Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vhiktor

Topikgazda

válasz Mizurichi #73752 üzenetére

Ne érts félre, nem degradalom le.

Tényleg tökéletesre lett kalibralva ezt most is tartom, de egyszerűen nem éri meg a felárat a c1-el szemben ha csak az arat nezzuk, mert nem nagyobb a fenyereje, és játékra lg jobb.

A ritkán láttam ilyen jó képet a panel homogentisra vonatkozott.

Kalibrálás után nem lehet megkulonboztetni hogy melyik a szinhelyesebb a c1 vagy az a90j. Illetve máshogy kezeli a hdrt a sony, mint ahogy ezt Vincent is mondta.

Amiben egyértelműen jobb az a90j az a panel homogenitas, ezen a téren a panasonic még a másik jó hanem a legjobb.

De meresek tekintetében semmivel nem jobb egy a90j mint egy c1, ezt kb 10 db a90j és 50 db c1 után mondom.

Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért nem adja le a max fenyerot azonnal. Lehet ebből film esetében nem venni észre semmit , de meresek alatt én ezt egyből látom.

Az hogy most melyik mennyire szinhelyes már egy adott szint alatt nem releváns, mert szemmel nem látod a különbséget deltaE 0.8 és 0.5 között. Az alatt már lényegtelen. Sőt a legtöbb ember számára 2 vagy 3 alatt is.

És hozzatennem, hogy sem a C1 sem az a90j nem hasznalhato grading monitorkent, mert azt a szigorú követelményt egyik sem tudja.

Szóval mégegyszer nem akarom ledegradalni, erről szó sincs, kiváló tv, de a peneluniformitast leszamitva(panel lotto) semmivel nem tud többet mint egy C1 ami jóval olcsóbb. :R

A b7 persze fényévekre van az a90j-tol.

Tehát ha itt valakinek ajánlok tvt, akkor ár érték alapján ajánlom.

• salapp

addikt

válasz Mizurichi #73752 üzenetére

Igen, az mondjuk érdekes, hogy "szemikus" vizsgálat alapján ennyien egyértelműen jobbnak látjuk az A80J-t is már, mint a C1-et. De hát a számok biztos mást igazolnak. Szerencsére annyira rühellem az LG/Samsung home entertainment termékeit, hogy nem fenyegetett soha a veszély, hogy ezektől vásároljak, bárki ajánlása tolta is meg a készülékeiket.

Új hozzászólás Aktív témák