Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
válasz
norrberth #3397 üzenetére
Én is innen vettem sokáig, majd mikor odamentem az átvehető rendelésért, és kiderült, hogy nem sokkal előttem valaki elvitte az egész bolti készletet, megpróbálnak még beszerezni, de idézem "a hivatalos importőrnél már nincs ebből az olajból, máshonnan meg nem szívesen veszünk". (mobil 1)
... mindenki döntse el mit jelent.Küldték ingyen futárral pár nappal később, de nem volt rajta hologram matrica!
A hivatalos importőrrel (lubexpert) felvettem a kapcsolatot nem volt hajlandó megmondani a flakonon levő sorozatszám alapján, hogy tőlük származik-e. Közben nagybetűvel hirdetik, hogy 2015 óta csak hologram matricával hoznak forgalomba.
Azóta nem veszek semmit a motorolajboltból.
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #3092 üzenetére
Egy ilyenre fogok még rávetemedni Digitális nyomatékmérő adapter
Kalibrálni a nyomatékkulcsomat. Ha kell -
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #2896 üzenetére
Így szoktam az Opelt is ellenőrizni, ellenőrizhetetlen össze vissza mutatja a szintet.
VR6-Fan tanácsoltaTök mindegy hogy letörlöd e, a hüvely alja úgy is olajos lesz belülről.
ha egyszer kihuzod a nívót akkor a cseppek amik a pálcán vannak meg akadnak a hüvely belsejébe ahogy húzod kifele, az lassan elkezd le csordogálni, de ha vissza dugod a pálcát, azt össze kéne. -
válasz
norrberth #2812 üzenetére
Azt biztosra csak a GM beszerzése tudja; 2006 és 2008 kötött használtam, az volt a beszállító aki a legolcsóbban adta.
(#2813) Mágus2: Elvileg 50 000 km volt a maximális csereperiódus. Elenyésző városi használat volt benne; főleg hosszú autópályás használattal ment bele a kilométer. Én a gagyi olaj + a 30 000 km kombóját sejtem mögötte.
(Plusz 200 lóra volt húzva, amit azért kihasználtam; jó barátom vette meg, 230-240 e km körül adta el, minden további probléma nélkül.)Pár ezer Ft különbségről beszélünk 4 liter GM olaj és 4 liter márkás olaj között - nem kockáztatnék még egyszer.
-
eTrade
tag
válasz
norrberth #2805 üzenetére
Időközben sikerült kideríteni: Opel motor
-
Roxbury
őstag
válasz
norrberth #2787 üzenetére
Esetleg ott jelentkezhet, de szerintem sokat kell beszivnia nagyon, hogy gond legyen. Lehet akar, hogy valaki rosszul rakta be a szurot es a szeleinel tudott egy kis falsot szivni akár. Szerintem ne foglalkozz vele. Most mar jo szuro van benne. Elvileg nem sziv falsot se mar sehol ha jol gondolom. A szívócsövet pedig ki kell tisztitani akkor. Ha alapjarati problemak jelentkeznenek a jovoben az lehet akar a fojtoszelepre lerakodott por miatt is. Ha ilyen lenne, rogton gondolj arra. Nekunk mar tobbszor volt ilyen, fojtoszelep tisztitas azonnal megoldotta. Mas problemat szerintem nem fog okozni. Nyilvan lassu kopast eredmenyez a hengerben, gyuruknel, de ha nem eszi durvan az olajat akkor nem lesz gond. A gyurunel leszivargo porszemcseket meg szepen osszegyujti az olaj es a szuro meg megfogja, szoval igazabol no para. Kovetkezo olajcserenel az is kiurul. A gyertyakra szokott még raegni, meg dugattyutetore stb, de igazabol ez nem gaz.
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #2762 üzenetére
Bevilágítottam ebbe a műanyag csőbe. "Szűrt rész"
És belül eléggé poros volt, nem az a finom porréteg..
Hanem kajak poros volt mikor meghúztam a kezemmel.
Olyan mérges lettem... Vagy falsot szívott, vagy a gagyi levegőszűrő nem úgy szűrt mint egy minőségi.
Majd leszedem az egész csövet és kitörölgetem.
Bár az már odavan rakódva, nem ezzel van a baj hanem amit már beszívott poros levegőt..
Kíváncsi leszek Mann levegőszűrővel is vajon poros lesz belül idővel.
De szerintem semennyire nem kéne..Levegőszűrő ultra gagyi no name, semmi márka jelzés.
-
Czimby
addikt
válasz
norrberth #2762 üzenetére
Erre csak annyit, mondok, hogy mindíg nézzétek meg amit beszereltek az autóba, mert nekem jött olyan vadi új légszűrő Nipparts ahol az egyik végén nem ért bele a keretbe a szűrőbetét, szóval kb 0.5x10cm csíkban szivhatott volna mindent.
Tegnap isminek cseréltünk olajat + szűrőket Clio3-ban a Filtron légszűrő meg kicsit nagyra sikeredett de szépen betuszkoltam, viszont az a pollenszűrő megoldás, a francia kezét kellett volna eltörni aki tervezte.
Össze kell nyomrgatni csak úgy megy be a helyére majd ott újra felveszi az alakját, és némi holtjátékkal jó lesz az...A Knecht olajszűrő viszzont csillagos ötös, adták mellé a csavart és az alátétet is!
-
BlacKSouL
addikt
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
norrberth #2301 üzenetére
Pedig ez a bele való
-
Roxbury
őstag
válasz
norrberth #2156 üzenetére
Ahogy nézem kb. ugyanezt tudja a Helix Ultra 5W40 8 ezerért.
Sőt az 40 fokon még hígabb is, mint a Castrol, ami jó.
De a Total Quartz 9000 is a kozelukben van, bár annak a hidegfolyóssága csak 90. Bar abbol 6 ezer csak 4 liter. 😁
Igaz az nem full szint.Brutal arkulonbsegek vannak a markak kozott. Nem hinnem, hogy ez ekkora minosegbeli kulonbseggel is jar. 🙂
-
8
senior tag
válasz
norrberth #1998 üzenetére
Volt ilyen céges autó anno a közelemben, akárhányszor vittük szervizbe, tuti a rosszat rendelték hozzá. De volt, hogy a márkaszerviz is rosszat póbált beletenni, és ki akarták fizettetni a számlán mindkét (!) szűrőt - olyan alapon hogy cégnek úgyis mindegy, valószínűleg meg sem nézzük a számlát... megnéztük. Oda se vittük többet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
norrberth #1903 üzenetére
A legáltalánosabb 5w30-ak melegoldalija jellemzően akörül van, mint a 0w40-esek-é. Ilyen szempontból nézve a melegoldalin elméletileg nincs vesztenivaló, a hidegoldalon meg nyersz. Plusz jellemzően a 0w40-nek magasabb illene hogy legyen a VI-e, ami meg alapvetően szintén nyerőbb.
Szerintem
Ha a minősítésben azonosak, vagyis a motornak megfelelő -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Opel topik
- Politikai mémek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest