Hirdetés
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
Aktív témák
-
pep
tag
én még mindig azt mondom : olcsó mod = hulladék mod :)
-
Ez egy elég sajnálatos dolog :O.
Pár hete elterveztem, hogy milyen legyen az új gép:
vmilyen i875P-s alaplap (IEEE1394-el!)
2,6-2,8Ghz P4
2×256Mb DDR400
A procit meg a memót akkor tudtam olcsón beszerezni, az alaplapot viszont még nem sikerült :(.
A BH-7 meg ugyan bebootol 800Mhz FSB-n, de windows nem indul, így meg minden OK.
(Ha minden igaz, most hétvégén lesz meg a lap.) -
törölt tag
Wow
-
DAni198
csendes tag
Nesze nektek olcsó mod:
Ez itt egy Abit Siluro Gef4MX440, aminek megelégeltem a hangos visítását. Amint a képeken látszik egyserűen csak betoldottam egy kb. 30 éves szalagkivezetéses ellenállást a kábelbe mindenféle átalakítás nélkül.

A tápot is átalakítottam. A jó kis 300Wattos kékmatricás Codegen kapott egy 12cm-es halk ventit az aljára (eredeti venti kihajítva), amit kb 5-6 volton hajt (a táp a hőmérséklet függvényében szabályozza a ventit).
A jó szellőzés érdekében az eredeti rács helyére egy szép nagy lyukat vágtam.

Itt ott egy kicsit farigcsálni kellett hogy beférjen a nagy venti.
Az eredmény: A hatékonyabb szellőzés eredményeképp esett 5 fokot a procihőmérséklet, de ez újból vissza állt az eredeti értékre mivel a prociventit az eddegi 8,5V (Asus Qfan) helyett 6,5V-on (Asus Qfan + CoolinkCVS) járatom.
Elmondhatom hogy most halk lett a gép a csendesítéseknek köszönhetően.
Üdv Dani
Ui.: A vas fontosabb alkotóelemei: Asus A7V333, AMD AthlonXP1800+(Palomino), 256MB 333 DDR, Abit G4MX440, Maxtor 80GB 7200rpm. -
zeros
tag
ja addig húzol a procin, amíg nem forr... azt mehet bele a krumpli :D
-
zeros
tag
Nem mese az.. [L]http://calypshuile.chez.tiscali.fr/fabrication.htm[/L]
És nem magyar.. :)
De tényleg komoly.. :)
[Szerkesztve] -
Domike
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Az nem legenda, de nem is ház, hanem táp. Fényképek is voltak róla (magyar srác csinálta) de most hirtelen nem emléxem melyik oldalon láttam, talán az intercool.hu-n.
-
imisz
tag
Óccsó mod részemről:
2 palack matt fekete neolux festék, 1 flakon királykék neolux, 4 db 12V-os kék led
1 db 30X30 cm-es plexi.
Matt fekete lett a ház, monitor burkolata, billentyűzet burkolata, egér, floppy előlap, asus 50X cd előlapja+ tálcája, Teac író előlapja+tálcája.
Királykék a ház szélei+ a rajta lévő gombok.
Power led: nagy kék, hdd led: kis kék
Asus: led kék, Teac író: írást jelző led kék.
Ház oldalát X-boxosan kiflexeltem, plexi bele, körbe szegecsekkel (nem popszegeccsel mert az rondán mutatott) jó sűrűn. -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
legenda szinten :DD ez jól hangzik :))
-
agostonl
tag
Nesztek egy csendes,extra hűtős mod. :P
Made in China
Fogsz egy akkora hordót, amelyikbe belefér a nyitott házad, feltöltöd fagyállóval (figyelj rá, hogy olyan legyen, amelyik nem viszi az áramot) a gépből szedd ki a ventiket, majd mehet a hordóba! Extra csendes.
Azért Made in China, mert ha néha esetleg utána kell tölteni a fagyállót, vagy kevergetni kellene, fogadj fel kicsi sárga kínai. Occsóér! :F
Nehogy valaki komolyan vegye!! :)) -
pep
tag
műanyag kólásdobozból kivágod a felső részt ahol szűkül és a ventire erősíted., ezzel gyorsítod a ventiből kijövő levegő áramlási seb ét -> jobban hűt . csinálok képeket és fölteszem :)
-
Domike
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Erre nem is gondoltam, talán főleg azért, mert a gépem ab ovo tabu a család többi tagjának. Nekik épitettem másikat, garázdálkodjanak azon.A ''de hülye vagy édes fiam'' meg a sógor, neki vannak ilyen agyament 5letei, de sokat melózott rajta (6 szin) nem tehettem meg, h. a szekrénybe vágom a bill.-t.
A vakon gépelés nem nélkülözhetetlen feature, de előnyt jelent, ha ilyen bill.-ed lenne Te is +tanulnál néhány nap alatt. :))
[Szerkesztve] -
Latissimus Dorsi
senior tag
192cm 96kg, úgyhogy óvatosan fogalmazok:)
Ha mondjuk valamelyik családtagod leülne a gép elé, elég sokáig menne a ''de hülye vagy édes fiam''
Ha csak egyedül használod és professzor gépíró vagy akkor tök felesleges tényleg. Én pl még alacsonyszintű gépírónak sem küzdöttem fel magam 8 éves korom (C-64) óta:)) -
Domike
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Jövök ide is kötözködni. :DD
Nekem is le van festve a billentyűzetem, nincs felmatricázva, mégis +találom a bullenzyojet.
De, az eredeti kérdésre válaszolva:
Zsirtalanito
Műanyag alapozó
Akril festék
Akril lakk
Mindez autósboltból, barkácsáruházból, sarki fűszerestől.
A gyökér sógorom, aki +lepett ezzel az általa készitett keyboarddal, lespórolta a lakkot, igy 1 hónap után megkoptak az ASDW gombok. Battlefield 1942 rulez! :D
Szóval kell a lakk, minél több rétegben, de a mozgó részeire vigyázni/leragasztani, különben letörik a kezed mire bejáratod. -
FLeMiNG
tag
Csao.
A házat a billentyűzetet, hangfalakat, ilyesmiket szeretném lefesteni. Ehhez keresek valami festéket ami nem drága, és esetleg alut és műanyagot is képes megfesteni úgy, hogy az nem kopik le egy hét után p.l a billentyűzetről. Ha valaki tudja hol lehet ilyen festéket szerezni, vagy milyen típusú festék a leginkább megfelelő erre a célra, örülnék ha segítene. Köszönöm. -
Cefa
senior tag
:))
-
zeros
tag
Flick király az oldalad..:)
Occsó modok.. :)
az ötlet jó..
Plexit a ház oldalára!
kivágod, lombfűrésszel, vagy dekopírral, esetleg flexxel.. aztán fogsz egy plexi lapot, és odacsavarozod, vagy ragasztod szilikon paszta pl jó erre a célra. -
törölt tag
Hello!
Kösz mindenkinek, a weboldal jó lenne.
Várok még hűtőmágnes mentes 5leteket. :)) -
reandre
tag
nemtom írta-e már valaki, a szobcső modot, vagy a ''rostélyozást''...
Sub-cső mod:
vásárolsz egy 8cmes átmérőjű szubcsövet, amiket a hangszórókba szoktak rakni... ezt méretre vágod úgy, hogy a házad előlapja, és a mögötte lévő alu váz közötti távba beférjen... természetesen előtte az alőlapra és a vázra is vágsz egy akkora lyukat, amiben elfér a cső /nem muszály pont kört vágni, de akkor figyelj, hogy a cső pereme takarja a vágatot/, majd ráaplikálsz a cső végére egy 80*80as ventit, a csőbe pedig beledobsz két LEDet... így nagyon frankó hatást fogsz elérni, és még a rendszer hűtése is kedvezőbb lesz...
''rostélyozás'':
nem kell hozzá más, mint ügyes kéz, egy fúró, egy vonalzó és egy alkoholos filc...
szépen fölrajzolod a ház oldalára /mondjuk legyen most/ kört, aztán szerkesztessz bele egy szabályos hálót... a háló négyzetei fúrófejtől függő méretűek legyenek, egy kisebb fúrófejnél lehet kisebb, pölö 0,5*0,5cm területű kockákat, míg egy nagyobbnál érdemes nagyobbakat rajzuolni... ha megvagy, minden rácspontot lyukassz ki fúróval... ezáltal kapsz egy rostélyt, ami megkönnyíti a ház légáramlását... -
beeboy
addikt
engem nem lehet überelni, volt egy 1 Ft-os modom ;]
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Hogy ez nekem nem jutott eszembe...
:)) -
burgatshow
veterán
A legjobb mod:
Egy 25cm-es membrán mágnes és a közelébe bazi sok floppy! :DDD :DDD :DDD -
gromble_ziz
aktív tag
szerintem sem hülye :D
ha nem a sima egyszerű dolgokat szeretném, akkor tuti, hogy estére teletenném hütőmágnessel :D
grat :C -
hbbalint
aktív tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Ha valahova megyek kirándulni, ha tehetem, mindig veszek egy hűtőmágnest.
Tartósabb mint a képeslap. -
loszerafin
senior tag
válasz
gromble_ziz
üzenetére
Megvan!
Vettél egy hűtőszekrényt és beletetted a géped :)
KL -
TexT-BoY
addikt
válasz
gromble_ziz
üzenetére
mii van??:F
-
Na, én még nem moddoltam, csak majd akarok.
Tervem:
A ház oldalálra (nem arra amin az alaplap rögzítve van) vágok egy (esztétikus) lyukat egy 9cm-s ventinek, és teszek is egyet oda (belülről), és egy rács is lesz rajta.
Sztem 1, segítené a ház szellőzését; 2, sztem jól is nézne ki :D -
hbbalint
aktív tag
Én hűtőmágnessel modolok :DD
-
Pacák
senior tag
Előlapi usb készítése az alaplaphoz kapott hátlapi usb -ből.
Hozzávalók: 1db alaplaphoz kapott hátlapi usb kábelével, 1 db kisméretű vakdugó, pillanatragasztó, fúrógép, vasfűrész, reszelő.
Lecsavarozzuk a nyákról a hátlapot, a hátlapról lefűrészeljük a csavarral rögzíthető felső részt. Szükség szerint kurtítunk a hátlapból, hogy egy 3,5 colos vakdugóra belülről rögzíteni lehessen később pl. pillanatragasztóval. A vakdugóra - a megbarkácsolt hátlap segítségével - belülről felvéssük az usb portok kivágási helyét, először kisebb, aztán nagyobb fúróval ráfúrunk, majd reszelővel véglegesen kialakítjuk a kivezetéseket a vakdugón. Ha kész, akkor rá lehet csavarozni a nyákot a megbarkácsolt hátlapra, ill. a hátlapot ráragasztani - esetleg csavarozni - a megbarkácsolt vakdugóra. Bedugod egy szabad külső kismeghajtó helyre és összedugod az alaplappal, ha szerencséd van belül még egy merevlemez is elfér mögötte. Kopirájt báj Én. :D Bekerülési költség: elhanyagolható. :D -
bitfarkas
őstag
Na ezt nehéz lesz überelni.:))
A kéményes ház megoldással sokat vacakoltam. Olyan cső kellett volna, ami a procihűtőről nem merőlegesen csatlakozik a ház oldalára, mert ott éppen egy bemélyedés (fogáshely), meg sormintába szedett hűtőnyílások találhatók, így normálisan kinéző nyílást oda nem lehetett vágni. A ferde elhelyezésnél meg mindenféle rögzítési problémák adódtak. Használtam én ehhez Johny Walker díszdoboztól kezdve mindent, de nem akart összejönni.
Ekkor jött az origami. Az előző acorp alaplapom mikrohullám kartondobozából csicsás kis térbeli idomot hajtogatva komoly szellőződobozt készítettem, csatlakoztatva azt a ház hátsó részén gyárilag perforált részhez. Így kívülről a mod egyáltalán nem is látszik.
Bekerülési költség 3 Ft 20 (a felhasznált ragasztó), + papír újrahasznosítás.
És hogy a sok szöveg helyett miért nem egy fotó? mert gőzöm sincs hova, és hogyan kell feltölteni.:B -
törölt tag
Mindhárom jöhet, de most a vizuális áll az utolsó helyen.
-
tray
aktív tag
Nagyjából 3 értelme lehet a modnak:
- vizuális (szebb legyen)
- audió (halkabb legyen)
- tuning (ez nemtom mi :B)
Persze vannak átfedések. Pl. peltieres vízhűtés mind a hármat magában foglalja...
Te melyikre gondolsz konkrétan? Milyen irányba szeretnél kevés pénzből? -
Szatír
aktív tag
Valamelyik topic azzal foglalkozott, hogy mi számít mod-nak.
Értelmezésem szerint mindennemű - házi - beavatkozás amit saját magad csinálsz :o)))
Egy fénycső, néhány venti megteszi.
A célom az volt,hogy ne csináljak visszaállíthatatlan módosítást a házon, legyen szolíd,de mutatós és ne kerüljön sokba
Én a következőt követtem el:
- tower házam lévén elől volt még 2 szabad 5.25-s hely,ahová aluból faragtam egy előlapot. Majd azt kivágtam és beleraktam egy 8cm-s ventit.
A ház hátuljába ''behajítottam'' a kék színű fénycsövet, éjszaka nagyon szép ahogy a ventin kersztül kiszűrödik a fény / a házam is fekete/ . Csak később vettem észre,hogy a hátsó venti, meg a felső ventimnél is szépen szürődik ki a kék fény. Sejtelmes...valamit találj ki magadtól :) -
törölt tag
Azért nézzen ki valahogy :))
-
törölt tag
Hello!!
A kérdés ill. elvárás veletek szemben a legolcsóbb és legcoolabb mod leírása és bemutatása.
mivel most éppen költözés előtt és utánna sem vet fel a pénz, ezért döntöttem így.
Akkor tehát induljon a dömping!
Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dark Souls sorozat
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560M i5 11400 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG CHIEFTEC 750W
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest