Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gfefe

őstag

Üdv mindenkinek.
    Remélem lesz valaki okos aki tud nekem segíteni mert bajok vannak az aksimmal...

Sztorim...
    Rendeltem a netbookomhoz egy új aksit. 9 cellás 7800mAh-s aksi....
    Meg is jött szépen... Msi wind u100 ba bele is pakoltam... tökéletes. Gyárilag az aksiban volt 60% töltés... Feltöltöttem fulra... na mondom lemerítem...
    Bekonfigoltam a gépet, hogy 2% nál kapcsoljon ki filmek belőve amik le is merítették...

Utána rányomom a töltöt mondom feltöltöm.... ránézek everestre ami kiírja nekem, hogy 7% amortizáció.... a fejemet fogtam.... vadonat új aksinál??? 1 feltöltés után???
    Na utána meritem lefele Közben kerítettem egy "BatteriCare" nevü aksi progit ami kimutat mindent és az is 7% ot ír ki.... na de itt jön a cifra... lehúzom a töltőről erre hírtelen ez a progi a rendes értéket mutatja, hogy bizony ez megy rendesen... Pontosabban úgy jelezte, hogy fel van töltve az eredeti értékre (túl van töltve mivel a 7% ot ő leszámolta)

Itt jött az a következtetésem, hogy a feltöltési szenzora rosz az aksinak...
    De amikor meritem le 10% körül a gép lekapcsol...
    Winfos jól beállítva... 2% nál kellene hibernálnia...
    Magyarúl csak bajok vannak.

Ötletek, hogy mi lehet az aksival?
    Gyári hibás?
    Vagy csak spontán rosszúl mér?
    Vagy már mondtak egy olyat, hogy kalibrálni kellene az msi géphez, de arra meg nem találtam semmilyen lehetőséget....
    Vagy valami más?

Tehát tanácstalanúl állok itt mert hosszú utazásokra vettem ezt a nagy aksit és így kemény időket veszítek el.
    Ezügyben kérném segítségeteket.
    gfefe

Új hozzászólás Aktív témák