Új hozzászólás Aktív témák

• Keeperv85

nagyúr

válasz RoundRobin #2694 üzenetére

"Bármi.
    Fat, ext2-3-4, jaff, reiser, ramfs, aminek leformázod. Fogd fel, a RAM-ot ugyanúgy használhatod mint egy HDD-t. Particionálod, formázod és írod-olvasod."

Nem virtuális, ugye? Nyilván ezt is hülye írta: [link]

"Olvasd el a Linus-Tannenbaum vitát"

Éppen ezért írtam, hogy vitatható, ugyanis a Linux kernel pont egy furcsa keveréket alkot. Gondold végig, amit te is írtál:

"A mikrokernel attól mikro, hogy a szolgáltatások jelentős része user space-en, ring hármon fut, a kernel csak alapszolgáltatásokat nyújt és kommunikál a szervizekkel."

A szolgáltatósok jelentős részét itt a bináris valósítja meg, a kernel éppen csak a betöltésért és a minimális hardverkezelésért felel ilyenkor.

Ezen felül "újabban" a Linux is moduláris. Egyre több erőforrást mozgatnak a kernel kódjából külső modulokba. Pontosan ezt várjuk egy mikrokerneltől... nemde?

"Nem tudom, vajon mit kellene felmutatnom, de ha annyira villogni akarsz a khm. 'tudásodal', akkor elárulom, Abel harmadik scriptje után is még van lehetőség finomitani a dolgon, mondjuk ujra lehet particionálni a tabot PC nélkül is, de ha ez már nagyon sok volna, akkor a külső re-particionálást is megoldhatod úgy, hogy ne kelljen törölni minden particiót."

Eszköz nélkül ez elég meredek lenne, nem gondolod?

"Látod, ezzel is csak a saját butaságodat reklámozod, mivel neked azért lépett ki a terminálból is, mert előtte nem léptél superuser módba, az pedig kell ahhoz, hogy a log partícióhoz hozzáférj.
    Ha megtetted volna, akkor nem zárt volna ablakot a második exit parancs után, mivel az elsővel visszalép user módba a root-ból."

Én nem erről beszélek ám! Te konkrétan azt írtad, hogy nem használsz kill-server-r, mert az exit is bezárja az adb futását. Hát nem, nem zárja be... Ellenben a dupla exit alapestben becsukja a Terminalt. Természetesen csak akkor, ha a rendszer promptba küldöd a másodikat, ha az adb shell-be, akkor nyilván nem.

A dmesg pedig nem sok infót fog neked arról kiadni, hogy az eszközök miért is nem kelnek fel, jobb lenne logcat-et nézni! A dmesg a kernelig lát el és nem tovább. Sajnos nem mondja meg neked azt, hogy ha pl. egyik bináris betöltése meghiúsult...

Új hozzászólás Aktív témák