Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHn123
tag
Sziasztok! Ismerkedős állapotban vagyok a domoticz-al. Szeretném ha a pár dolgot itt vezérelhetnék, mert a gyári xiaomiban a sunset /sunrise nem működik nálunk. Persze amit összetákoltam,az sem mindig, de nem jövök rá mit rontottam el. A mozgásérzékelő is xiaomi, a lámpa egy yeelight. Ha kézzel lekapcsolom ( xiaomi okos kapcsoló) utána nem működik. Segítség
[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
válasz alcsapalcsa #1698 üzenetére
Elnézést, mégis működik, a mozgásérzékelő egyperces hallgatása tréfálhatott meg. Valami olyat is lehetne beletenni hogy ha ismét mozgást érzékel a felkapcsolt időn belül, hosszabbodjon meg a felkapcsolt időszak?
-
JoHn123
tag
Sziasztok!
Segítsetek kicsit, mit ronthatok el?
Domoticz stable alá szeretnék betenni egy virtualis kapcsolot.
Hozzáadom, megszerkesztem:BE script://miplug --ip 192.168.1.166 --token 6be99368f68657b70ae9fc55b2169c67 on
KI script://miplug --ip 192.168.1.166 --token 6be99368f68657b70ae9fc55b2169c67 offHiába nyomkodom, nem történik semmi.
Kínomban csináltam belőle bash scriptet: script:///home/pi/domoticz/scripts/dolgozo_eloszto_on
cat /home/pi/domoticz/scripts/dolgozo_eloszto_on
#!/bin/bash
miplug --ip 192.168.1.166 --token 6be99368f68657b70ae9fc55b2169c67 onÍgy sem akarja, pedig úgy rémlett régebben így adtam hozzá kapcsolót, természetesen maga a parancs működik jól.
[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
Találtam a domoticzhoz xiaomi infrához beüzemelési útmutatót. A tanítás megy is, az infra jelküldése viszont elhasal:
Traceback (most recent call last):
File "irsend.py", line 25, in <module>
ir.play(id,frequency='')
TypeError: play() got an unexpected keyword argument 'frequency'Sajnos nem vagyok penge python terén, nem értem mi baja: )
A script:#!/usr/bin/python3
import sys
import ipaddress
from typing import Any
from miio import ChuangmiIr,DeviceException
import time
############################################
##
## Config
##############################################
ip = 'device ip'
token = 'token'
####################NO MODIFICAR NADA MAS A PARTIR DE AQUI######
f=open('codes.txt')
codeline=f.readlines()
id = codeline[int(sys.argv[1])-1]
print('vamos a enviar el codigo numero'+ id)
try:
ir = ChuangmiIr(ip,token)
except:
print ('esto ha petado sin decir nada flipa!')
print('conexion con el ir Ok procedemos a enviar el codigo ->' )
ir.play(id,frequency='')
print ('todo ha ido bien creo!')Ha valaki kicsit ért hozzá, kérem segítsen. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
A klíma on és off parancsa, amit megtaníttattam vele:
cat codes.txt
Z6VJAPgBAACtAgAAWQYAAIMGAABBEQAAYyMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABFAQEBITEBAQEhAQEhAQEBAQEBAQEBIQEBAQEBASEBIQEBIQEB
Z6VJAFsCAACDBgAAahEAADojAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAjAAAQEAAQAAAQEBAAAAAAAAAAAAAAEAAAAAAAABAAEAAAEAAA -
JoHn123
tag
válasz jedie82 #3231 üzenetére
A pyton verziók miatt. A pip a 2.x verzióhoz, a pip3 a 3.x verzióhoz való.A leírás 2-es verzióhoz szól, én is azzal üzemeltetem, a 3 pytonnal csak domoticz betaval megy, én 2-vel használom, de nem raktam bele a plugin-t, hanem csináltam rá virtuális kapcsolókat.
[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
válasz jedie82 #3236 üzenetére
Ha nem sikerül, akkor valamikor leírom, de szerintem nálad egyetlen baj van: nem a python 2.7 -el üzemelteted.
sudo apt-get install python-pip
utána a pip -el tedd fel a csomagokat.
pip install configparser
pip install netaddr
pip install pycrypto
5, 6 7, lépés egyértelmű
Ha a BlackBeanControl.ini t helyesen kitöltöd, akkor már taníthatod is
15 pont:.Ezzel a régebbi megoldással a domoticz nem ad hozzá hardvert, neked kell kézzel virtuális kapcsolókat létrehozni, és beiirni az on / off vagy egyéb parancsokat amiket előtte ügyesen lepróbálsz, aztán csinálhatsz belőle bash scriptet is, talán úgy átláthatóbb.
példa:
#!/bin/bash
python2 /home/pi/domoticz/scripts/blackbean/BlackBeanControl.py -c klima_onexit 0
[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
pi@raspberrypi:~/domoticz/scripts $ cat irsend.py
#!/usr/bin/python3
# -*- coding: utf-8 -*-
import sys
import ipaddress
from typing import Any
from miio import ChuangmiIr,DeviceException
import time
############################################
##
## Config
##############################################
ip = '192.168.1.165'
token = 'f370406dc4102d0fc6d4e4fe9db6b347'
####################NO MODIFICAR NADA MAS A PARTIR DE AQUI######
f=open('codes.txt')
codeline=f.readlines()
print('vamos a enviar el codigo numero'+ id)
try:
ir = ChuangmiIr(ip,token)
except:
print ('esto ha petado sin decir nada flipa!')
print('conexion con el ir Ok procedemos a enviar el codigo ->' )
ir.play(id,'1')
print ('todo ha ido bien creo!')Így meg nem tudja mit küldjön ki:
pi@raspberrypi:~/domoticz/scripts $ ./irsend.py
File "./irsend.py", line 19, in <module>
IndexError: list index out of rangeAz az érdekes hogy ez a script nálam működött, de elkezdett döglődni az sd kártya a Pi-ben, és újra raktam.
Nem lehet hogy valami egyéb python progi kéne ennek?[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
válasz JoHn123 #3306 üzenetére
Ha valaki rajtam kívül is szívna a xiaomi távirányítóval: végül dobtam a python scriptet, mert nem értek hozzá. Közvetlenül tudom kapcsolgatni a mirobo val a klímát:
mirobo -d --ip 192.168.1.165 --token f370406dc4102d0fc6d4e4fe9db6b347 raw_command miIO.ir_play '{"freq": 38381, "code": "Z6VJAPYBAACwAgAAVQYAAD4RAABnIwAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA0AQEhIQEhAQEBISEBAQEBAQEBAQEBIQEBAQEBASEBIQEBIQEB"}'
-
JoHn123
tag
Én vettem nut2 kucstartókat aliexpressről, és ezzel oldottam meg: https://www.domoticz.com/wiki/Presence_detection_(Bluetooth_4.0_Low_energy_Beacon)
Hiba nélkül ment.
Sajnos full lefoglalta a bluetooth eszközt a pi zero w-n, És a mi Flora adatokat nem tudtam kiolvastatni.
Telefon figyelése nem igazán jó, az én telefonomat pontosan látja mindig, a feleségemét csak akkor ha elkezdni nyomkodni, de ha hazajön és szokásosan a táskájában alszik, végig offline marad.
Most a kettő összebarátoztatásán gondolkodok.[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
Sziasztok!
Szeretném mérni az egész ház áram fogyasztását.
Jelenleg csak xiaomi cuccaim vannak, de ezekkel ugye kb lehetetlen. Mit ajánlanátok? -
JoHn123
tag
válasz krisztián28 #3643 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél.
-
JoHn123
tag
Kicsit vakvágányra jutottam, segítség.
Adott egy xiaomi wireless kapcsoló és egy yeelight égő, amit az alabbi blocky kreálmánnyal kapcsolgatok:
Eddig elégedett voltam magammal, de ma jöttem rá, hogy ha pl a mobiltelefonos domoticz applikációval felkapcsolom a yeelight égőt, a kapcsoló nem kapcsolja le. Mi a csudát felejtettem ki? -
JoHn123
tag
-
JoHn123
tag
Sziasztok ! Sonoff flashelésre adtam a fejem, kábelek usb serial ok, látja is a sonoff basic-et:
sudo python2 esptool.py --port /dev/ttyUSB0 flash_id
esptool.py v2.2.1
Connecting....
Detecting chip type... ESP8266
Chip is ESP8266EX
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
Manufacturer: 5e
Device: 4014
Detected flash size: 1MB
Hard resetting...Azonban ha a sudo python2 nodemcu-pyflasher.py parancst kiadom hiányol valami python vackot:
atti@atti-ThinkPad-X250:~/nodemcu-pyflasher-3.0$ sudo python2 nodemcu-pyflasher.py
File "nodemcu-pyflasher.py", line 3, in <module>
import Main
File "/home/atti/nodemcu-pyflasher-3.0/Main.py", line 4, in <module>
import wx.adv
ImportError: No module named adv
..hogy tudom ezt feltenni? (ubuntu, v debian rendszer)
[ Szerkesztve ]
-
JoHn123
tag
20 év linuxos tapasztalattal kissé hülyének érzem magamat.
Csináltam egy scriptet ami lehívja a xiaomi párasító vízszintjét, és elküldi a domoticz virtuális kapcsolónak:pi@raspberrypi:~ $ cat /home/pi/domoticz/scripts/xair2domoticz2.sh
#!/bin/bash
# Get the data
data=$(miiocli airhumidifierca1 --ip 192.168.1.204 --token 592386dbf6457cdf84aef497e6a167fd status)
# Sort it
depth=$(echo "$data" | grep "Depth" | sed -e s/[^0-9.]//g)
# Load it into Domoticz
curl -s "http://pi:password@192.168.1.140:8080/json.htm?type=command¶m=udevice&idx=197&svalue=${depth}"kézzel lefuttatva teljesen jól működik, de crontabból az istennek sem akar menni.
pi@raspberrypi:~ $ crontab -l
# m h dom mon dow command
# 35 07 * * * /home/pi/fsz_klima_on 2>&1 /dev/null
# 10 22 * * * /home/pi/fsz_klima_off 2>&1 /dev/null
*/10 * * * * /home/pi/domoticz/scripts/check_device_online.py 192.168.1.207 74 10 120 >/dev/null 2>&1
*/10 * * * * /home/pi/domoticz/scripts/check_device_online.py 192.168.1.148 75 10 120 >/dev/null 2>&1
0 */2 * * * /usr/bin/python3 /home/pi/domoticz/scripts/python/miflora/domoticz.py >/dev/null 2>&1
*/15 * * * * sh /home/pi/domoticz/scripts/xair2domoticz.sh >/dev/null 2>&1
*/15 * * * * sh /home/pi/domoticz/scripts/xair2domoticz2.sh >/dev/null 2>&1Mit nézek el szerintetek? logokban nem találok semmit infót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest