Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Faby

    senior tag

    OMV mentés-visszaállításban kellene segítség.
    A háttér röviden: hosszabb áramszünet után nem hajlandó bootolni a szerver, hibaüzenettel megáll, pontosan úgy, mint ebben a bejegyzésben írtam másfél hónapja.
    A hibaüzenet ugyanaz, és ugyanúgy bebootol USB-ről.

    Amellett, hogy jó lenne, kideríteni, mi történik (UPS van a szerver előtt, és elvileg le is állítja alacsony töltöttségnél), most arra koncentrálnék, hogy visszaállítsam a rendes működést.

    lovi27 és a többiek biztosan emlékeztek, mennyit szenvedtem, most ezt elkerülném, ha lehet, illetve akkor szabin voltam, volt rá egy hetem, most ez nincs.

    Arra gondoltam, mivel USB-ről rendesen megy, csinálnék egy teljes rendszer mentést, majd újratelepíteném az OMV-t, ugyanazt a verziót, természetesen, és utána visszaállítanám a mentésből a rendszert.
    Jól gondolkodok? Működhetne ez így?
    A rendszer lemez egy 120-as SSD, kettéosztva egy kb 30 GiB rendszer partíció, és a maradék Datastore-nak. Ez utóbbin vannak a portrainer/docker fájlok, ez utóbbit is le kell mentenem, ezt csak simán egy másolással meg tudom oldani?
    Vagy mit javasoltok?

    Legvégső esetben marad a rendszer usb-ről, és majd ha lesz időm, újrahúzom, de ezt tényleg csak legvégső esetben szeretném.

    Mivel linuxhoz annyira nem értek, egy lépésről lépésre leírásnak nagyon örülnék.

    A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Új hozzászólás Aktív témák