-
PROHARDVER!
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Phoenix67 #3915 üzenetére
Én anno egy volt szervizestől (igen, elvileg a Flag külső emberekkel dolgoztat) vettem egy kijelzőt, mert a feleségemé tényleg leesett. Ő mondta, hogy annyira feszesen van benne a kijelző, illetve néhány darabnál a ház belsejében ahová felfekszik maga az LCD pici fröccsöntési hibák vannak, így akár egy pici tekeredés (akár csak az, hogy a sarkán fogja meg valaki a tabletet) is okozhat ilyet. De egyébként jellemzően nem maga az LCD, hanem a vezérlést végző panel reped.
-
válasz
Phoenix67 #3915 üzenetére
3900 hozzászólás nem annyira sok, hogy ne lehessen rövid idő alatt átolvasni. De ha vetted volna a fáradságot, hogy legalább az utolsó 500 hozzászólást elolvasod, láttad volna, hogy kb havonta jött vki hasonló panasszal, és le lett írva, hogy be kell vonni a fogyasztóvédelmet, írásos állásfoglalást kell kérni a szerviztől, amiben bebizonyítják, hogy te okoztad a hibát. Mivel ezt nem tudják bizonyítani külsérelmi nyom híján, visszakozni fognak.
Egyesével mindenkinél bepróbálkoznak ezzel a dumával, mert hegyekben áll náluk a konstrukciós hibás OD tabletek, vagy a kijelző, vagy az alaplap hal meg bennük nagy valószínűséggel... -
Phoenix67
újonc
"""
Sziasztok. Kérdésem az lenne találkozott e közületek valaki Op3n dott Tesco tab esetén ilyen hibával, és mi lehet az oka? Alig használt 1 év 4 hónapos a tab és most egy bekapcsolás alkalmával és utána állandósult az a jelenség: rendesen elindul az OS csak éppen a kijelző fekvő nézetben hajszál pont közepétől felfelé látható a kép, viszont az alsó fele sötét. mintha a kijelző felét kikapcsolták volna!!! HELP MEEEEEEEEE!!!!!"""NOS: a további fejlemény: Mivel még garis a tab bevittem a TESCO-ba, elküldték javításra BP. 2 hét után kaptam hívást a tesco-tól, hogy a szervíz ""állítása szerint"" az LCD kijelzője törött így csak Kp-re javíták, Meg kaptam a szervíz tel sz. Valami:"Flek Kft"" ahol a diszpécserrel sikerült beszélni, közöltem velük, hogy a tab -on (mint azt a beküldéskor csatoltan meg írtam) csemmilyen külsérelmi nyom, még karcolás sem található, és rendeltetés szerűen használva volt. nem kapott semmien külső mechanikai behatást, ütés, leesés...
töltés után a bekapcs kor jelentkezett a hiba. ők viszont váltig azt állítják hogy a kielző kaphatott ütést és (valami fólia elvált és a kijelző fele össze folyt, és törés esetén nem javítanak garira, Kb 10 e -ért cserélik a kij.
Én ezt atállítást kétségbe vonom, mert nem kapott semmi ütést... stb. egyébként is hoyg létezik az hogy belül törik valami kivül semmi nyom?? Szerintem esetleg gyenge minőségű kivitelezésű a kijelző, és talán a töltés közbeni melegedéstől is elválhatott a" Fólia amire hivatkoznak, ha egyáltalán igaz" de mint utána jártam a neten, nem ritka és egyedi hiba tip. ennél a tesco tab-nál ez a jelenség. (ezek szerint sokan ütik, dobálják a készüléket???) A tescot vissza hivtam ott a szerviz álláspontra támaszkodva anyi választ adtak, hogy ha vitatom a szerviz állítását: fordulhatok a fogy. védelemhez, de ők nem tudnak csak a szerviz álláspont szerint eljárni, csere, vissza térités NO!!!
Utána jártam: a Fogy véd-nek ebben (Kötelező érv. eljárási joga nincs, csere, jav, vissza fizetés) Csak bírósági utn, vagy első körben, békéltető testület bevonásával, lehet fellépni a tesco-vagy a szerviz ellen.Mi a véleményetek?? Mégis csak kell lenni valahol igazságnak, vagy csak ha a szervizállit valami valótlan kifogást, hogy ne kelljen garira javítani, nem lehet tenni semmit???? Nem a világ vége 30 000 ft érték de mégsem mindegy, hogy ki dobjuk az ablakon!!!
-
hermit
tag
válasz
Zolee1717 #3879 üzenetére
Szia,
nalam pont ugyanez tortent a hetvegen toltes kozben. :-((((
Csak a fekete kepernyo latszik, semmire sem reagal, a toltesre sem.Probaltam a recovery, fekete kepernyo es nem latja a gep a tabot; flashtool, szinten nem latja, csak probal hozza csatlakozni, utana timeout.
A driver fent van.Lehet meg kezdeni vele vmit, vagy garanciaban vigyem vissza es kerjem vissza az arat (megjavitani ugysem fogjak)?
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Phoenix67 #3910 üzenetére
Láttam ilyet, a szerviz visszadobta, hogy alkatrész hiányában nem javítható. Tesco vissza adta a pénzt a vásárlónak.
Ha vállalkozó szellem vagy, esetleg találsz szakit akkor orvosolható a dolog amennyiben itt is "csak" a kijelző halt le. Itt-ott találni csak kijelzőt és bontott készülléket is.
-
Phoenix67
újonc
Sziasztok. Kérdésem az lenne találkozott e közületek valaki Op3n dott Tesco tab esetén ilyen hibával, és mi lehet az oka? Alighasznált 1 év 4 hónapos a tab és most egy bekapcsolás alkalmával és utána állandósult az a jelenség: rendesen elindul az OS csak éppen a kijelző hfekvő nézetben hajszál pont közétől felfelé látható a kép, viszont az alsó fele sötét. mintha a kijelző felét kikapcsolták volna!!! HELP MEEEEEEEEE!!!!!!
-
PLaci58
addikt
válasz
DomToretto #3906 üzenetére
Mondjuk innen.
-
Moszy
tag
válasz
DomToretto #3904 üzenetére
új kijelző
-
DomToretto
tag
Sziasztok,
Kisfiam leejtette a tabletjét, azóta a kijelző bal fele fekete.
Szemmel nem látható sérülés a kijelzőn, működik a cucc, csak a kijelző bal fele fekete.Találkozott már ilyen problémával valaki?
Lehet ezzel kezdeni valamit?Köszi
-
Buvana
aktív tag
Sziasztok! 2 ilyen gépem van, az egyik problémamentes, a másik alig volt használva, (tartaléknak lett véve)
A problémásra is felment valamikor az 5.xx GB-os script, de mindig is bajok voltak vele. Ma a gyári updateres mókát rátettem, le is futott szépen, de a kissebbik 5.x MB os ota updatenél elakad recoveryben. Meg amúgy is alapból elszáll friss rendszeren is a google play. Mivel 2 év gari van, ha visszaviszem mire számítsak? Elküldik megjavítani? Ha már itt áll a polcon itthon, úgy álljon, hogy működik rendesen -
Derlie
tag
sziasztok, elore elnezest az ekezetmentes irasert!
adott tablet, 2014 dec 31.-en vasarolva (gari ha jol tudom mar nincs ra), problema a kovetkezo: Bekapcsolaskor megy az Open Dott felirat, kiirja a hello-t, megint Open Dott es fut korbe korbe a zold kor. Fel ora utan is ugyanugy.
Van valakinek otlete, edesanyam hasznalja normal esetbenMinden megoldas erdekelne, koszonom elore is.
-
janakbacsi
őstag
cwm mentést hogyan tudnék törölni a belső megnövelt tárhelyről? nem találom sehol. néztem saját file kezelővel és total commanderrel is. köszönöm a segítséget.
-
konzi
aktív tag
Be halt a tabom
open dott logonal csak forog korben..ha bekapcs+hangero felt nyomok akkor bevillan egy usb jel es utanna ugyan az..hogy tudnam alap állapotba állitani ?
Valaki megirna reszletesen..koszonom elore is.
Akar hogy probalom nincs recovery.. -
atees
őstag
Valaki tapasztalt már olyat, hogy a kijelző egy része nem mindig veszi az érintést? Fólia van rajta, de nem hiszem, hogy az zavarná. Ez egyedi hiba lehet?
-
Niccotine
csendes újonc
Sziasztok! Páromnak van kb. fél éve egy ilyen tabletje, ma újra akarta indítani, és csak az intel inside felirat jelenik meg rajta. Még az Open Dott "karikázásig" sem jut el...
Próbáltam a bekapcsolás+vol up kombinációval elindítani (gondoltam, egy reset majd segít), de akkor is csak ezt látom.
Valaki esetleg tud valami megoldást? Még garos a cucc, de amit olvastam arról, hogy állnak hozzá, hát nem túl biztató... -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nekem a 2015 január végén közzétett újraparticionált rom van fenn. Ezúton is hálás köszönet a készítőknek érte.
Kérdésem, hogy azóta nem jelent meg valami újabb rom rá? -
Taz15
csendes tag
-
Taz15
csendes tag
sziasztok
nekem is van egy tabom amit elküldtem az fent említett budapesti "szervizbe"
és azért nem hajlandóak megjavítani mert picit le van törve a micro usb csati körül a burkolat
amúgy annyi baja van hogy az sd kártyát valahogy beleszorítottam és eltűnt benne
valamint nem bootol be de ez a probléma már az sd kártya bennragadása előtt is fennállt
valamint itthon ha töltőre teszem a tabot akkor elkezd tölteni
képen látható az a nagy probléma bár kicsit gagyi minőségű de szerintem látszik -
válasz
Zolee1717 #3881 üzenetére
Talán nincs még fent a megfelelő driver. Ha a program látja, és sikerül flashelni, kiderül, hogy van-e remény.
Olvasd ezt át!
A pesszimista jóslatomat arra alapoztam, hogy hetente olvastam ebben a topikban hasonlóan magától meghaló, flash vagy alaplaphibás példányokról, amiket a szerviz nem is próbál javítani. Viszont mindenbe beleköt, amire hivatkozva kibújhat a garancia alól. -
válasz
Zolee1717 #3879 üzenetére
Répát szeletelni még jó lehet...
Ha számítógépre dugod csak így, ahogy van, felismeri a gyári flashelő program? Állítólag ha nincs hardveres baja, akkor bármilyen tetszhalott állapotból vissza lehet hozni.
De a te esetedben ez valószínű egy dicstelen tesco -> szerviz -> tesco -> kuka utat fog bejárni, és max kapsz egy vásárlási utalványt, persze ha van még rá garid és nem tudnak az állapotába belekötni, pl repedt műanyag burkolat az usb körül. -
Zolee1717
újonc
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Szó szerint "téglává" vált a tablet: nem kapcsol be, nem lehet megnyitni a recovery menüt sem. Teljes fekete a kijelző, nem reagál semmire. Még a töltést sem jelzi a kijelzőn. Abszolút semmi!
Lehet valamit kezdeni vele?
Előre is köszi a segítséget. -
hofilaci
tag
válasz
joiner007 #3871 üzenetére
Szerintem aki még nem bontott szét tabokat,szerezzen be minden típusból 2,3 at!
Aztán ha sikerült tőrésmentesen vezetőfólia szakadása nélkül kibontani ossza + velem is!
Persze ak szaki specko szerszámokkal az tuti szét kapja sérülés mentesen!
De Mi laikusok csak reménykedhetünk,hogy nem téglát csinálunk a tabból! -
hofilaci
tag
válasz
robotomi1996 #3859 üzenetére
-
hofilaci
tag
válasz
VMatteo #1850 üzenetére
Téged is kidobnának a szervizből!
Mivel ha egyszer kinyitsz(rootolsz) egy androidott!
Azt törölhetően regisztrálja."Device tampered: false -> a telefon bootloadere még nem volt nyitva
Device tampered: true -> a telefon bootloadere már ki volt nyitva. Ez az első bootloader nyitáskor vált false-ről true-ra, és utána úgy is marad."
Így egy valamire való szervizben bukta van! -
joiner007
aktív tag
Nem a géppel párhuzamosan kell lenni a bankkártyának, hanem mintha alá akarnál nyúlni a hátlapnak lapos szögben. Úgy pattannak ki a kis fülecskék. Erősen meg kell húzni. Nekem is szétment a bankkártya 2 sarka, de a végén lejött.
A műanyagnál ne feszegesd, mert azt a hátlap alatt két kis csavar tartja.
-
gascar
csendes újonc
válasz
joiner007 #3869 üzenetére
És pont olyan üveg volt?
Megpróbáltam régi bankkártyával. A felső sarokig és a műanyagtető közepéig eljutottam.
A hangerő - alatt már nem ment.
A bankkártya egyszerűen nem ment be a résbe, inkább szétfoszlott.
Így visszaroppantottam mindent, majd legközelebb, ha jobb szerszámom lesz. -
joiner007
aktív tag
-
gascar
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet még tescos tabletet venni? -
bluuzia
senior tag
Sziasztok!
Sajna leejtettem a tabomat és az érintő panel berepedt a bal alsó sarkánál.
Szerencsére maga a kijelző nem sérült, viszont két hajszálrepedés rendesen felfut, viszont teljesen használható így is; csak esztétikailag zavaró.
A kérdés az lenne, hogy érdemes kicserélni, hogy a későbbiekben ne repedjen meg az egész? Vagy elég rá egy komolyabb tok?A legnagyobb gondom, hogy nem tudom, lehet-e csak az érintőt cserélni, vagy ragasztva van és komplett kijelzőcsere szükséges? (Sajna a telefonommal úgy jártam, hogy hiába rendeltem hozzá csak érintő panelt, kompletten kellett cserélni az egész kijelzőt, mert a ragasztást nem lehetett megbontani képernyő sérülés nélkül.)
Köszi.
-
Monti94
csendes tag
Sziasztok, én is rendelkezek egy ilyen csodával, immár szeptember óta nyúzom töretlenül, 5,8gb mem, systemUI csere (hangerő+screenshot nélküli navsáv), plusz xposed, stb.... néhány FC-n és random rebooton kívül semmivel nem találkoztam eddig. A kérdés, hogy lollipopot (5.0-5.1.1ig valamelyiket) lehet-e erre gépre varázsolni, legalább csak elméletben? van valaki annyira vállalkozó szellemű itt, hogy hasonló tabról portoljon?
(volt szó erről? ha igen, akkor bocsi, nem akartam mind a 3000+ hsz-t végigolvasni)
-
konzi
aktív tag
Keresek bontott erinto panelt. Esetleg valaki nem tudja milyen mas neven futott meg ez a tab mert sem ebayon sem aliexpresszen nem talaltam hozza open dott neven.
Koszonom a segitseget ! -
gascar
csendes újonc
TESCOS TABLET-nél, amikor se kép, se hang van, próbálta már valaki az accumulátor kivét/betét áramtalanítást, majd után újraindítani? Telefonoknál ez könnyű, a tabletnél szét kell szedni azt. Aki nem tudja a tablet szétszedést, az ne kezdjen bele, mert törik. Ez a hiba más androidos készüléknél is előfordult.
Akinek van ilyen tapasztalata írja meg. -
lacafaca
addikt
válasz
robotomi1996 #3859 üzenetére
win?
-
robotomi1996
újonc
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy ilyen op3n dott w032i-c3 tabletet a kezem közé én is. Sajnos azért mert nem kapcsol be, se kép, se hang, töltőre sem reagál. Szerencsére a számítógép észleli - gondoltam.
Végigolvastam a fórumot, mindent kipróbáltam, a driverek fent vannak, felismeri a gép, de mégsem jó.
Csatoltam a képet, hogy mi van..: http://prohardver.hu/dl/upc/2016-01/25/593500_wozfxfz0lqrirz7b_12632833_1142247125799876_882587527_o.jpg
Ha a parancssorba a fastboot.exe-t elindítom és beírom, hogy devices, vagy reboot bootloader, sajnos rá kell jönnöm, hogy nem ismeri fel a gép fastboot modeban..
a phone flash tool mégis felismeri.. érdekes ez, van valami ötletetek mit próbáljak még ki? vagy kuka..? -
Hali1975
tag
Hat ez az:-)!Lattam, hogy itt a forumon is sok embernek gondja volt vele.
MOst mar felment az itt osszeallitott tarhelynovelo cucc.
Mar csak a toltes visszajelzes hianyzik meg a hang.
De latom arra is van megoldas, de ma este nincs turelmem hozza.
Majd a hetvegen megcsinalom.A vicc, hogy tenyleg csak azert akartam feltolni a gyari cuccot, hogy legyen helye.
De szerintem nem valami hard user igy nem lett volna gondja a 2gigaval sem:-)
Mindegy, most mar vegigcsinalom neki. -
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek:-)!Adott egy ilyen tablet ,amit szeretnek egy ismerosomnek odaadni.
Gondoltam elotte ratolom a tarhelybovitos cuccot.
A tableten minden eredeti es gyari volt.
Megcsinaltam a factory resetet.
Majd letoltottem az adott drivert, flashtoolt es romot.
Egy gond volt: windows 8,1 64biten a megadott intel driver/1.1.5/ nem ment fel, meg a kompatibilis modban sem.
Ezrt az itt talalt samsungos drivert toltam fel.A flashtool latja is a tabletet.
De a telepites 5% nal megallt.Miutan usb portot csereltem ,majd kabelt is/van itthon rengeteg /ezutan mar elmaszott 10%ig de aztan bejott az a kepernyo ,amibol atlephetek a recoverybe.
Na innen csak az usb jel jon elo, vagy az az emlitett kepernyo, de recoverybe mar onnan nem enged tovabb.
Kerdes: most akkor hogy tovabb?
Probaltam az itt felkinalt tarhelynovelos scrpiteket, de csak hibara fut.Koszonom elore is a segitseget.
Udv -
gascar
csendes újonc
A bp-i szervíztől kicsit tartok, amikor érdeklődtem tőlük, az mondták külsőssel javíttatnak.
Maga a szervíz egy lepusztult helyen van. A TESCO javíttat velük, ők tovább adják külsősnek.
Egyszer egy USB kábel hibával mentem hozzájuk, kicserélték, de volt megjegyzésük, hogy egy 100 Ft-os kábelért képes voltam hozzájuk menni, megvehettem volna. Biztos sokat dugdostam és azért romlott el.
A kábelhez a tabletet is elkérte és bőszen keresgélt rajta, erre én leállítottam, hogy mit csinál.
Sok program van rajta - mondta. Egy kábel csere miatt miért turkál a tableten. (Hiába kereste a rootolást nem talált rajta, mert nem volt.)
Vigyázni kell velük, mert egyből azt keresik, miért ne javítsák meg a tabot.
Az upgradelésre pedig azt mondta, hogy azt nem csinálják, mert elromlik tőle a tablet.
Ezen elgondolkodtam és eljöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Politika
- HDD probléma (nem adatmentés)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- GTA VI
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest