Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megpróbálnám egy másik gépen.
Vagy még azt csináld, hogy abban a pillanatban kattints az eszközkezelőben a megjelenő új eszközre miután rádugtad a telót és ott csináld meg a telepítését a drivernek, nem érdekes a közben eltűnő eszköz. Lesz rá kb. 1-2 másodperced miután bedugod a telót a gépre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hű, eléggé sok nem odaillő cucc van abban a menüben...
Gondolom nem túl friss telepítés.
Mindegy, azt nézd meg, hogy mi van a fájlban. Ennek kell lennie: [link] de akár le is mentheted ezt a szöveget egy új akármi.inf fájlba, működnie kell. Az .inf fájlas drivereket a létező összes Windows alatt így lehet feltenni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott nem fogod látni, mert csak egy pár másodpercig jelentkezik be az az eszköz, ha nem talál a PC-n kapcsolatot a programmal, akkor folytatja a telefon a bootolást. Ez kell neked: [cdc-acm.inf], ezen jobb gomb, majd telepítés. Ez után elvileg menni fog gond nélkül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#02045440 #6361 üzenetére
Mintha a partíciók meggárgyultak volna. Azt hiszem a twrp recovery nem boldogult ezzel a helyzettel nálam, CWM-re volt szükség a nem mountolható területek helyreállításához, h minden igaz. Aztán vissza lehetett rakni a twrp-t, mert a cwm meg romok felrakásához nem túl jó. Szóval próbáld meg a cwm-es recoveryben a wipe dolgokat először.
A flashtool-ban mit pipáltál be? Tegyél fel egy képet róla, mert az eléggé fontos.Amúgy lehet, hogy neked is azt kell csinálnod amit nekem is kellett, mikor az egyik szervizben összeborultak a partíciók a telefonon: [link], ez gy.k. újraparticionálta, aztán már rá tudtam tenni a gyári romot, onnan vissza tudtam írni az IMEI-t, majd végül fel tudtam tenni egy kulturált programot a gyári helyére a twrp-vel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lócitrom #6330 üzenetére
Igen, mindenkinek kell az AT után szóköz, csak néhány más telefon fogadja el egyben.
Most, hogy újra van IMEI számod, először is mentsd ki az MTK droidtools-al, mert a tapasztalataim szerint minden romcsere után vissza kell állítani. A wifi listában valszeg látni is fosz egy olyat, ahol nvram hibát ír, de attól még megy jól.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78 #6301 üzenetére
Hát, a 6-os MIUI egyik SD kártyát se kezelte, egyik elérhető fájlrendszerel sem, mindegy mire volt formázva. A belső 2. tárhelyet sem látta.
Ez az 5-ös már jobb ezen a téren, mert legalább próbálkozott valamit csinálni a kártyákkal, villogott a menü. Végül rájöttem, hogy csak a FAT fájlrendszerű kártyákat kezeli, de legalább volt itthon egy 16GB-s kártyám ami elég nagy, de még lehet FAT-ra formázni. Ha ez kell neki, akkor ez kell neki...
Azt most legalább jól és gyorsan viszi.
Ez a telefon el van átkozva. Amúgy mióta visszarktam az IMEI-t, azóta minden rom telepítés után vissza kell töltenem a backupot. Mindegy, remélem ez a rom örökös marad a telón. Köszi a linket!
-ZeeZee-: inkább a kábelek végén a pici karmok szokák megadni magukat. Mindenképpen kipróbálnám egy új, normális kábellel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azon a blogon már jártam, csak elfelejtődött.
Nekem is jól ment az Miui, de még talán a legelső magyar volt fent amiben a hívás blokkolástól összeomlott az app, az a funkció meg pont kellene mert érkeznek kéretlen sms-ek a rontás levételéről, stb...
Néztem több MIUI-t de per pill nem tiszta, hogy melyik az ami jó mert vagy nem tud magyarul, vagy bootloop-os amiket találtam. Nem tudom melyik verziót kellene leszedni, meg jó lenne ha nem 4.4-es android lenne az alapja, bár ha nincs más akkor az is jó lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjatok nekem valamilyen 5.1-es romot, amiben jól működik az SD kártya kezelése. Az exodus és az "orosz CM12.1" sem jó ezen a téren. Ha hajlandóak is beolvasni a kártyáimat, iszonyat lassan teszik, de ez a ritkább, inkább be sem olvassák. Fájlrendszer, méret, stb. úgy nézem nem érdekes nekik, egyikkel se mennek jól.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, mostmár rájöttem mi van. Az exodus romot -Exodus-5.1.1HS_Zera+S+Rev.S.zip- csak az tegye fel, akinek van mentése az nvramról az IMEI-vel (MTK droidtools-ban lehet csinálni), mert azt a részt törli településkor. Telepítés után vissza kell állítani az nvramot.
A telepítéshez egyébként a TWRP3.0 kell, az is és a rom is kezeli az ExFat fájlrendszeres SD kártyákat, míg a gyári program nem.
Eddig jó a rom, de bekapcsolás után jöhet némi zaj a külső hangszóróból, ami szerencsére abba is marad amint meg van nyomva a power gomb, többet nem jön elő.Maga a rom eddig jól megy és nem csak egy üres CM12.1, van benne sok személyre szabási lehetőség.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78 #6290 üzenetére
Waze! Végre működik, köszi!
Ugyanazt megcsináltam az MTK eng. mode programban mint korábban a még működő gyári rom alatt, de most nem errort dobott, hanem sikeresen kiadta az AT parancsokat és újra vanak IMEI számai a telefonnak!
Talán az átparticionálás hozott rendbe valamit?Egyébként root engedély kérés nem ugrott fel a folyamat közben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78 #6288 üzenetére
Ahh, végre beindult!
Az volt a gond, hogy én eddig twrp recoveryvel próbálkoztam, de az a te két ERB fájlod besütése után se tudott wipeolni. Ekkor felraktam az írt CWM-et, az már meg tudta csinálni.
Miután beindult, felraktam a gyári recoveryt és lefrissítettem a telót a 213-re. Most IMEI továbbra sincs, de van itt a környéken telefon szerviz akik állítják, hogy vissza tudják írni az nvram partíciót, ha működik a teló.
Hogy mivel lehet megcsinálni az IMEI-t azt továbbra sem tudom, mert a Maui meta nem látja ezt a telót, az mtk droid tools meg csak azt hiszi, hogy be tudta írni a számokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78 #6283 üzenetére
Igen, de valszeg pont arra van szükségem, mert a többi linkelt fájl nekem is megvan, de beflashelésük után a telefon még bootloop-ban van. A recovery működik egyedül, az azt mondja, hogy a partíciókkal gond van. Nem tudja se javítani, se formázni őket. Hátha az erb-k besütése csinál valamit...
csongi: köszi, ez most megoldja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki tudna küldeni nekem lementett EBR1 és EBR2 fájlt? Hátha életet tudnék lehelni a telóba, ezek még hiányoznak...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Úgy alakult, hogy tégla lett a mi telónkból, már csak a recovery megy rajta de az se tud mit kezdeni a partíciókkal... Szóval vagy eladnám alkatrésznek, vagy vennék törött kijelzős dottot, ha valakinek van ilyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek sikerült már ezt a telót Meta módba vinni, hogy újraírja az nvramot? Mindenem megvan az elveszett IMEI számok helyreállításához, de sehogy se látja a flasheléshez kellő Maui Meta program. Belép a telefon a meta módba, de onnantól nem látja a telót...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #6259 üzenetére
Beraktam egy 64GB-s SD kártyát, de ezt meg nem csatolja. (másik telefonban jó ez a kártya)
A tárhely menüben csak annyi van, hogy villan egyet valami szöveg az SD kártya résznél, majd az került oda, hogy "USB tár csatolása", mindegy h. össze van-e kötve a géppel, vagy sem. Talán OTG akar ez lenni?
Valaki tud erre megoldást?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
ZeraS 6.2.25 miui fent van a telón, megy frankón. Viszont nincs bent külön SD kártya, de így most a belső tárhelyet nem csatolja fel a számítógépre. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy kell bele külön SD kártyát tenni?
A nyári régi miui simán csatolta a belső tárhelyet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Üdv újra. Még miui 5.7.16 van a mi telónkon (azt hiszem ez volt az első magyar) ami jól bevált, de nem lehet benne feketelistára tenni telszámokat mert az a része összeomlik, szóval cserére érett.
Melyik magyar miui romot érdemes most feltenni? Az miui Magyarország fórumának utolsó oldalin bootloop-os romokat írnak... - valamint a romhoz kellő recovery verzió is érdekelne, mert anno volt ilyen gubanc, hogy nem volt mindegy a recovery verziója a romhoz. Egyikkel felment, másikkal bootloop... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csaby69 #5451 üzenetére
Tegyél rá MIUI-t mielőtt eladod, attól megszűnnek ezek a tünetek és nem fogják visszahozni hozzád. A gyári rom sajátossága a rossz aksi kijelzés, ezt a szervizben sem tudják orvosolni, gyártói support híján...
Az üzemidő dolgot mondjuk nem értem nálad, mert a gyári rommal is simán több nap üzemidőt tudott, meg az MIUI-val is. Valami program lehetett a felelős érte. Talán facebook app, ha volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Melyik az utolsó magyar Miui rom, ami ajánlott erre a telóra? Linket is kérnék ha lehet.
Esetleg valaki topikgazdaként betehetné ezeket a dolgokat az összefoglalóba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért kérdezem, mert a mienkkel is voltak ilyen gondok, pl. az ébresztő mikor bekapcsolt, akkor az esetek harmadában sötét maradt a kijelző, de az érintést azért még kezelte. Mondjuk nekünk nem rögtön jöttek elő ezek a gondok, te még benne vagy a gari időben, szerintem is cseréltesd ki.
Az új telóra meg szerintem egyből mehet az Miui, azzal ezek a hibák megszűnnek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nyuszi123456 #4930 üzenetére
Azért cseréljük le, mert többségünknél tele van hibával. Rossz aksi kijelzés, be nem kapcsoló kijelző háttérvilágítás, stb. Mivel az Miui rom felrakása mindezt megoldja, így egyértelműen a romban vannak a hibák, nem az eszközben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
debianos #4922 üzenetére
Az aljzatot nem tudod túlterhelni, mert leold az automata. Amíg azt nem éred el, addig nincs túlterhelés. Főleg azzal a ~10W-al nem, amivel a telefon tölt. A kollégánál valami más gond lesz, vagy csak a véletlenek összecsengése.
Amúgy a cuccok akkor tudnak búgni, ha az eltérő konnektorokban nem ugyanaz a fázis van kötve, akkor alakul ki egy szép hurok, pont emiatt szokták őket közös konnektorba kötni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na találtam egy dolgot ami nem működik az MIUI romban (legalább is a magyarítottban). Ha az üzenetek alkalmazásban hozzá akarok adni valakit a feketelistához, akkor összeomlik az alkalmazás.
Úgy látszik semmi sem tökéletes...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltszalay #4595 üzenetére
Én ugyan beflasheltem a telefonba, de van sokkal egyszerűbb megoldás, kövesd azt, amit Debianos írt itt: [link]
Nekem minden gondomat megoldotta az Miui. Jó az aksi kijelzés, és most már mindig bekapcsol a kijelző háttérvilágítása is, amikor kell. Az üzemidő sem csökkent.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Wallenberg #4571 üzenetére
Ha jól emlékszem, korábban se volt 30K felett abban a Spárban, ahol vettem.
Mondjuk egy kis supportnak jobban örülnék mint új telónak, mert fel kellett rakni az MIUI romot ahhoz, hogy jó legyen az aksi kijelzés, meg ne legyenek olyan helyzetek, mikor nem éled fel a kijelző háttérvilágítása, csak sokadik próbálkozásra.Egyébként csak egy dolog zavar a teló mostani hardverében, az a hideg fehér színvilágú kijelző. A többi teló a családban melegebb, élénkebb színeket produkál.
Amúgy most 25-28k körül hozzá lehet jutni idehaza pl. ZTE v5 (9180) RedBull telóhoz, az mindenképpen jobb választás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
MIUI alatt meg lehet növelni valamerre a betűméreteket? Még nemek is kicsit kicsi, nem hogy anyukámnak. Néztem a menüket, de nem találtam erre semmit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No hátha más is belefut ebbe, az SPFlashTool friss verziója nem fogadja el a telefonhoz való scatter fájlt (se a letöltötteket, se a generáltakat), de a korábbi v5.1352 igen, így azzal fel lehet tenni a kívánt recoveryt vele.
Felraktam ezt a képet (megváltozott a program a korábbi leírásokhoz képest), így kell kinéznie a recovery telepítéséhez.
Ha összejön a kapcsolódás a telefonnal, akkor a bal oldalon kilistázza a telefon részleteit, így az USB VCOM drivert [link] telepíteni kell a procedúra előtt. Nekem Win7-en az installdriver.exe futtatása volta a megoldás, az nem volt elég, ha csak meg lett mutatva az eszközkezelőnek a driveres mappa mert ugyan felrakott valamit, de nem működött...Aztán a felrakott TWRP-ben (power gomb + hangerő fel hozza be bekapcsoláskor) csináltam egy teljes wipe-ot, majd felraktam az MIUI romot, eddig minden frankó vele és maga a rom is nagyon gyors.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Arra nincs még megoldás, hogy a 213-as rom mikor reggel ébresztőzik, akkor gyakran nem kapcsolja be a háttér világítást? Ez a dolog egyébként is megtörténik időnként, ilyenkor csak a sokadik bekapcsolási kísérletre kapcsolja be a világítást is. Ez idő alatt egyébként az érintő felület működik, csak ugye vakon kell csinálni.
A dolognak valami köze van a fényérzékelőhöz, mert esetenként magától bekapcsolja a háttérfényt ilyenkor, ha lámpa alá van tartva. Ha bekapcsolt a háttér világítás, onnantól egy jó ideig semmi gond.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Felfedeztem, hogy amikor sötét marad a kijelző és csak a gombok ledjei világítanak a power gomb megnyomására, akkor maga a kijelző működik, fel lehet oldani a zárat, valamint ha erős fénnyel rávilágítók a kamera környékére, akkor visszakapcsol a háttérvilágítás.
Erre a problémára nincs valami hack? Nincs bekapcsolva az automata fényerő szabályzás, fényerő a maxon van. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amit írtál, nekem arról az jött le, hogy erről a telóról szeretnél infókat szerezni. Sok újonc nem veszi észre a téma összefoglalókat, meg nincs is ilyen minden topicban, ezért gondoltam leírom, hol találsz több infót. Meg megemlítettem, hogy épp a telefon problémáiról beszélgettünk mielőtt írtad a kérdésedet.
Nem tudom miből gondoltad azt, hogy hülyének nézlek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Wallenberg #3500 üzenetére
Igazából egy hibajavító frissítésnek is örülnénk, ami az aksi kijelzést megjavítja, meg ami kijavítja azt, mikor nem lehet feléleszteni a telót a bekapcsoló gombbal, csak az aksi kivétele és visszarakása után.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest