- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz HarryMason #75849 üzenetére
Értem.
És+kábellel?
Vagy oldalt nem lehet? -
Héliosz
tag
Ahogy látom LZ2000 Pana nincs még MO-n, pedig tűkön ülve várom, hogy láthassam... (már, ha egyáltalán ki lesz valahol állítva... MM-nál már csak online értékesítik a Panát, Euronicsben sosem volt kirakva csak 1-2 modell, talán Emag boltoknál ahol van fizetett kihelyezésük )
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
REauditor
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket, tanácsotokat kérem az alábbi megfigyelésemmel kapcsolatban:
Adott egy új Philips 55OLED806/12 készülék, ami az elmúlt kedden érkezett és leváltotta a jó öreg (2008-as) Pana plazmát. Kicsomagolás, talpak felszerelése, beüzemelés és ismerkedés. Minden ok. Elkezdődött a bejáratás.
Majd csütörtökön fali konzolra, a végleges helyére tettem a tv-t. Ezután vettem észre, hogy a kikapcsolt állapotban fekete tükörként viselkedő képernyőn visszatükröződő tárgyak, átlagos nappali szoba képe furcsán torzultnak, hullámosnak látszik, ha oldalról, lapos (kb. 10 fokos) szögből nézek rá. Nagyobb betekintési szögből figyelve nem igazán, vagy egyáltalán nem látszik a tükörkép torzulása. Bekapcsolás után, üzem közben nem tapasztaltam semmi szokatlant.
Érdekelne a véleményetek, tapasztalatok. Láttatok már hasonlót? Ez normális lenne? Küldjem vissza?
-
veterán
válasz REauditor #75853 üzenetére
Szerintem teljesen normális egy kijelző, főleg ha ekkora , bizonyos deformitása! Mivel eleve eléggé vékonyak az Oled panelek így főleg láthat az ember bizonyos torzulást, az általad említett kikapcsolt állapotában, tehát ez teljesen normális, szerintem...plusz nekem igaz LGC1 van, de ez lényegtelen, most néztem és én sem úgy látom a dolgokat benne mint egy tükörben(mivel nem is az😁), tehát nálam is van ilyesmi amit írtál!
[ Szerkesztve ]
-
T560i
tag
Szia ! Ugyan ezt kérdeztem a Philipstől,ugyan ez a készülékem van! Ezt a választ kaptam! Tájékoztatjuk, hogy az ön által leírt jelenség a Philips oled tévék esetében megfelelnek a termék specifikációnak. Az oled panelek nem üvegből készültek, ezért a felületi egyenletlenségek elfogadottak, részei a specifikációnak.
Philips 65 oled806& Lg 55b7v Nad T758v3i Kef q950&q350&q650c 5.0,Klipsch R120sw 2db!
-
leslien
nagyúr
válasz N.YCityBoy #75854 üzenetére
minimál nálam is... Philips 55Oled856....
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
REauditor
csendes tag
válasz N.YCityBoy #75854 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Megnyugtatóan hangzik. -
veterán
-
félisten
válasz HarryMason #75849 üzenetére
HDMI anya -apa és oda vezeted ahova akarod . ha 1 méter nem elég van két+ méteres is. [link]
Akár a Tv hátsó felén a vastagabb rész hátujára is teheted a készüléket nem látszik semmi a kábelből és az okosítóból sem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ren Hoek
veterán
válasz REauditor #75857 üzenetére
Ezen ne izgulj. Valakinek még a fém hátlapban és a teljes panelban is van egy kis csavarodás :) Nekem B7 nem teljesen sík az biztos. Pedig vigyáztam rá felrakáskor.
Ilyen méretben már tényleg nehéz megoldani ennél az anyagnál hogy tükörsima legyen, minden OLED/polimer/antireflex stb réteg.
[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Panasonic-nál és Sony (83 coll) ilyet nem látsz.
Amúgy mikor a 77-es LG-ben panelt cseréltünk négyen (két szerelő, a szomszéd és én), úgy hajlott a kijelző, mint egy papír, komolyan azon lepődtem meg, hogy p...ba nem tört ketté és utána már én is láttam azt a torzulást, de lehet, hogy csak azért, mert direkt figyeltem. Szerintem meg nem normális jelenség, mert ha a "háta" kapna egy kitámasztást, akkor ez nem fordulna elő. (lásd első bekezdés).De a lényeg, hogy ez használatban nem látható, viszont ki tudja, hogy az évek alatt milyen degradáció éri a kijelzőt...(senki)
-
blakey
titán
Maga a kijelző, tehát az egész "egység" egyenes, nem lehet hullámos, hajlított, stb, akinek olyan az cseréltesse. A panel maga is sík viszont a különböző rétegek okozhatnak optikai csalódást és úgy tűnik mintha nem lenne "kifeszítve" a panel, pedig valójában sík. Tudom, mert minden OLED-en érzékelhető a jelenség, hiszen eddig 1 adott technológia létezett.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
válasz blakey #75866 üzenetére
Biztos, hogy nem maga a panel hullámos, egész egyszerűen a fény úgy törik meg rajta, hogy torzulást okoz a visszaverődő kép amit látunk a kikapcsolt kijelzőn, ennyi...nem kell ezt tulmisztifikálni, teljesen normális jelenség, ne rémítsétek már meg szegény embert, meg,hogy cseréltesse a kijelzőt
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Valószínű a külső réteg/layer hullámos, nem az egész panel.
[ Szerkesztve ]
-
REauditor
csendes tag
válasz N.YCityBoy #75867 üzenetére
-
REauditor
csendes tag
válasz Pro Koryak #75868 üzenetére
Köszönöm. Lehet. Majd megfigyelem.
-
blakey
titán
válasz zsozsa74 #75875 üzenetére
Pont, hogy nem, a Philips a jobb paneleket kapja, ez korábban már többször írták, Panasonic, Sony esetében is van fénytörés.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
-
-
128bit
tag
Sziasztok
Vásárlás előtt állok ,LG oledet szeretnék .
Alábbi két modell között mi a különbség ,megéri az újabbat drágábban megvennem?
LG OLED55A23LA és a LG OLED55C11LB(medence gépész) 06708810076
-
veterán
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka amiért nem találok minta videókat? C2 LG. Régebbi E9-en van kettő minta videó.
-
128bit
tag
-
alaves
addikt
Mérnöki szemszögből azt mondanám, hogy a WOLED kijelző optimálisan megtervezett és legyártott a fő paraméterek vonatkozásában, tehát a tömege, merevsége, rugalmassága is (behatárolt költségkeretek között). A felgőzölt OLED réteg egy geometriailag stabil rétegen nyugszik, így maga a kép is megfelelően szabályos. A külső átlátszó védő réteg egyenetlenségének nincs jelentősége.
Azt nem tudom, hogy a Panasonic és a Sony mennyire kap 'félkész' kijelzőt az LGD-től. Lehetséges, hogy pl. a külső réteget, keretet ők illesztik rá (pl. JZ980 és A80J félig matt réteg).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Mankó
veterán
Ha egy Lg CX modellbe közvetlenül dugok egy PS5-öt, a hangot pedig az earc hdmi aljzatán egy csak Arc-ot tudó erősítőn keresztül veszem le, akkor milyen hang formátumokra számíthatok?
A tv nem tudja a DTS-t, de szerintem ez csak a tv-n futó alkalmazások esetén hátrány. Vilagosítsatok fel, hogy is van ez!
Köszi -
alaves
addikt
válasz Bile Demon #75885 üzenetére
Üvegnek hívják, de szerintem ez csak kijelzőtechnikai megnevezés, inkább üvegszerű polimer (polikarbonát vagy valami más). Minden esetre célszerű úgy bánni vele, mintha sérülékeny lenne.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
veterán
-
alaves
addikt
válasz N.YCityBoy #75889 üzenetére
Igy van. Egyébként én a CRT kijelző üveg felületéből indultam ki, annál biztos sérülékenyebb. Az LCD külső puha műanyag filmjénél pedig nyilván kevésbé sérülékeny az OLED.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
veterán
-
powerup2
addikt
Tegnap este én kalibrálgattam gondolom megosztom az sdr anyagnál milyen volt a gyári és milyen a kalibrált. Tv meg egy LG C1 77". És kijelenthető nagyon látványos a változás sokkal természetesebbek a szinek.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Van
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz powerup2 #75892 üzenetére
A Generic CMF edr nem optimális oledhez (meg egyik technológiához sem), inkább az új WRGB OLED edr-t használd, azzal sem lesz tökéletes, de jobb lesz mint generic-el.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
válasz ribarszki #75895 üzenetére
Persze meg dv-t is hdr-nél meg dv-nél hasonló volt a helyzet.
-
powerup2
addikt
válasz Vhiktor #75896 üzenetére
Lehet munka után mérek úgy majd egyet hogy mi a difi mert nagyon kiváncsi vagyok rá.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz powerup2 #75898 üzenetére
Mérd ki azzal a korrekcióval a mostnai sdr kalibrált képmódot a Pre-cal measure résznél majd rögtön menj a Side by side részre és a deltaE értékeknél fogod látni, hogy nem annyi lesz mint a képen mint amit beszúrtál.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
válasz Vhiktor #75899 üzenetére
Ma még megcsinálom és közéteszem az eredményt. Ha kisebb lesz a delta e akkor boldog leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest