Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heng®
tag
Sziasztok!
Az egész házamban kB 6 éve sonoff touch wifi kapcsolókat raktam be amiket HA-val (is) vezérelek. Minden szép és jó volt, de az utóbbi hónapokban sorra halnak meg a kapcsolók illetve a feleségem sosem tudott igazán megbarátkozni a touchos kapcsolókkal. Előbbiek miatt szeretném lecserélni az össze kapcsolót és eddig az Aquara wifi kapcsoló a befutó, de mielőtt megteszem gondoltam megkérdezlek Titeket is. Az egész házban tökéletes wifi hálózat van (és komfortosabb is vagyok az IP alapú hálózatokban) ezért mindenképp wifis kapcsolóban gondolkodom.
-
Heng®
tag
válasz Olympia76 #38537 üzenetére
Én is ebben gondolkodom és még is rendeltem a sonoff 4 csatornás switchet, de most elbizonytalanítottál A UI hiánya tényleg ekkora probléma? A mostani buta locsoló rendszert gyakorlatilag ősszel ki tavasszal meg bekapcsolom illetve nyáron a water budgetet tekerem kánikula függvényeben.
-
Heng®
tag
Van egy általános kérdésem. Lecseréltem két egymás mellett levő 1x hagyományos kapcsolót egy 2 kapcsolós Aqara kapcsolóra. Így kimaradt egy üres kötődobozom kábelestől és mielőtt begipszelem és lefestem kíváncsi lennék, hogy van-e valamilyen ötletetek mire lehetne használni? Milyen kütyüt lehetne ide tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Heng®
tag
Beleültettétek a bogarat a fülembe az Opentherm-el, összeraktam egy tervet légyszi nézzetek rá, hogy működik-e.
Minden lenti hivatkozott leírást / képet felraktam IDE.
Egy Remeha Avanta Plus 22C kazánom van, amit egy Nest gen3 termosztáttal vezérelek, buta, két pont szabályozós módon. Azért így, mert tavaly cseréltem kazánt és a régi csak ezt tudta.
Ha jól értem a Remeha leírása szerint én most a 17. oldal 2.7.1 módját használom és az Opentherm-es megoldáshoz a 18. oldal 2.7.4-es pontja tartozik. A leírás szerint mindkettő az X9-es 7-8 kapcsait használja azaz itt nem kell módosítanom.
Jelenleg a Nest heatlinkem 2-3 kapcsa (lásd fotó a fenti linken) van bekötve a kazánba és a nest telepítési leírása szerint (24. oldal) az OT1-OT2 kapcsolat kellene ehelyett bekötnöm. Azaz, ha mindent jól értettem ezzel a két kábel átkötésével máris opentherm vezérelt kazánom lenne. Jól gondolom?Pár kérdés a végére:
- Mit is nyerek az Openthermmel?
- A nest beépített Opentherm vezérlését használjam (True radiant) vagy mivel van itthon HA-m ahova szintén be van integrálva a nest ez utóbbi a jobb út?
- Kell vennem a HA-s vonalhoz időjárás állomást, hogy külső hőmérsékletet tudjak mérni? Kell ez a fentiek vezérléséhez?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Heng®
tag
Vettem két Ikea tradfi okos izzót és bekötöttem Home Assitant alá Conbee II stickel ZHA-t használva. Tudom vezérelni is őket (ki-be, színhőmérséklet, fényerő), de amikor a hagyományos kapcsolóval lekapcsolom őket az egyik folyton visszaáll egy alacsonyabb színhőmérsékletre. HA-ban a device / configuration alatt van két érték Start-up color temperature és Start-up current level mindegyik maxon van mindkét izzónál, bár nem tudom ezeknek egyébként mi a haszna Találkozott már valaki ilyennel?
-
Heng®
tag
Ismer valaki olyan broadlink rm pro alternatívát ami támogatja az 5Ghz-es wifit és HA kompatibilis? Így lekapcsolhatnám a 2.4-es wifimet, amit valószínűleg szeretne a zigbee networköm.
-
Heng®
tag
válasz kingmechanik #40977 üzenetére
Erről a literes vízóráról mondasz valamit pontosabb infót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Revolut
- Apple Watch
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Robotporszívók
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest