Hirdetés
Aktív témák
-
Pufi.
csendes tag
Zoltán!
Az alábbi topicomat nézd meg, szó esik néhány lézernyomtatóról, üzemeltetési költségekről.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=34140&start=0[/L] -
McJames
senior tag
A magam részéről nem használnék újratöltött tonert. Egy tisztítás vagy egy új henger igen sokba tud kerülni, bár van aki esküszik, hogy neki soha semmi baja sem volt az ''recycled'' termékekkel.
Ez tintasugaras patron esetében még gázosabb lehet, mert az sem olcsó, újratöltve sem, csak nagyon bosszantó, ha folyik. -
zetecR
addikt
A tonert is lehet tölteni, úgy még olcsóbb az üzemeltetés.
Ha a sebesség is számít, akkor Duplo. 100 lap/perc, több színű dob, pár 10 filléres lapköltség. -
McJames
senior tag
Mi HP LJ-eket használunk irodai kategóriában:
1 toner ára 14-20 e Ft bruttó
1 toner kapacitása átlag 4000-6000 oldal
1 csomag (500 db) 80g-os A4-es másolópapír ára 600-1000 Ft.
legrosszabb verzió: 1200dpi felbontás - drága toner, sok festékfogyasztás, kisebb nyomtatott lapszám, jó minőségű papír - költség (a nyomtató beszerzési, karbantartási , energia és amortizációs költségét nem számolva):
20.000,-
+08.000,-
=28.000,-
÷04.000,-
=00.007,-
legjobb eset: 300-600dpi felbontás - olcsóbb toner, kevesebb festékfogyasztás, nagyobb lapszám, olcsóbb papír - (stb.)
14.000,-
+07.200,-
=21.200,-
÷06.000,-
=00.003,533 -
L3zl13
nagyúr
Igen lap/sec-re gondoltam.
Mert ugye tervezési elv, hogy a nagyobb terhelésre tervezett nyomtatókba nagyobb kapacitású toner, hosszabb élettartamú fényhenger stb kell.
Mivel mondjuk toner esetében a festék a legkissebb ártényező, és a többi meg nagyjából ugyanaz egy 5000 és 40000 oldalas tonernél, ezért nyilván lapra leosztva kissebb lesz az üzemeltetési költség.
Vannak egyébbként márkák, amelyek tonerjei drágábbak, mint a másiké, de nem tudok konkrétumokat mondani, tehát ezt a részét meghagyom másnak.
A felhasználás körülményeit viszont mindenképp érdemes jó előre tisztázni. -
WuDu
tag
Hááát, ha csak az üzemeltetési költséget nézed, akkor ajánlom, az Aticio 12es sorozatát, egy A4es oldal ugy 3 Ft-ra jön ki, igaz a gép ára meg elég borsos (és ronda is a kicsike :) ) Másik megoldás, legalábbis amit én akarok most elérni, az a HP LaserJet 4100DTN a patron 35 rugó és 10000 lapot elvisz így kb 5,5 Ft / A4, de nagyon szép a képe, nem nagy a gép, ja és csöndes...
-
Zoltán
őstag
Hmm... Nem igazán tudom, hogy mennyit használnánk. Csak úgy érdeklődöm egyelőre. Esetleg, ha van olyan alaplelv, hogy ezek a tipusok vagy márkák olcsób, ezek meg drágább üzemeltetésűek...
''minél nagyobb teljesítményű, annál kissebb lesz az üzemeltetési költség'' -ez mit jelent pontosabban? Tehát a teljesítmény mi? lap/sec?
Van most egy HP Deskjet 5150, szines tintasugaras, nagyon szépen és gyorsan nyomtat, tehát szerintem ''nagy teljesítményű'', de baromi drága: a fekete patron 6800 forint (bruttó) és csak 3-400 oldalt nyomtat ezért. (Ez szerintem akkor is rossz ha tintasugaras)
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Általában minél nagyobb teljesítményű, annál kissebb lesz az üzemeltetési költség, de kérdés, hogy mennyit használnátok, mert különben az életbe nem térül meg.
Szóval mekkora havi terhelésre lenne?
Tintasugarasnak az üzemeltetése biztos, hogy drágább. De előnye, hogy szines. És ha kell a szines nyomtatás, akkor sokkal olcsóbb a cucc, mint egy szines lézer lenne.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a leggazdaságosabban üzemeltethető fekete-fehér lézernyomtató? Néhány tipusnak utána néztem, de hót' hülye adatokat találtam. Pl: 30 forint/oldal. (Akkor már olcsóbb nyomdába vinni :-) )
Tehát a patron/toner árára vagyok kíváncsi, tehát, hogy azért a pénzért mennyi oldalt nyomtathatok. Úgy látom, hogy nagyok a különbségek. Illetve: biztos, hogy a tintasugarasoknak mindig drágább az üzemeltetése?
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Last Epoch
- Assetto Corsa EVO
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest