Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
#51177472 #46596 üzenetére
csak szólok, hogy a beat, az nem ez,
hanem mondjuk ezek közül bármelyik
vagy pl. ezek... -
tbs
addikt
válasz
#51177472 #46596 üzenetére
Pár észrevétel:
-A zongora egészen jó. (!) (Csak rövidek.)
-A kevesebb több.
-Túl sok egyforma loop. (Ismétlésszám!)
-Ha kevésnek érzed, akkor nem érdemes beleesni a "rakjunk be vmi zajt ami eltakarja a [akármit]", pl. a szuszogás és a clap. (Pl. ha a szussz CSAK a végén van, máris ütősebb.)
-Ha erős a zongoratéma, nem kell túllihegni a brummogást.-Loopok nem jók. Több is túl rövid, van ami meg nem is ütemre megy (pár ms difi).
-Keverés. Túl hangsúlyosak az effekt hangok. (clap szussz)
Itt egy szép "sad" téma -> [link]
Használjad Occam beretváját itt is: az egyszerűbb jobb. Ha szar a melódia nem szabad tupírozni -> kuka.
Amúgy hajrá, eddig messze ez a legjobb amit hallottam tüled bébi! -
parandroid
félisten
válasz
#51177472 #45955 üzenetére
Amikor jön az első indiai call center, meg a taiwani megbízó, és emellé még egy Houstoni vevő, és telefonon szépen lemenedzseled a hármuk problémáját egy kicsit feszült légkörű, és indulatoktól sem mentes telefonkonferencián, akkor majd kapizsgálod a nyelvet. És ne hidd azt, hogy a másik három nem rajtad fog röhögni az akcentusod miatt. Been there, done that. Szóval sokat kell még tanulnod, ifjú padawan, mire igazi fénykardvagdalék jedióvodás lehetsz. Ráadásul a rapbiznisz sem úgy megy, ahogy kéne.
De az irány jó, és hogy mondjak valami biztatót is: hajrá!
Ja, és ez a 444 így korán reggel teljesen készen van:
Mondhatjuk, hogy ez egy hanyat(t)ló?
p
-
Viszlát
addikt
válasz
#51177472 #44815 üzenetére
Na jó, leírom még egyszer, aztán kifújt. Azért vagy beképzelt, mert van bőr a képeden ilyen zenéket benyomni háttérnek a nyökögésed alá, amiből az is kiderül, hogy semmi alázat benned a zene iránt, fogalmad sincs arról, hogy mit jelent alkotni, létrehozni valamit, mennyi munkába kerül és mit jelentene ennek a tisztelete. Felháborító amit csinálsz, ami láthatólag téged egyáltalán nem hat meg, önteltség lvl 999.
-
concret_hp
addikt
válasz
#51177472 #44783 üzenetére
na én belehallgattam. jó a lelkesedés meg minden, de ilyet szerintem nagyon sokan tudnak. a gond az hoyg ez attól a szinttől nagyon messze van, hogy a barátaidon kívül még 20 ember meghallgatja szívesen ha előadod valahol
nem mondom, hogy szar vagy ilyesmi, de tulajdonképpen miért csinálod ezeket a zenéket?
-
-
Integra
titán
válasz
#51177472 #44327 üzenetére
csináljad, sok sikert hozzá, komolyan, csak ne játszd a sértődősdit, hogy ha nem tetszik amit válasznak kapsz, mindegy, hogy azt mondják nem tetszik, vagy azt, hogy ez egy szar. nyílvános fórum, ha valamit belinkelsz, megosztasz, akkor nagy az esélye, hogy valakinél kiveri a biztosítékot.
ez ilyen egyszerű.
másokat jelen esetben max az értetlenkedésed és akadékoskodásod zavar most már, de ne másokkal foglalkozz inkább, hanem saját magaddal. -
Integra
titán
válasz
#51177472 #44320 üzenetére
na jó, most beleszólok picit, bár kétségtelenül jól szórakozom
383 napos regisztrációval te mióta olvasod ezt a topicot és az elődjeit? illetve azokat, akik itt évek óta beszélnek, vitáznak, ütik-vágják egymást? hm..
viszlát és péterke is kap hideget és meleget (ahogy alapvetően mindneki az évek alatt), nem kell eljátszani az anyámasszonykatonáját meg mártírt csinálni magadból, te kezdted el linkelgetni, akkor most ne fesztiválozz már, hanem viseld férfiként te hívtad ki magad ellen a sorsot.
mégis mit vártál ezzel a performansszal? grammy-t vagy útmutatást, hogy hol tekerd picit másik irányba a potmétert? ennél még a kurvákból átvedlett dídzsék is többet tudnak (pedig ez a faj tényleg csak a potméter tekergetéshez értenek meg a csücsörítéshez), bár határozottan a rúdon a helyük és nem a dj pultban..
kérsz tőlem egy kritikát? biztos nem, de kapsz, hátha vége lesz már ennek a szenvedésnek.
szóval beleklikkeltem egy linkedbe pár nappal ezelőtt (de inkább csöndben maradtam, feltörekvő x faktoros jövője ne az én lelkemen száradjon, megvártam a többieket), első gondolat: wtf? egy búval baszott valakit láttam monoton hangon kántálni valmai rap szerűséget egy monitor előtt, de nem emlékszem pontosan, mert maximum 3 másodperc után bezártam, azóta csak olvasom ezt a parádés adok kapokat. na, ha a két feljebb említett kolléga bunkó volt, akkor szerinted én mi vagyok? ők legalább vették a fáradtságot és belehallgattak az egészbe.. -
Skipp
senior tag
válasz
#51177472 #44263 üzenetére
szerintem a zenei alap nagyon nincs összhangban a szöveggel/hangszínnel (ez nyilván nem változtatható
)/beszédritmussal
én így elsőre túl soknak érzek ennyi számot, lehet jobb lett volna 3-4 számra rákoncentrálniegyébként kéred, hogy mindenki írja le, amit gondol, ennek ellenére 2 keményebb kritika (peterkeT és Viszlát) kiakaszt, ha tényleg el akarsz érni valamit, akkor ezt bírni kell, a helyére kell rakni (nem gondolom, hogy légbőlkapott b@szogatás lenne bármelyik, mert érthetően le van írva, kinek mi a baja)
ha meg szerinted annyira hangsúlyosak a pozitív dolgok (amiket én abszolút nem éreztem a szövegeken), akkor ezeket a kritikákat fordítsd át magadnak pozitívra és kész is van
-
DeFranco
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#51177472 #44309 üzenetére
Mondjuk nem. Nem fogadom el amit írtál. Ez azért elég durva volt. Tehát ez az amikor már így engem akarsz vérig sérteni meg alázni itt egy fórumon. És kurvára nem értem ezt, hogy mitől lenne nagy arcom. Tök pozitív sorok vannak leírva, hogy minden jobb lehet, mindenhonnan fel kell állni.. lehet, hogy sablonos ahogy írták, de egyik sem arról szól, hogy én vagyok "mindenkihülyedeéntuticsávóvagyok" ahogy írtad. Azért valljuk be elég gáz az is, amit te írtál nekem.
-
Viszlát
addikt
válasz
#51177472 #44293 üzenetére
De, nagyképű vagy, nincs benned tisztelet a zene iránt, csupán magamutogató önajnározást tudsz felmutatni és még azt is igénytelenül. Egyszerűen az agyam elszáll attól, hogy fogod ezt a zenét és beküldöd a háttérbe, hogy elnyököghesd a mindenkihülyedeéntuticsávóvagyok, fröcsögő, trágár, kínrímekkel és értelmetlen frázisokkal megtöltött produkciódat. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy tartalmilag micsoda kontraszt van...
Mint ahogy mások is írták, nem azzal van a baj, hogy próbálkozol. De ez így nulla. Megjelent a kislemezed, sokat dolgoztál rajta és hasonló szövegek, miközben még annyi igényesség sincs benned, hogy a leírásban lévő szöveg ugyanaz legyen mint amit a felvételre felolvasol. Mesélhetnék arról, hogy mekkora munka összehozni egy valódi zenét (egy albumról nem is beszélve), de egyszerűen nem látom értelmét olyannak magyarázni aki ekkora arccal áll az egészhez. Igazából még tanácsolni sem akarok, nem érdemled meg és nem azért mert tapasztalatlan vagy.
"A semmiből itt vagyok én az utamon. Ja."
Nagyon rossz úton vagy, keress egy másikat. Ja és hatalmas +1 peterkeT minden szavára, ahelyett, hogy tiltakozol, rágd át rajta magad párszor és próbáld meg valahogy megemészteni mindent amit leírt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
#51177472 #44288 üzenetére
úgy látom csak sikerült elindítani némi őszinteségi rohamot... well, well...
csak hogy tiszta legyen: itt többeknek nem azzal van baja, hogy próbálgatod az egyelőre még tollatlan szárnyaidat, próbálgasd csak.
két dolog irritáló: 1: hogy ezt amit leteszel az asztalra te zenének, művészetnek, sőt. albumnak nevezed. Nem az. Kezdemény, próbálkozás, férc, annak elmegy, de ez így nagyon nagyképűnek habisztinek hat, hogy album, meg te kiadtad... Mintha magad is elhinnéd, hogy ez így kész van. Nincs kész, gyenge, fejleszteni kell még rajta nagyon sokat. 2: tényleg sokat spamelsz ezzel. Nyiss neki egy külön bejegyzést, tedd be az aláírásodba, vagy menj a vonatkozó szaktopicba vele, ott van ennek ebben a formában helye, arra elég. Ide, a nagyközönség elé ez nagyon kevés, így csak nevetség tárgyává teszed magad, (hangsúlyozom, egyelőre). Fürdőszoba vs. X-faktor válogató esete. Ez fürdőszoba.
Nem tettem oda mindenhova, de légyszives kapcsold be az autoszerintemet, ez az én véleményem, amit egyébként én összhangban látok a többiekével, de lehet tévedek, megesik.
És ezzel a hozzászólással nem a bántás volt a célom, és nem az, hogy elvegyem a kedvedet, csupán adtam egy konkrét visszajelzést. Ha úgy gondolod, építsd be a világképedbe, ha nem, akkor ignoráld. A jó szándék vezérel, ezért is vállalom fel a konfliktust, ha nem érdekelne lesz*nám, és egyáltalán hozzá se szólnék a threadhez. Nekem úgy kényelmesebb.
-
parandroid
félisten
válasz
#51177472 #44285 üzenetére
Személy szerint nekem az a legnagyobb gondom, hogy a zene ott kezdődik, hogy sok év tanulás és gyakorlás. Ha valamit pár óra, vagy pár nap alatt, mindenféle előképzettség és háttértudás nélkül összedobsz, azt hidd el, bárki meg tudja csinálni. És olyan is. Egyébként meg is csinálják. És olyan is. Elismerem, hogy amellett, hogy egy utolsó bunkó vagyok, még kultúrsznob is, de ha véletlenül ilyesmire kattintok (igen, sajnos tele van vele a net, és nem sikerül mindig elkerülni - a minap pont valamelyik bulvárportálon, talán a 444-en volt belőlük összeállítás), akkkor nem győzök utána fület mosni, és órákon keresztül zenét hallgatni, hogy kicsit regenerálódjak.
Most jönne valami olyan udvariassági formula, hogy 'elismerem, hogy igyekszel, és értékelem a próbálkozásaidat', de nem, nem csinálok ilyet, és ezt még csak nem is sajnálom, és az állandó spammeléssel már azt is elérted, hogy kicsit még bosszantasz is, bár miattam ugyan ne hagyd abba, túl fogom tenni magam rajta.
p
-
Tim82
félisten
válasz
Emlékeim szerint más kezdő zenészek, zenekarok három hét után legfeljebb a próbatermi felvételnél tartanak, fél év után már demózgatnak, aztán majd valamikor jön album, ha úgy érzik, megütik azt a mércét, amit kitűztek. (Persze nem tudom, lehet, hogy rap/hip-hop esetében máshogy működik? Sosem tudott engem megszólítani ez a műfaj.) Szóval gratulálok az üstökös-szerű karrier-felíveléshez!
Belehallgattam mindenesetre a belinkelt számba (annyira nyomatod a topikban a marketinget, hogy most már muszáj volt) és a következő gondom van: az alapot szerintem még én is ezerszer hallottam úgy, hogy kerülöm a műfajt, a szöveg viszont alig kivehető/érthető, valószínűleg azért, mert mintha nem lenne egészen passzoló a ritmusa a zenei alapokhoz - mintha ütnék kicsit egymást ritmikailag. Nemtom, hogy ez segítség-e, de mivel a topiklátogatók véleményét kérted, hát leírom.
Mindenesetre most meghallgatom megint a kukac aláírásában szereplő nótát.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
#51177472 #44271 üzenetére
sablonos tucatkezdemény, nulla önálló gondolattal
ezt akarta mondani, csak én vagyok annyira bunkó hogy leírom arcba
ez nem baj, én még ilyet sem tudnék írni, csináld ha akarod, csak ne told bele mindenki arcába, mert annyira nem jó, és ne akarj vele túl sok elismerést (és bugyi) bezsebelni, mert annyira sem jó
attól még szeretünk, jó arc vagy, csak éppen ez így kevés. fejleszd magad, fejlődj, lehet ez még sokkal jobb ettől még.
-
válasz
neked amúgy mi a célod a zenéléssel? mert ha a magad szórakoztatására csinálod, akkor az tök remek, de amúgy ilyen szövegeket nyomat minden önjelölt magyar underground rapper, minimális eredetiséget nem látok benne, pedig asszem én végighallgattam már ezt a palettát
szóval nem szégyen elismerni, ha valami nem megy, értelmetlen dolog enpluszegyediknek lenni.
[link] - ezt azoknak, akik esetleg nem járatosak a hazi hiphopban. ez mondjuk valamikor a kétezres évek elején készült, azóta azért elterjedt már ez a műfaj is itthon. de össze lehet hasonlítani..
-
NoLF
veterán
válasz
#51177472 #44127 üzenetére
pontosan a p.nára gondolok, de a topik ez lenne: saját alkotások
-
Winner_hun
félisten
válasz
#51177472 #43304 üzenetére
Minek van kint a szöveg is ha nem egyezik meg az elmondottakkal?
Azt már észrevettem hogy a zeneszoveg.hu-n az önkéntes feltöltők van hogy elírják vagy félreértik a hallottakat de hogy saját számnál ennyi elírás legyen o_O
Ez is "gyári", itt is el van írva, ezt se értem ezt hogy lehetett így kiengedni: Anonim MC - Moszkva tér
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
#51177472 #43250 üzenetére
Nem érdekel
Nem értem, ezt miért ide posztolod mindig, illetve minek köszönhetjük a bizalmat.. , bár örülök, hogy ennyire termékeny vagy, na.ui. ha Mozartnak lett volna szintije meg keverőpultja, ő is biztos minden nap csinált volna 10 remixet. aztán kiposztolta volna a 'zinternetre...
-
beast27
senior tag
válasz
#51177472 #43118 üzenetére
Előre jelzem ezt építő kritikának szánom, ha esetleg megbántalak vagy ilyesmi előre bocsi és olvasd olvasd újra ennek a mondatnak az első felét.
Szerintem nyugodtan vihetsz bele egy kis "gengszteres stílust", ne vidd túlzásba de egy leheletnyit lehetne gengszteresebb. Szerintem lehetne egy kicsit dallamosabb (nem tudom jobban megfogalmazni) az "ének" mert így külön válik a szöveg és az alap és olyan mintha csak olvasnád a szöveged és menne alatta vmi hangulat zene. Amúgy jó lett de ha ezekre egy kicsit odafigyelnél akkor még jobb lenne, félre ne értsd elsőre én sem csinálnék jobbat, respect -
fokukac
nagyúr
válasz
#51177472 #43077 üzenetére
adatroaminggal nem fogom letölteni, de így látatlanban is megmondom hogyha elektro tucituci, akkor úgy kell befejezni, hogy az editor progiban nyomsz egy select all-t, majd megnyomod a delete gombot.
És ezek után beraksz egy Zeppelin lemezt mondjuk, és nyitsz egy sört.Ozujsko rulez.
-
e=mc²
őstag
válasz
#51177472 #42875 üzenetére
Javasolhatom ezt, ha szereted (en nem hempergettem cukorban, sem adtam hozza kokuszt sem fahejat). Nekem ez volt az elso sutemenyem, amit elkeszitettem, es eleg jol sikerult!
Tobbiek:
Elozo evi (es talan meg azelotti) megmaradt tankonyveket hova, kinek erdemes odaadni? Kidobni nem szeretnenk viszont helyszukeben vagyunk. Masok ezt hogyan oldjak meg? -
BlacKSouL
addikt
válasz
#51177472 #42462 üzenetére
Szar
De egyébként most én két olaszost csináltam. Mondjuk mindkettő macerás. Bolognai spagetti, illetve tortellini szósszal. Utóbbi az egyszerűbb, de persze ott is kell gépészkedni.
Amúgy: halkrémes kenyér: Kell hozzá kenyér, olajos hal(szardínia), só, bors, vaj(rossz esetben margarin). 3 evőkanál vajban elkeversz egy konzervnyi szardíniát, méghozzá úgy, hogy előtte a halat apróra töröd az olajával együtt, így kevered a vajjal, sózod, és ízlés szerint nagyon kevés borsot szórsz rá, elkevered, kenyérre kened, megeszed. Lehet bolondítani karikázott olajbogyóval, esetleg kapribogyóval. Ez utóbbiakat csak a legvégén keverd bele, és ne törjön össze.
Ja! : Sajtos stanglit karikákra bevágsz, de maradjon egyben, csak 3/4-ig vágod be, vajat(margarint) elkeversz fokhagymanyomón áttört fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint, belekened a bevágásokba, 180 fokra előmelegített sütőben néhány(6-8) percig melegíted(pirítod), és mikor kezdene pirulni kikapcsolod, kiveszed. Kicsit a héja pirítósossá válik, keményebb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
- Dell Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Dell 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest