- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
divot
veterán
Ha megfelelő körülmények között volt tárolva, akkor nagyon sokáig élvezhető marad - legalább is ezt mondják a borászok, mert nekem ilyen óborhoz még nem volt szerencsém. Amikor beszélgettem az Oremus főborászával a bormúzeumban, azt mondta, hogy ittak 100 évesnél idősebb aszút, és élvezhető volt.
Elhittem neki, mert hogy cáfolnám meg, mindenesetre ha ez igaz, akkor nagy találmányról van szó.
Egyébként nem is az számít az aszúnál, hogy hány éves, hanem hogy melyik évjárathoz tartozik. Volt egy-ként nagy év, amikor parádés borok készültek: nézzetek utána, mert ha a tietek beletartozik, akkor nagyon szép pénzért lehet eladni. (Már ha egyáltalán eladnátok.) De olyan különbségek vannak az árban, hogy például az 1988 nagy év volt, ezért egy 5 puttonyos 50ezer forintot ér, az 1987-es meg szar volt, az akkorit megveheted 5ezerért. -
divot
veterán
Kaptam ma ajándékba egy üveg 1998-as Szepsy 6 puttonyos Aszút. Asszem ezzel fogjuk megünnepelni a kisogre születését.
Megnéztem néhány netes boltban, hát a minimum ára 20ezer forint. Hihetetlen. Ennyit azért nem adnék egy üveg borért. -
divot
veterán
Akkor még adalékként annyi a fodrászom jelleméhez, hogy el akarta adni hőn szeretett, régi Fiat Puntoját, ezért elvitte egy autókereskedőhöz. A faszi meg a szokásos stílusban nekiállt lehúzni a gépet, hogy itt kopott, meg ott rozsdás, meg ócskavas, kicsit még rugdosta is a kasztnit, erre a fodrász elkezdett kiabálni vele, hogy ne bántsa a drágaszágot, majd bepattant a Puntoba, és felháborodva elhajtott.
-
divot
veterán
Tudom ajánlani a fodrászomat, nem kér sokat, viszont profi, minden évben jár továbbképzésekre, és amolyan magadfajta, picit elvont csajszi. Én nagyon bírom, jó fej figura, engem is egész jól kitalált (a vélemény nem az enyém
)
És nem csinál olyan frizurát, ami nem állna jól a delikvensnek - egyszer elhajtott egy vállalkozónét, mert valami csigafürtöcskés izét akart a fejére varázsoltatni, pedig kész röhej lett volna úgy.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Na emberek, kicsináltam magam.
Az úgy történt, hogy mivel a feleségem egyrészt olasz, másrészt sváb származék, elég jóféle nem magyaros kajákat tud készíteni. Most a nagy téli kedvencet készítette el ebédre. Leugrottam a piacra, és vettem a könyékről beszivárgó sváb néniktől házi hurkát, kolbászt, aztán vecsési savanyúkáposztát és kovászolt uborkát. A péknél friss fehérkenyeret, a Tescoban meg négy üveg Staroprament.
Aki látta a Sörgyári Capricciot, az sejti, hogy mi következett eztán.
Kedvesem a sütőt egynhén kivajazta, aztán megágyazott a kolbásznak, hurkának a vecsésivel. A káposztára jött rá értelemszerűen a sütnivaló - így áll össze a sváb tál. Aztán be az egész a masinába, és egy óra alatt összesült minden: a kolbász és a hurka jó bő levet eresztett, a zsír átjárta a savanyúkáposztát, amely így ömagában is finommá vált, de a kolbásznak, hurkának is isteni kísérője. Felkarikáztuk az uborkát, megszeltük a puha kenyeret, aztán nekiültünk falatozni. Az étkezést végig a szolidan behűtott Staropramenekkel tettük zökkenőmentessé.
És most itt pihegek, mert úgy érzem magam, mint Atlas, azzal a különbséggel, hogy én nem a vállamon, hanem a pocakomban hordozom per pillanat a Földgolyót. -
divot
veterán
Hú mi vót máma a Teszkóban!
Mire eljön a karácsony, az úgynevezett fejlett országokban élők 97%-a agyvérzést kap. -
divot
veterán
Vettem egy üveg 1997-es Hilltop Nemszélyi Chardonnay-t. a francia Chardonnay VB-n bronzérmes lett. Olyan fárasztó hét van mögöttem, hogy ezt már tényleg megérdemeltem. Ráadásul holnap is munka, és vasárnap is.
-
divot
veterán
válasz
Loretto #4059 üzenetére
Először azt, hogy húzzon a bánatba a lük újonc. Aztán rájöttem, hogy mi van, ha komolyan gondolja, szóval nem szeretném megbántani. Aztán addig gondolkodtam ezen, hogy végül rájöttem, tényleg nincs helye ilyeneknek a PH!-n.
Na most ha nincs helye ennek, akkor ugye hol a határ...
(Szóval most jól el fogok gondolkodni a PH! jövőjéről.)
-
divot
veterán
Hun bújkálsz VladimirR?
A mai topictermés hatására kezdem azt gondolni, hogy fórum ügyben neked van igazad. -
divot
veterán
válasz
VladimirR #3863 üzenetére
Csak tudod nekem tényleg foglamam sincs, hogy milyen szarságokat találni a Fáradt Gőzben, mivel soha nem nézem végig, és nem is olvasok bele olyan topicba, amelyik nem érdekel.
Az adatbázisos ''beszólás'' végén pedig ott figyelt egy szmájli, vagy ha nem, akkor kérek egy moderátor, tegye oda utólag, mert természetesen viccnek szántam. -
divot
veterán
válasz
VladimirR #3852 üzenetére
Márpedig biztos van olyan fórum, ahol kizárólag szakmai témákat talál az úri közönség...
(Egyébként mint ha őtechnikussága is elő szokott volna fordulni az Off-ban, vagy nem?)
A PH! azért lett az, ami, mert több volt egyszerű informatikai újságnál. Erre nyilván már a tulajdonosok is rájöttek, különben nem hagynák ilyen irányba haladni a dolgokat. Persze mostanság olyan divatos lett aggódni a PH! szinvonaláért. -
divot
veterán
Volt már erről ezer meg egy vita, ha Parci úgy döntött, hogy szükség van a különböző sületlen ''közösségi'' témákra, akkor szükség van rájuk, és kész. Én is azt vallom, hogy ezek adják meg a PH! sava-borsát, mert egy kiváló informatikai oldal önmagában csak egy kiváló informatikai oldal, se több, se kevesebb.
-
divot
veterán
Kezd idegesíteni, hogy egyesek megjelennek különböző, számukra érdektelen topicokban, és kijelentik, hogy húha, hogy leromlott a PH!, mert ez, meg az a téma nincs eltörölve a színről.
Hát kérem, ha nem érdekel valakit valami, akkor nem kell benéznie, beírnia meg pláne. Elég nagy a fórum, elférünk egymás mellett. Én sem rohangálok a mittomémnilyen vga topicba bejelenteni, hogy erre semmi szükség, mert ez már rég elvault cucc.
Vagy akármelyik fáradt gőzös témába, amelyik nem érdekel, csak hogy megmutassam: mennyire szívemen viselem a fórum ''tisztaságát''.
Ha az illetékes úgy ítéli, úgy is törli a témát. Ha meg nincs törölve, akkor kéretik nem beleböfögni az ''isteni'' kinyilatkoztatást.
Berágtam. -
divot
veterán
válasz
parandroid #3682 üzenetére
Addig is nyithatnánk egy ''Miről nyisson topicot jövőre VladamiR? című topicot.
-
divot
veterán
Mert még fiatalok vagytok. Én is csak négy-öt éve kattantam rá, előtte megagiga sörissza voltam. Szóval majd kialakul.
Aztán ha eccer ücsörögtök otthon a jó melegben péntek este a kedvesetekkel, mert nem volt kedvetek elindulni sehova sem, és kinyitotok a nyugis este tiszteletére egy üveg villányi küvét, majd gondoljatok az öreg ogréra.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Aranyos összevetés.
[link] -
divot
veterán
Jöhet, már repesve várom.
-
divot
veterán
Srácok, valaki segíthetne nekem:
Itt van ez a cucc [link]
Depeche Mode PTA koncertturnéján készült gagyi minőségű felvétel, de hát mint lelkes rajongó, gyűjtök minden szart. Mivel ez nem hivatalos kiadvány, gondolom nem számít wareznak, ha megkérek valakit, hogy töltse már le, és dobja föl egy ingyenes tárhelyre. Mert hogy valamiért én csak az első részt tudtam leszedni.
Nagyon megköszönném! -
divot
veterán
Teljesen unalmas masszává alakítottátok ezzel a technikai izével az Off Topicot.
-
divot
veterán
válasz
parandroid #2358 üzenetére
Egyszer eladtam egy procit egy srácnak, aki kb. a PH! létrejöttekor regisztrált, aztán összehozott napjainkig vagy száz hozzászólást, mivel inkább olvasgatni szeret. Ettől függetlenül nagyon penge számítástechnikailag, és jó fej is, szóval nem értem, minek kell foglalkozni egyáltalán a hozzászólások számával.
-
divot
veterán
A mai gasztronómiai tesztalany Balla István 2001-es Barrique Egri Merlot-ja. Hozzá nyagylyukú német sajt. Egészségemre.
-
divot
veterán
válasz
Viktor0610 #2297 üzenetére
divot
(PH!rosztata PH!roblémás) -
divot
veterán
válasz
parandroid #2293 üzenetére
Az fasza lesz.
divot
(nyugdíjas)
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Megosztom veletek gasztronómiai kísérletező szellemem legújabb gyümölcsét.
Hilltop, Bianca, 2004. Biobor.
Amit hivatalosan tudni kell róla:
A Bianca magyar nemesítésű szőlőfajta, mely vegyszermentesen is termeszthető. Virágillatú, tüzes, elegáns fehérbor. Frissességét és illatát kiemeli enyhe szénsavtartalma. Jól lehűtve salátákhoz, vegetáriánus ételekhez, kevésbé fűszerezett fehérhúsokhoz, halakhoz ajánlható, de baráti beszélgetésekhez is kiváló. 2005-ben a Magyar Bioborok versenyén legmagasabb pontszámot megszerezve aranyérmes lett. A szőlő ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
Én egyébként friss füstölt Karaván sajtot falatozok hozzá, és mondhatom, nagyon kedvelik egymást.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom. -
divot
veterán
3500 forint a fél literes.
Most ittam még egy kupicával: cigánymeggypálinka az alapja, érezni az illatát is, ahogy megpróbál felszínre törni a torokkaparós, 45%-os házimeggypálesz, persze azért 22%-os a likőr, hogy ez ne sikerülhessen neki. Nagyon izgalmas, hogy illatra kemény pálinkát várnál, aztán mint ha a régi konyakmeggybe átatnál frissen szüretelt, zamatos, ropogós fekete cseresznyét, és úgy harapnál bele egy egészségeset.
Asszem megvan az új italfavoritom. -
divot
veterán
Vettem ma egy üveg pannonhalmi Bencés Meggylikőrt.
Személyes vélemény: isteni finom, mert érezni benne a bivalyerős pálinkát, mégsem tud előtörni ez a markáns íz, mivel ügyesen elnyomja a likőrség.Nagyon finom, férfiaknak is, a nők pedig egyenesen imádni fogják.
A sztori pedig az, hogy nemrég találtak egy rakás pálinkareceptet az apátságban 1687-ből és 1735-ből, aztán kiválasztották a meggylikőrt, egy gyomorkeserűt meg egy gyógynövénypálinkát, és az apátság hozzálátott ''gyártani''.
Kötelező kipróbálni!
Kicsit drágácska, de jeles napokra, vagy csak a barátokkal beszélgetni, netalán egy nyálkás november végi nap lezárásaként is ideáli. -
divot
veterán
Egy hete nem tudtam 100%-ra meggyógyulni belőle. És most már annyira fáj az orrom a sok fújkálástól, hogy ha kezd bedugulni, már előre sírok, hogy mi lesz, ha hozzáérek a százötvenhárom rétegű spéci puha papírzsetyóval.
Picikét módosult nagyvárosi vírusról van szó, ami ellenállóbb a hagyományos gyógyszerekkel szemben, mint az elődje.
Aktív témák
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- Adóbevallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest