Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- Gaming notebook topik
- 30 TB fölé ugrott a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Niquis
aktív tag
900 napos vagyok. A vicces, hogy már a 800.-at is itt (azaz talán még az OT17-ben) ''ünnepeltem''.
-
Niquis
aktív tag
válasz
sharpapa
üzenetére
Nincs rálátásom az éppen aktuális verziókra, de kábé 2-3 éve az volt az általános vélemény, hogy az R1 agilisebb, vadabb bike mint a 'Busa, kivéve a végsebességet persze, és utóbbi jobban használható, egyáltalán: használható túracélokra ( persze nem mondjuk FJR1300 szinten
). Az R1-et úgy tudom, majdnem minden évben kihoznak egy még agilisebb, még vadabb verziót. Mérlegelj.
-
Niquis
aktív tag
válasz
neongorack
üzenetére
Ez sztem is jó ötlet. Esetleg kombinálható azzal, hogy az újoncnak ne legyen fórumbaírási joga PH!-s élete első x percében, csak ebbe az egy topicba. Hátulütők: 1. ez már sok ember szemében bele fog esni abba a ketegóriába, hogy ''korlátozzuk a személyi szabadságomat, rendőrállam, fujj'' - nyűg useri oldalon; 2. folyamatos moderátori jelenlétet igényel, ami még a jelenlegi lelkességi szintjük mellett is nyűg moderátori oldalon.
Lehurroglak, mert a reakciót k-val kell írni azon a helyen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Niquis
aktív tag
Megvan. A paradoxon megoldása, hogy nincs paradoxon. Ugyanis, amit Gh0st a képen ábrázolt, soha nem fog fellépni. Mindig kívül lesz a négyszögön az M, és a háromszögek az alábbi helyzetben fognak állni (a tompaszögű csúcs sosem lesz befelé, ergo sosem osztoznak a 90 és 91 (vagy akárhány) fokokon, és értelmes lesz az egész):
Bővebben: link
Ezen a képen az látható, hogy mi van, ha kicsi a szögkülönbség a 90 fok, és az alapon levő másik szög között. A felezőmerőlegesek majdnem a végtelenben találkoznak.
Ezen az ábrázolhatóság miatt jóval nagyobb szöget választottam. Az M pont értelmezhető mint forgáspont az AMD háromszöghöz, hogy azt MBC-be vigye (tényleg egybevágók, nem azzal volt a baj). Az eredeti, hibás elgondolás szerint a háromszögek tükrözve is vannak, a tompaszögek (DAM szög és CBM szög) szemben vannak egymással.
A bizonyítás nem matematikai pontosságú, inkább amolyan indukciós módszerrel történt. (rajzoltam qrva sokat, és úgy néz ki, nem állhat másképp
) Ha valakinek van kedve, bizonyítsa be, ma nekem már nincs.
Megjegyzések:
- bocsi a hanyag fotosopp-kezelésért.
- igen, tudom hogy a mat. topicban a helye, de itt merült fel ez a feladvány. -
Niquis
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
''MBC=91-MAF2=91-MAF1 => MAF2=MAF1+1° (asszem)''
Ez hogy van?
Egyébként az AMD és a BCM háromszögnek ''nem lenne szabad'' egybevágóaknak lenniük, de a páronkénti oldalegyezést még nem sikerült megcáfolnom. És sajnos az sem segít sokat, ha az M pont a négyszögön kívül van (ott van), mert akkor nem az van, hogy MAF1 = 90 - DAM és F1BM = 91 - MBC, hanem DAM = 90 + F1AM és MBC = 91 + MBF1 = 91 + F1AM, továbbá az oldalak egyezéséből DAM = MBC, amiből megint baromság jön ki. De csak az oldalak látszólag egyenlők, a szögek jelzik, hogy valami nem stimmel. -
Niquis
aktív tag
Hehh hehh, tiszta lolba fulladt az Opera óceánátúszási kísérlet

Olvassátok el, én azt szűrtem le belőle, hogy most csináltak valami műbalhét ami miatt fel lehet adni a dolgot.
De ha nem is, akkor sem valószínű h valaha is komolyan gondolta, de muszájból, na meg hát milyen jó marketinglövés már!
A fickó a csónakból: ''Jon, ússzál bazmeg, annál többen töltik le a programunkat!'' 
de amúgyis, minimum: 1. nem indulunk el szar csónakkal 2. megnézzük, hogy tudunk-e úszni. 3. ha komolyan gondoljuk, újrakezdjük.
[Szerkesztve] -
Niquis
aktív tag
Ennyit tudok neked felajánlani cáfolgatásra
:
Bővebben: link -
Niquis
aktív tag
Hirdesd meg a moderátor állást, ''kellemes társaság'', stb.
Te hogy lettél ott mod? (Mi történt az elődöddel?)
Odakünn a teraszon még mindig üvőtöznek, nekem meg leragad a szemem mert voltunk tegnap kispálulni. (jó volt
) Most kicsit kivan a tököm a kari napokkal, pláne hogy koránkelés minden mert egész hétvégén céges oktatáson leszek...
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Anime filmek és sorozatok
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- További aktív témák...
- új iPhone 17 Pro 256GB silver ezüst független Apple 1 év garancia
- új iPhone 17 Pro 256GB deep blue mélykék független Apple 1 év garancia
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 17 Pro Max 256GB deep blue mélykék független Apple 3 év garancia iStyle
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Az R1-et úgy tudom, majdnem minden évben kihoznak egy még agilisebb, még vadabb verziót. Mérlegelj.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha lesz rá kedvem, lehet kiszámolom még (valamikor).