Hirdetés
Aktív témák
-
Dale
aktív tag
A banyatank az a kerekes cekker vagy mifene amiben a sok sok sikeresen megvásárolt dolgot cipelik haza a város másik végéből, mert ott 2 forinttal olcsóbb volt, rögtön vettek is egy kartonnal belőle.
Előszeretettel szántanak vele át az emberek lábán, tolják neki a tiszta ruhádnak a buszon, ilyesmi. 
Pópa, kicsit még írtam a végére.
-
Dale
aktív tag
Hú...
A traceroute program készít egy adatcsomagot ahol a címzett gépen egy valószínűtlenül magas cél portszámot állít be (amin valószínűleg nem válaszol a rendszer) és a TTL (time to live) mezőt 1-nek állítja be, kihasználva azt hogy a routerek amin keresztül áramlik az adat a saját és a cél gép között, megszakítják az adatcsomag továbbítását ha a TTL 1 vagy 0 értékkel bír. Az első router az útvonalon látja az 1-es TTL-t és visszaküld egy ICMP Time Exceeded üzenetet. Ekkor a traceroute kiküldi ugyanezt a csomagot csak megnöveli a TTL-t és így egyre tovább jut a csomag, míg el nem éri a a maximális lépésszámot, ill. a cél gépet amit egy ICMP Port Unreachable hibaüzenettel azonosít. Azt hogy épp melyik router küldte vissza az üzenetet, azt a csomag Forrás címéből tudja meg, mivel a router ezt a saját címére módosítja az üzenet küldésekor.
Valahogy lerövidítsük? Így is elég zanzás már.
[Szerkesztve] -
Dale
aktív tag
válasz
katavagyok
üzenetére
Hagyd már... Egyébként Budapest okés hely, én hamarosan átköltözöm az északi felébe és kénytelen leszek szembesülni azzal a ténnyel hogy Londont behatóbban ismerem mint azt a környéket, elég kalandos lesz. Viszont ne legyenek nagy elvárásaid, igaz hogy az ország vízfejűsége miatt minden itt van, de ez azt is jelenti hogy egy területi egységre itt esik a legtöbb csöves, kosz, kutyapiszok, teherautó (ami nem bírja megkerülni a várost az M0-s körgyűrű meg nem épülése miatt), dugó, ideges, rohangáló ember, gonosz banyatankos néni, ilyesmik.
Tudom, negatív vagyok, de szerintem inkább realista. Vannak itt szép dolgok is meg kedves emberek, szó se róla, pl. ez a sok PH!-s... 
Aktív témák
- Exkluzív órák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest