itt semmi ördöngősség nincs , csak a Nevet kell megadni , illetve kiválasztani melyik meghajtóra kerüljön.Storage / Shared Folders / ACL (Access control list)
Itt a mellékelt képen ami fontos :
Owner /tulajdonos : Az a felhasználó amit/akit létrehoztunk az elején
Permissions of owner : R/W/E , tehát a tom felhasználó ezen könyvtáron belül mindent is tud csinálni.
Permissions of Group : R/W/E amennyiben itt be lenne állítva valami akkor a beállított csoport össze tagja azt csinálna a könyvtár tartalmával amit csak szeretne.
Permissions of others : Mindenki más jogosutsága a könyvtárhoz
Services/SMB/Cifs SettingTermészetesen az első fontos dolog az Enable bepönnyintése. Ez olyan mint a Windows os rendszeren a File és nyomtatómegosztás bekapcsolása.
Workgroup /Munkacsoport. Amennyiben azonos csoportban van a windows-os gépünkkel akkor és amennyiben aktív a hálózat tallózása a kliensen abban az esetben megjelenik a hálózatok fül alatt az OMV megosztott könyvtára
A home directory szekcióban érdemes mindent alapon hagyni , mert az általunk létrehozott felhasználók nem kifejezetten desktop usernek vannak létrehozva.
Az Advanced Settings menüpontban a Minimum protocol version érdekes egyedül és csak abban az esetben ha valami őskövület oprendszerrel szeretnéd elérni a megosztást . Akkor ezt az értéket célszerű 1 -re állítani . Windows 7 és kisebb /bár már szerintem ott is a 2 a minimum.
A képen nem biztos hogy látszik de alul van egy extra options mező , ahová mindenféle jóságot még plusszban be lehet írni pl :
create mask = 0774
force create mode = 0774
Ez a 2 sor például azt hivatott megoldani hogy a már felcsatolt meghajtón Windows alatt , a futtatható állományokat valóban tudjuk futtatni .Services/SMB/Cifs Create/Edit
Itt sincs semmi különleges azon kívül hogy engedélyezed majd kiválasztod a (storage/shared folder résznél) megkreált könyvtáradat.
Az Inherit ACLs -t és az Inherit Permissions -t érdemes bekapcsolni mert ez a szülőkönyvtár jogait és az engedélyeket végig örökölteti az egész könyvtárstruktúrán.Egy példa a qbittorrentre :
PUID 1000
PDIG 100
Ez a 2 sor jelöli hogy a tom felhasználó nevében fog futni a torrent szerverTZ=Europe/Budapest lenne a helyes de hát kapkodtam :)
A webui port szinte bármi lehet kivéve az alap szolgáltatások portjait. /ne legyen 80 25 21 443 stb/
Torrenting_Port
Az az a port amin keresztül a többi kliens kapcsolódik hozzád , ezen a porton keresztül megy az adatfolyam.
Ezt a portot kell a routeredben portforward-olni az OMV IP címére.Most jön az a rész amin sokan elbuknak mégpedig a Volumes
Vegyük soronként :
/srv/dev-disk-by-uuid-cc5a0bc2-a6d6-4f23-af92-ac53cfdb92f0/Config/qbittorrent:/config
Azt szeretnénk hogy a Qbittorrent :/config könyvtára a már régebben a Shared Folders bekezdésben létrehozott Config könyvtár legyen . A kettőspont előtti részt nevezik a könyvtár relatív elérési helyének. Azért szerepel xxxxxx/Config/qbittorrent hogy a különböző programok ne egy helyen tárolják az állományaikat. Sajna ez OMV 5-6 alatt elég sz@rul van megoldva viszont 7 alatt már ott a copy gomb.
OMV 5-6 esetében az F12 billenytűvel kell zsonglőrködni és a source code ból kell kimásolni /Van youtube video is róla/
/srv/dev-disk-by-uuid-cc5a0bc2-a6d6-4f23-af92-ac53cfdb92f0/Downloads:/downloads És elérkeztünk ahhoz a könyvtárhoz ahova kerülnek a már letöltött xxx filmek :) . Tehát a :/downloads könyvtár legyen a már általunk megkreált Downloads könyvtár relatív elérésű megfelelője.És már kész is van
Sok félreütés lehet benne bocs előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
válasz
kaczati #19085 üzenetére
Nekem egy 'gagyi' TP-Link Archer AX55 ös routerem van aminek van saját xxxx.tplinkdns.com os ddns -e és saját vpn szervert futat. Így egyszerűbb az élet bár nem tudom biztonságosabb e. Egyébként nálam csak a qbittorrent webes felülete van kiajánlva https -en és proxyn keresztül ha a munkahelyemen elkapna a letölthetnék
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
válasz
kaczati #19082 üzenetére
Belépsz a routerbe. Nem tudom mi Nálad az admin/pw páros (admin/admin admin/1234 user/1234 passz
esetleg user/serialnumber)
Végig nézed ezt : [link] Pofon egyszerű. Amennyiben a transmissiont szeretnéd kirakni akkor az User defined oldalon a 9091 es portot adod meg az OMV belső ip címe mellett ,ha azonban magát az OMV webes felületét akarod elérni akkor meg kövesd a video -t.A helyedben én is csak kipróbálnám és ha ok akkor meg is szüntetném. Amennyiben tényleg nagyon kell az a külső elérés akkor először megfontonlám az Openvpn -t , ha ez nem szimpatikus akkor a cludflare+ngix párost + minkét esetben a fail2ban plugin -t.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Synaptic #19074 üzenetére
Amennyiben tényleg tilva van a ping , akkor próbaképpen valamelyik futó szolgáltatás [Jelen esetben] a qbittorrent webes felülete van forward -olva az internet felé. (itt már van cludflare+ngix de a lényege ugyan az)
-
Synaptic
senior tag
válasz
kaczati #19073 üzenetére
Amennyiben WAN oldalról tiltva van a ping akár még jó is lehet. /Ha ez a címed/
Állítsd le majd töröld a saját duckdns container -ed és csinálj egy újat akkor ezzel :
version: "2.1"
services:
duckdns:
image: ghcr.io/linuxserver/duckdns
container_name: duckdns
environment:
- PUID=998
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- SUBDOMAINS=omvkacz
- TOKEN=b68ececb-7648-4d1d-a8ca-1885aecd....
- LOG_FILE=true
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-3e2f7449-059c-48f9-969d-64a4c13d93ed/adat/docker/duckdns:/config
restart: unless-stoppedA tokent írd majd be helyesen
-
Synaptic
senior tag
válasz
kaczati #19070 üzenetére
services:
duckdns:
image: ghcr.io/linuxserver/duckdns
container_name: duckdns
environment:
- PUID=998
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- SUBDOMAINS=xxxxxxxxx
- TOKEN=xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxx
- LOG_FILE=true
volumes:
- /srv/DISK-RELATIVE-PATH/Config/Duckdns:/config
restart: unless-stoppedSUBDOMAINS= Amit regisztráltál a duckdns -en
TOKEN= amit kaptál a duckdns -től
DISK RELATIVE PATH = A saját meghajtód omv alatti elnevezése
Config = Nálam minden docker alatt futó konténernek ez alatt van a konfig állománya
Duckdns = ez kb bármi lehetMásold ide a sajátod is
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
válasz
Flowtation #17405 üzenetére
Nálam a transmission 20-30Mb/s nél többet nem tud( i5/2400 ). A qbt simán 100 felett tölt le.
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
válasz
elbandi328 #17374 üzenetére
A transmission nem tudja kitalálni hogy melyik meghajtóra töltsön. A gond az lehet hogy nem éri el a meghajtót , ezért az incomplete mappa maga az OMV-d valamelyik transmission os mappája lessz. Addig még nincs kész a letöltés addig itt tárolja a letöltött cuccokat ,majd ezután teszi át a downloads- ba. Ezért írja tele a meghajtód.
-
Synaptic
senior tag
válasz
elbandi328 #17369 üzenetére
Gondolom az incomplete mappának valami nem elérhető helyet adál meg. Más tippem nincs
-
Synaptic
senior tag
válasz
elbandi328 #17363 üzenetére
A routeredben portforwardot kell csinálnod alap esetben a 6881 -es porthoz az omv ip címével.
-
Synaptic
senior tag
A volumes -nél a relatív elérési utat kell megadni.
Amennyiben root-ként futtatod , akkor a PUID az 998
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Mivel linux-hoz nem nagyon értek , milyen logokat kellene bogarásznom , hogy rájöjjek mitől indulgat random újra a masina ?
-
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
válasz
Synaptic #16166 üzenetére
Közben találtam egy ilyet :
A 3 as pontig kellene eljutnunk onnan kellene kép.1. start the computer and wait till you see; "Press F8 to run option ROM configuration for Array utility"
2. Press F8, you will see the Main Menu, Select the last option "Select Boot Volume"
3. Select in Direct attached storage,
4. if you see first logical drive 01 select it .
5. Press F8 To save Logical Drive 01 as Boot Volume.
6. Press F8 to Exit and start with New Boot Volume.
. -
Synaptic
senior tag
válasz
lovi27 #16154 üzenetére
A raid nem csak az adatlemezekből áll
Csinálsz pl 1 darab 5 lemezes raid tömböt . Utána ennek a tömbnek az egész méretét (lehet kisebbet is) "kiajánlod" mint Disk0 (1,2,3 stb) innentől a logikai lemezed a Disk0 teljesen úgy viselkedik , mint egy különálló merevlemez.Faby
Raid 0 ban 1 db lemezzel ? Oda szerintem minimum 2 disk kell , ez a windows stripe"d" volume megfelelője.1 A helyedben valamilyen disk backuppal lementeném a lemezt , majd az legutolsó linkelt képeden levő menüben kiválasztanám a create array with raid 0 val probálkoznék. Amennyiben elfogadja akkor nyertél.
2 megnézném van e a raid vezérlőn kívül sata csatlakozó a lapon és onnan bootolnék[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
válasz
lovi27 #16146 üzenetére
Simán ennyi van a stack-ben :
services:
plex:
image: ghcr.io/linuxserver/plex
container_name: plex
network_mode: host
environment:
- PUID=998
- PGID=100
- VERSION=docker
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-16080184-8cde-4a27-ab05-3a7bdeb8378a/Config/Plex:/config
- /srv/dev-disk-by-uuid-16080184-8cde-4a27-ab05-3a7bdeb8378a/TV:/tv
- /srv/dev-disk-by-uuid-16080184-8cde-4a27-ab05-3a7bdeb8378a/Filmek:/movies
restart: unless-stoppedItt szinte nem lehet elrontani semmit.
Talán a network mode a hibás[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Szeretném az emby servert plexre cserélni.
Portainerből fordítva viszont az alábbi hibaüzenettel zár :
cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 40-chown-files: executing...
[cont-init.d] 40-chown-files: exited 0.
[cont-init.d] 45-plex-claim: executing...
[cont-init.d] 45-plex-claim: exited 0.
[cont-init.d] 50-gid-video: executing...
[cont-init.d] 50-gid-video: exited 0.
[cont-init.d] 60-plex-update: executing...
Docker is used for versioning skip update check
[cont-init.d] 60-plex-update: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Starting Plex Media Server.
Critical: libusb_init failedNem vagyok linux guru ezért nem értem mi a libusb_init hiba .
-
Synaptic
senior tag
válasz
BeeNiTTo #16045 üzenetére
Leírom én hogyan csinálnám :
- A nas-on portainerből telepitessz egy duckdns-t , vagy a routeredet , feltéve hogy valamilyen ddns kompatibilitása van beregisztrálod valamelyik free szolgáltatóhoz.
Innentől nem kell tudnod mi az ip címe.
-A routered vagy a nas -od webelérésének potját a 80-ast átteszed pl. a 8080 -ra
-Csinálsz 2 portforward-ot egyiket a 80-as másikat a 8080 porthoz és a hozzájuk tartozo belső ip-címhez .Kb ennyi
-
Synaptic
senior tag
válasz
lovi27 #15949 üzenetére
Amint eltünt a omv boot menüje , abban a pillanatban kialudt a link led mind az alaplapon mint a routeren is. Az omv nem ismert fel semmi hálókártyát. Ezért bátorkodtam volt újratelepíteni (FM2 ről váltottam 1150-re , bár nem kellett volna .Az emby így is sz@r))
[ Szerkesztve ]
-
-
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
Sziasztok
Szeretnék remote-mount-tal felcsatolni egy Windows-os megosztást , de nem igazán akar összejönni . A megosztás biztosan jó , mert minden másról elérem jelszó nélkül de az OMV megmakacsolta magát. Valakinek valami ötlete ?
-
Synaptic
senior tag
válasz
lovi27 #13664 üzenetére
Nem vagyok torrent huszár
Igen , valóban könnyűnek tűnik annak, aki valamelyest is ért a linux nyelvén.
Párszor próbáltam elmélyülni benne cirka 2x évvel ezelőtt de már akkor sem értettem azt , ami ma is fent áll , hogy egy kezedbenyomott telepítővel adott vasra, 10 telepítésből , ugyanazokat végignyomkodva miért ad legalább 9 fajta végeredményt
Jelen esetben a docker telepítésével szenvedek.
[link] Ez a video alapján próbálkoztam legalább 3 alkalommal , szüz telepítés után 3 fajta végeredménnyel
Lehet nem ebből a videóból kellene venni az ihletet[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Kicsit felkavarnám ismét az "állóvizet" .
2 pofon egyszerű dologra szeretném használni a NAS-t.
Töltse le a torrenteket , valamint ezeket a torrenteket/filmeket) DLNA-n keresztül , tolja ki a tvknek.
Ez OMV4 -el szinte már becsukott szemmel megy Transmission-Minidlna kombóval.
Érdemes omv5 öt használni, amiben még a docker-t sem tudom életre lehellni ? (hülye kérdés volt tudom. )
-
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
Akkor itt is lenne az első
Fent van az OMV , le van frissítve + telepítve vannak az extra bővítmények. A leírásban az szerepel , hogy meg kellene jelenni a bittorrent bővítménynek a választható extrák között , de ott csak 1 downloader szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Ide is bebiggyesztem
A tanácsotokat szertném kérni home szerver ügyében.
Van itthon egy halódó félben levő Zyxel NSA 310 -em , ami már megette a kenyere javát.
Ezt szeretném kiváltani valamilyen egyszerűbb , akár desktop géppel.Amire kellene :
- torrent "szerver" . A hálózat összes gépe ide tolná s letöltendő torrent file-t
- Dlna. 2 TV kiszolgálása
- Google drive szinkronFeltúrtam a "padlást" és a következő dolgokat találtam.
AMD A6-3500 + Gigabyte FM1 alaplap 8gb ddr3 memória
I5 2400 + Gigabyte lap 16 Gb memória.
Találtam valami kommersz Chietec 500W tápot + pár merevlemezt.Ezek képeznék az alapot.
A Linuxhoz teljesen idióta vagyok , pedig a Freenas-t nézegetve nem is lenne olyan rossz.
-Összedobtam virtualbox alatt egy Win7 es gépet . Qbittorrent , Mezzmo media szerverel. Tőkéletesen megfelelne a célra.Építő jellegű hozzászólásaitokat szívesen meghallgatnám
Egy másik topicban az OMV-t javasolták .
Megfelelne erre a célra ? Mennyire nehéz bekonfigurálni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.