Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SONY LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hangkártya probléma
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
pixervideo #14736 üzenetére
m42-es fix objektívek, videóra, de fotózásra is simán
-
zgospel
őstag
Samyang 8mm-ről van valakinek személyes tapasztalata, esetleg birtokában van egy ilyen? Canonra tervezek egy ilyet venni, de mivel a halszem ezért nem akarok túl sokat költeni rá. A manuál fókusz nem zavar, ekv 13mm-en nem lehet egy nagy ördöngősség lerekeszelve.
-
zgospel
őstag
válasz
Peethy #10631 üzenetére
Igen a 11-16-ra gondoltam. Ebayen 150-ért pörögnek, meg tavaly volt még itt a hardveraprón is egy eladó darab egész sokáig 130-ért. Ha lett volna pénzem akkor megvettem volna.
Ha csak a sigma 10-20-at nézem az is 150 körül van, igaz az itthon. De pl ezt a Tokinát itthon nem is nagyon kapni boltban, csak elvétve.Ezutáni hsz-re reagálva: nagylátónál igenis ugyanúgy számít a fényerő ha egyszer azt írta, hogy a videózás komoly szempont
-
zgospel
őstag
válasz
Mr.Csizmás #10629 üzenetére
Ha már 10-20 (sigma) vagy 10-22 (canon) akkor én inkább a Tokinát venném a helyében, sokkal-sokkal jobbakat olvasni róla és 2,8-as fényerő, azért az nem mindegy. És még árban is jobb, csak itthon nehezebb beszerezni.
-
zgospel
őstag
Egy kis móka
[link]
Lehet hogy veszek egy ilyen sigmát -
zgospel
őstag
50-ért vettem, annyit már semmiképp sem szánnék rá, hogy elérje a jelenleg új 75-80 ezer árát
Még talán lenne is elektroműszerés ismerős (aki órától kezdve a mosogatógép áramkörein keresztül sok mindent megjavít), de hát gondolom ez a szalagkábel sem olyan dolog, amit csak úgy akármelyik webshopban megkap az ember... Rosszabb esetben pedig megpróbálom eladni ezzel a hibával 35-40 környékén (a szervízköltség függvényében).Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
-
zgospel
őstag
válasz
kiskornel #8648 üzenetére
Értem köszi szépen. Igen pontosan ez történik, ellenben nekem zoomoláskor is hibát dob.
ennyi erővel a fórumban feltett összes kérdésre lehetne a válasz a gugli, ergo haszontalanná válna a fórum...
Nem is gondoltam, hogy én magam szétszedném, de azért ha "csak" egy szalagkábel csere a megoldás, akkor az azért mégis jobb, mert gondolom az olcsóbb, mintha más, pl a fókuszmotor adta volna meg magát...
-
zgospel
őstag
sziasztok,
vettem lassan 2 hónapja használtan egy canon 17-85 is usm obit, elég faszán is működött, nagyon gyorsan és pontosan fókuszált, hibátlan volt, úgy éreztem hogy sikerült egy jó utazózoomra szert tennem.
sajnos 1 héttel ezelőtt (természetesen a nyaralás majdnem legelején), teljesen váratlanul néhány fénykép elkészítése után, egy kattintáskor Err 01 hibát dobott a gép. kikapcsolás-bekapcsolás után újra működött tökéletesen, 5-6 kép múlva megint ugyanez a hiba és így tovább. amikor kiírja ezt a hibát és belenézek a keresőbe akkor sokkal sötétebb a kép a megszokottnál.
kb 1 napig próbálkoztam vele hogy hátha csak bepárásodott és majd elmúlik, steril gézzel megtisztítottam az érintkezőt is, de nem javult semmi. azóta már fókuszálni is csak ritkán fókuszál be, mozog a lencse, állít 1et előre 1et hátra és utána semmi, képet sem lehet ellőni vele. aztán ha mégis akkor Err 01 hiba.pedig előtte amikor próbálkoztam akkor úgy általában 5-6 képig működött, utána hibát írt, majd kikapcsolás bekapcsolás után újból lehetett vele pár képet lőni, aztán ismét hiba...
így első ránézésre mi romolhatott el, és kb mennyibe lenne a javítás?
50ért vettem, nyilván nem szívesen költenék már rá sokat. ha túl sokba kerül akkor mennyiért lehetne eladni így hibásan, lenne rá vevő egyáltalán?még jó hogy bepakoltam a kit-obit is, különben egy rohadt kép nem készült volna a nyaralás alatt
-
zgospel
őstag
Használt 2-3-4 éves obi vásárlása esetén mire kell figyelni a por, karcok és AF-en kívül? Mik az árulkodó jelek egy objektív rossz állapotát illetően?
-
zgospel
őstag
válasz
rumos14 #8498 üzenetére
Fontos szempont a stabi számomra, mint mondtam este használom a gépet főleg, és a rövid záridőknél nem mind1, hogy van-e vagy nincs. Állványt meg nem tudok mindenhova cipelni meg az plusz macera.
Mindenhol mást és mást írnak, de most akkor hogy tiszta legyen, videózás közben működik a stabi vagy sem?
-
zgospel
őstag
válasz
ClintEastwoo #8484 üzenetére
Ez valóban fasza lenne, csak sajnos nem nagyon van használt piaca, mint általában a jobb objektíveknek. Újonnan a stabi nélkülinek még elfogadható az ára, viszont a stabilizátoros már 130, annyi meg most nincs.
Köszi.
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
550d-hez keresek olcsó objektívet (70-80 ezerig bezárólag) esti fényképezésre és videózásra egyaránt. Eddig a következőket néztem ki:
-Canon EF 50mm f/1.8 II - 30 ezer
-Canon EF 28mm f/2.8 - 55 ezer
-Canon EF 35mm f/2 - 70 ezerTi melyiket ajánlanátok? Az első és az utolsó tűnik számomra a legcsábítóbbnak, viszont az elsővel kapcsolatban vannak kételyeim. Nem túl szűk az 50-es látószöge videóhoz? Az AF mennyire pontos és gyors? A 35-ösről nézegettem vele készült tesztképeket és a háttér mosása elég ronda. Esetleg valami más alternatíva a fentiekhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest