Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
válasz
dorika87 #56094 üzenetére
Napelemesből csak olyat érdemes venni, aminél külön van a napelem. Akkor tudod bárhova tenni mindkettőt. Ennél a xiaominál, ha árnyékos helyre pl eresz alá teszed, az már necces.
Én tapo c425 és a200 szettet néztem. (de nem vettem meg, inkább a kábel) Ezeket kb bárhova rakhatod. A napelem forgatható, 4.5 Wattal tölt, 4 méter kábelt adnak hozzá. Ennél a szettnél a 24 órás működéshez kell kb napi 30-60 perc napfény. Tavasztól őszig ez nem akkora probléma, télen már lehetnek gondok. Tapo cuccok egyébként egész jól működnek a Google homeban, pl a kamera képét is tudom nézni a Google nesten. Riasztás is átjön. Viszont nekem c520ws kamera van, ez ugye vezetékes. Ezeket is vedd figyelembe.
(Googlenak is van ilyen napelemes rendszere, de az borzasztó drága...)Másik dolog, hogy, ha a kábelezés nem megoldott, akkor netet, hogy fog kapni? Oké, hogy wifin, de, ha odáig elér a stabil jel, akkor szerintem a kábelezés se lehet túl bonyolult.
-
icemad
nagyúr
válasz
furumc #38516 üzenetére
Nekem Honeywell t6 van. Egész sokmindent tud, appból vezérelhető, érintőkijelzős, egyszerű felszerelni. (tasmota nem tudom mi, szerintem azt nem tudja.
) Appból lehet programot állítani, akár minden napra külön külön. Ha engedélyezed a telefonodon, akkor tud GPS fence módot, így mire hazaérsz meleg lesz. Feleségem eléggé szereti ezt a funkciót.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Gondolom ti is használtok wifi-s dugaljat. (pl. Tp link tapo szériát.) Ezek nálatok is 5 wattot fogyasztanak készenlétben? Az kb 3.6 kW egy hónapban, ha 10 ilyen cucc van a házban, akkor 36 kw/hó. Úgy, hogy csak van, nem csinál semmit. Nyilván nem ez fog csődbe vinni, csak nekem meglepő volt.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Egyre több helyen látok wifis (okos) radiátor termosztátot. Valaki használ ilyet? Én úgy gondolnám, hogy ez csak akkor működik jól, ha van egy központi egység is a kazánnál, ami a kazánt is ki/be kapcsolja. Anélkül csak a radiátor szelepet nyitja/csukja, de az meg mit ér, ha nem kering a rendszerben a melegvíz? Persze láttam komplett rendszert is, de az annyiba kerül, mintha lecserélném a komplett melegvizes radiátor rendszert elektromosra.
Jelenleg egy Honeywell t6 termosztátom van, ami eléggé jól programozható. Ezzel megtudnám esetleg úgy oldani, hogy hétköznap este 6 és 9 között beállítom 21 fokra, és ekkorra időzítem a radiátor szelepek működését is. Vagy ez így nem járható út?
Mindenféle ötletet szívesen fogadok. Köszönöm. -
icemad
nagyúr
válasz
Degeczi #16706 üzenetére
Hú, ezt így most nem igazán értem...
A Google home felületen is megjelenik minden, szobákra bontva. Mindent tudok állítani, lámpánál pl színt, termosztátnál hőmérsékletet, dugaljakat kapcsolgatni, stb. Hasonló nagyon a Xiaomi Mi Homehoz, csak több eszközt támogat, modulokkal is bővíthető. Elkezdtem olvasgatni ezt a topikot, de úgy látom, ide már kell egy minimális programozási tudás is, én meg utoljára basicben és turbo pascalban programoztam.
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Olyan redőny vezérlést keresnék, ami integrálható Google homeba. Tudtok ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- Biliárd és snooker topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest