- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyikhuszar
tag
Sziasztok!
Van olyan csájna action cam, ami megközelíti a Hero 6 stabilizátorának hatékonyságát?
Talán az Yi 4k+ igen, de az árban közel van a Go Pro-hoz.. :/. -
gyikhuszar
tag
Csak én nem látom értelmét ennek a 4k őrületnek? Főleg egy ilyen csepp kamerával... na mindegy.
Engem sokkal jobban érdekelne, hogy 1080p-ben mennyire hatékony a stabija. Montizáshoz nézegetem mellkaspánttal, gimbal kizárva.
Illetve a 120 fps 1080p-ben valós vagy szoftveresen duplikált? -
gyikhuszar
tag
Gearbesten Firefly 8se flash sale (120 usd): LINK
A priority line postázási mód a garantáltan vámmentes?
[ Szerkesztve ]
-
gyikhuszar
tag
Nálam a stabi hatásfoka lenne az elsődleges szempont, felbontásban 1080p-vel megelégszem.
Ami ilyen szempontból kérdés nálam, hogy youtubeon a legtöbb kínai kamera által készített felvétel gyakran "bekásásodik". Nem tudok jobb kifejezést... egyszerűen szétesik a kép néhány pillantra, kockás, zavaros lesz. Ez valami konvertálási hiba, a youtube teszi, vagy pedig a kamera már alapból ilyen felvételt készít (pl. a stabi sajátossága)?
Pl. ezen a felvételen is jól látszik, mondjuk 0:16-nál: https://www.youtube.com/watch?v=kY6qDjcbPFw (meg igazából szinte folyamatosan). -
gyikhuszar
tag
Estét!
Szert tettem egy SJ8 Pro-ra. Van egy számomra elég nagy baja: nem sípol vagy csipog felvétel elindításánál/leállításánál. A keypad tone be vagy kikapcsolása egyedül azt befolyásolja, hogy a kamera bimbammol-e be- illetve kikapcsolás esetén (ennek éppen semmi értelmét nem látom.) Egyedi probléma, vagy mind ilyen?
A másik kérdésem nem annyira a kamerára vonatkozna: számomra elegendő az 1080p 60 fps minőség. A baj, hogy a számítógépem nem nagyon akarja lejátszani ezeket. Akadozik, szétesik a kép. A hardver nem mai darab, de szerintem egy ilyen minőséggel meg kellene birkóznia: Core i5-430M/ 4GB DDR3/ ATI® Mobility™ Radeon® HD5650 1GB DDR3. A legújabb VGA driver van fent, több lejátszót is próbáltam semmi előrelépés.
Megoldási javaslata valakinek?
-
gyikhuszar
tag
Nos, a VLC-ben kikapcsolva a hardveres gyorsítást frankón mennek a felvételek, köszi a tippet.
A felvétel indításánál a sípolást nem lehet előcsalogatni sehogy? Akkor is nagyon hiányzik, ha a mellkason van a kamera, hát még ha a sisakon...
-
gyikhuszar
tag
válasz norberto9 #2922 üzenetére
A 4K-val kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert eddig csak 1080p-ben videóztam vele (nincs is min lejátszani a 4K-t ).. 1080p-ben viszont nem valami acélos, mert pont a 4K-ra van kihegyezve, így full HD-ban alacsony a bitráta. Szerencsére ezt egy módosított firmware-rel lehet orvosolni.
Általam készített, majd lebutított, végül a youtube által mégjobban elbaszott próbavideó:
https://www.youtube.com/watch?v=RVM53I-j2ngA stabija elég meggyőző egyébként, nekem az 1080p-s nyers videó minősége is bőven megfelelő.
Akksiidő a sűrűbb bitrátával operáló firmware-rel talán egy óra körül van.
A két kijelző hasznos tud lenni, a hátsó képe nagyon szép, éles, nagy felbontású, jó fényerő, viszont lehetne érzékenyebb az érintésre.
Fénykép készítésnél nincs visszaszámláló (szelfimániásoknak lehet hátrány).
Torzítás korrekció van, jól is működik.Az egész cucc elég minőségi kis kütyünek tűnik, bár nekem ez az első ilyen kamerám (ezt is ajándékba kaptam), szóval nincs nagy összehasonlítási alapom.
Van viszont egy - számomra - óriási hiányossága: felvétel indításánál/leállításánál nem ad ki semmilyen hangot! Ez azért is hatványozottan bosszantó, mert ha a kamera be van kapcsolva, de a kijelző kikapcsol energiatakarékosság miatt, akkor a felvétel gombbal először a kijelzőt kapcsolod be, majd újbóli lenyomássál indul a felvétel. Magyarán célszerű ellenőrizgetni, hogy megy-e a felvétel. Az elég szar, ha olyan helyen van, ahol ez nehézkes (pl. bukósisak).
-
gyikhuszar
tag
Az SJCam ZONE alkalmazás frissült a play-ben. Azon keresztül az SJ8 Pro-t lehet (kellene) frissíteni 1.3.0-ra. Sajna az új firmware az sjcam oldalán még nincs fent, kíváncsi lennék a changelogra.
Minden esetre a mod már fent van a korábban linkelt fórumban .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest