- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
válasz
syler123 #10999 üzenetére
Igen világítanak a lámpák a leírás szerint.
Azaz, kikapcsolt állapotban tartom a resetet, majd hozzányomom a bekapcsolót. Aztán elengedem a resetet. majd megnyomod kétszer, s ekkor először a sárga világít, majd a zöld, és megint a sárga, s megint zöld, aztán elengedem a bekapcsolót.
Megpróbáltam ezt is, hogy 3x nyomtam meg a resetet, de semmi változás, még mindig 5x villog a sárga. -
syler123
veterán
De világítanak a lámpák a végén a leírás szerint? Tehát amikor nyomkodni kell a resetet, sárga, zöld, sárga, zöld, így megy sorban.
Próbáld meg azt amikor a végén 3 resetet nyomsz, az visszaállítja default állapotba a nyomtatót.
Továbbá a többektől engem érdekelne valami.
Olyan problémám van hogy mostanában ha a nyomtatót a gépre kötöm usb kábellal, akkor a nyomtató meghülyül (Belassul még a nyomtató menüje is teljesen, majdhogynem lefagy). Ha kihúzom rögtön okés a nyomtató. Próbáltam rövidebb kábellel is, illetve 2 Canon nyomtatóval. A laptopra kötve a nyomtatót nincs probléma, illetve a PC-vel wireless módban. Ez lehet az alaplapi usb hibája? A gép újra is lett telepítve, de nem oldódott meg a gond. Egyszerűen már nincs jobb ötletem. Fél évig semmi gond nem volt.
Nem szeretném neten használni a nyomtatót, mert utántölthető tintát akarok venni, aztán nem akarok utána a szándékos elavulás áldozata lenni
Jelenleg az 1802-es bios van fent.
-
libus
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10997 üzenetére
Ez rossz hír! Tegnap google-tam egy csomót e hiba jelenségre, de mindenhol fejhibát írogattak és hogy ez kuka.
Akkor nem hiába rendeltem meg tegnap az Canaon Pixma IP7250-et, ami már ma meg is jött. -
libus
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10995 üzenetére
Akkor kuka?? -
Colonel993
senior tag
Halihó...
Van egy HP Deskjet 1050 [J410 Series] nyomtatónk...
Fotóim akarnám nyomtatni itthon is, de elég sávosan hajtja ezt végre...
Értem ezalatt; a teljes lapos képnél a toner haladási vonalával egyezően "vonalas" a kép...
Ez normális?Fekete kazetta üres (mindjárt ugrunk újratöltetni) mennyire érdemes és milyen újratöltő készletet venni, amivel magam töltögethetem?
Esetleg milyen másik készülék volna alkalmasabb az én fotós nyomtatósdi igényeimre?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítő hozzászólásokat ! -
libus
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10988 üzenetére
Nekem ez a reset nem akar összejönni.
E írás alapján csináltam:
Kikapcsolt állapotban tartod a resetet, majd hozzányomod a bekapcsot. Elengeded a resetet. majd megnyomod kétszer, elengeded a bekapcsolót.
Pedig találtam az IP4700-amhoz service menübe rakásáról videót is: [link]
Ahogy másodszor megnyomom a sárgát, s utána elengedem a zöldet is, a zöld nekiáll villogni, de beáll alaphelyzetbe és továbbra is ott villog a sárga 5x.
Hiába próbálok a zöld elengedése után 4x megnyomni a sárgát.
Vagy valamit rosszul csinálok? -
Csavarnyuzo
őstag
Szerintem az utolsó gondolatod jó. Az "al" routerek a "fő" router-től ne a wan porton keresztül kapják a hálót, hanem az egyik lan porton keresztül. Persze ekkor az "al" routerek lan ip címét neked kell beállítanod kézzel a "fő" router ip címtartományába úgy, hogy na essen bele a "fő" router által dhcp-n keresztül osztott címekbe. Így egy "alhálózatod" lesz ami a vezetékes részt illeti. Ebben az esetben mindegy melyik router-be csatlakoztatod a samsung-ot. és a routerek tűzfalai sem játszanak a belső hálón szerepet. Amit már én sem vágok: az "al" routerek wifi részét állíthatod-e ugyanarra vagy különböző lesz emeletenként?
-
1501N
tag
Sziasztok!
Lenne egy többszintes iroda, ahol minden szinten van egy wifi-s router, amik a WAN portjukon keresztül egy földszinti router-hez kapcsolódnak - ezen keresztül megy a net is.
Vettek egy Samsung Xpress M2875FD típusú hálózati ( vezetékes LAN-t támogató ) nyomtatót. Be is tették az egyik szintre. Persze a routerek felszabdalják a hálózatot, így más szintről már nem lehet nyomtatni.
Mi lenne erre a problémára a legegyszerűbb megoldás?Ha arra a router-re kötnénk a nyomtatót, amihez a szintenkénti router-ek kapcsolódnak, akkor lehet esélyünk? Gyanítom, hogy a tűzfalak nem fogják átengedni, hogy mely portokat kell fowardolni, azt se nagyon fogom tudni...
Még arra gondoltam, hogyha a szinteken nem a WAN portba dugnám a kábelt, hanem a switch részbe, akkor nem a földszinti "fő" router osztana címet?Olcsó tp-link router-ekről lenne szó.
-
syler123
veterán
Hátha valaki másnak is jól jön beírom ide is.
Reset procedure
1) With the printer powered off but connected to a power source, press the Power button while pressing and holding
the Stop/ Reset button.
2) When the Power is lit, press the Stop/Reset button two times while pressing and holding the Power button.
3) When releasing the Power button and the Stop / Reset button (regardless of order), the printer will move into a
service mode. (Waiting for menu selection)
4) When the on/off lights in green, press the Stop/Reset button the specified number of time(s) according to the
function listed in the table below.(Each time the Stop/Reset button is pressed, the LED lights alternately in
orange and green, starting with orange.)note: press 4 times for waste ink counter reset.The number of the Reset
button pressing
LED Function Remarks
0 time Green Power off
1 time Orange Service pattern print
2 times Green EEPROM print
3 times Orange EEPROM reset
4 times Green Waste ink counter reset3-szor kell nyomni a végén az eeprom resethez.
Nálam ez +2 évet adott a nyomtatónak, folyamatosan fejhibára panaszkodott, ennek ellenére a nyomtatás hibátlan volt, de amíg nem reseteltem nem volt hajlandó nyomtatni. Persze ez nem jelenti azt hogy másnál is megoldódik a gond, de egy próba nem kerül semmibe.
-
Csavarnyuzo
őstag
Na ugye.
Csak annyi változott, hogy egy ideig nem volt fesz alatt a táp, vagy lehetőség, hogy a félhalott nyomtatófej néha több áramot vesz fel mint amit a táp elvisel.
Amiket leírtam az sajnos fejhiba, de mint fórumtársunk is írta lehet neki egy reset-et nyomni hátha helyrejön. Majd megnézem én is a reset leírását. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
syler123 #10984 üzenetére
Ne bosszants
Nem usb kábelről beszélünk, hanem tápkábelről! Régóta tudom, hogy a Canon készülékek különösen érzékenyek a túl hosszú usb kábelre, ezért nem is használok csak max. 3 méterest. Ennek semmi köze a fent említett hibához! Olyan hibákat szokott okozni a 4,5-ös usb kábel, hogy ha nem látnám nem hinném el. De olyat, hogy nem lehet bekapcsolni olyat sosem. -
libus
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10981 üzenetére
Kipróbáltam a kábelével is, és most meg megy azzal is.
Nem értem, hisz nem volt mozgatva semmi.
Amit írtál a fejhibára azt leírnád magyarul is? Nem megy az angol. -
syler123
veterán
válasz
És olyat láttál már hogy lelassul a nyomtató a kábeltől? Olyat hogy konkrétan a menü belassult a nyomtatón, kihúztam az usb kábelt, helyre jött. 2 nyomtatónál ugyanez volt, Canon mp620, Mg 7150. A kábel korábban jó volt.
-
epzon
őstag
válasz
nem értesz hozzá... a másik kábel hosszabb volt az elért a konnektorig
-
syler123
veterán
Holnapra megnézem, fejből így emlékszem.
Ki van kapcsolva a nyomtató.
Nyomod folyamatosan a reset gombot.
Hozzányomod a power gombot. Vársz 1-2 sec-et.
A power gombot tovább tartod, resetet elengeded. majd a resetet megnyomod kétszer, a zöld led világít amikor megnyomod. Elengeded a bekapcsológombot.Bent vagy a szerviz menüben, nyomd meg 4* a reset gombot. Itt is villan a zöld amikor megnyomod. Alaphelyzetbe áll a nyomtató, ha nem műkszik progim is van rá.
-
Csavarnyuzo
őstag
Másik kábellel??? Ne szívassatok már, hogy ilyen van! Próbáld már meg újra a régivel pls. Az a kábel egy egyszerű borotvakábel mindenféle ketyere nélkül. Nem lehet, hogy azért sikerült most bekapcsolnod, mert egy ideig nem volt fesz. alatt a táp?
Amúgy az 5 villogás elvileg fejhibára utal:
- Print head not installed,or not properly installed.
- Faulty print head ID.
- Print head temperature sensor error
- Faulty EEPROM data of the print head -
atala
addikt
válasz
zolko2004 #10971 üzenetére
Amelyik nyomtató CD-re is nyomtat, az nem vízszintesen húzza be a lapot, hanem egy tálcára kell rátenni a CD-t, és előről "megetetni". Behúzza egy kicsit, és rányomtat.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem fogsz olyan nyomtatót találni ami be fogja húzni az 1mm-es lapot, még ha hajlékony is a lap.
Amit epzon ajánlott nyomtatót, annak a régebbi változata (WP4025) van nekem. Ha küldesz egy darabot a nyomtatni kívánt anyagból, akkor le tudom tesztelni neked, hogy behúzza-e a lapot. -
7ER
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy van egy Samsung ML-1660 fekete-fehér lézer nyomtatóm, és tavaly kimerült a gyári TONER 500 lapos festék adagja.
Vettem utántöltőt és 2000 oldalas CHIP-et.
Nem is volt semmi gondom, de kb 500 oldal (szöveges) nyomtatás után, ismét jött az üzenet, hogy kifogyott a festék. . .
Meghajtó program nem lett frissítve, tehát az eredeti nyomtatóval kapott verziót használom. Mi lehet a gond? -
libus
őstag
Van egy Canon IP4700-as nyomtatóm. Ma bekapcsoltam, s mikor alaphelyzetbe állt, működési hibát jelez.
A sárga lámpa ötöt villog. Kérlek, ha tudtok segítsetek! Előre is köszönöm. -
epzon
őstag
válasz
zolko2004 #10971 üzenetére
nincs igazán összefüggés az cd/dvd és az egyenes nyomtatás között
a céljaidnak szerintem tökéletesen megfelel ez a gép EPSON WF-5110DW
wifi, vízálló tinta, 250-300gr-ig viszi a vastagabb papírt is
-
zolko2004
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni nyomtatóvásárlással kapcsolatban.
Otthonra keresek
* wifis nyomtatót,
* ami tud vastagabb anyagra nyomtatni
* vízálló a lenyomat (ha valahogy azzá lehet tenni az is jó).
* előny, ha színenként cserélhető a patron
1mm vastag paratex-re szeretnék nyomtatni (elvileg nyomtatható, nem annyira merev műanyag [link]).Mit ajánlotok?
(Gondolom ami CD-re tud nyomtatni, az egyenesen húzza be a lapot, akár tudhat műanyag lapra is nyomtatni...)
Előre is köszi!
-
MasterHUn
senior tag
Üdv! lehet nem ide tartozó kérdés de hátha.
lenne egy lexmark optra T610+2db festékpatron mennyiért tudnám mai áron eladni? eggyátalán ellehet még adni?
-
Sziasztok,
Volna egy kérdésem (segítség kellene), HP OfficeJet 4500 (van Win Vista és Win7 Driver lemezem hozzá) not Win 8.1 Pro 64bit -en használva , és letöltve a HP -s Update progi , nincs külön progi amivel tudok scannelni és gépre menti el... mint pl. Win7 Pro 64bit esetén volt, erre van valami megoldás ? /sürgős lenne a gépre scannelni hivatalos dokumentumokat/
UI.: ja és Win 8 / 8.1 -es Drivert felraktam a HP oldaláról letöltve (hivatalos oldalról persze)
L
-
kiss8671
tag
sziasztok nyomtatót szeretnék vásárolni szerintetek a hp officejet 6600 at illetve a 6700 at lehet tölteni ha kifogy a patron?
vagy ismeritek ezeket a gépeket? -
Csavarnyuzo
őstag
Szokott lenni egy relé -ez engedi forogni a behúzó görgőt-, amin van egy "hangtompító" szivacs. Ez el szokott ragacsosodni és emiatt többet fordul a behúzó görgő és tolja a következő lapot is. Le kell mosnia szivacsot és a helyére ragasztani valami vékony műanyagot.
Bele kell nézni, hogy ebben is ez a megoldás van vagy sem. -
fcc
aktív tag
Helló!
Van egy Xerox 3117-es nyomtatóm. Mostanában az első lap nyomtatásakor, mielőtt még végezne, elkezdi felvenni a második lapot, akkor is ha csak egy oldalt akarok nyomtatni. Persze megakad, kikapcsolom kihúzom az első lapot, visszakapcsolom, kiadja a másodikat(üresen). Nagyon idegesítő, mi lehet a problémája? -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
syler123 #10961 üzenetére
A számokhoz is értesz...
Nem árra kérdeztél, hanem minőséget, véleményt, hogy jó-e. Semmi matekról nem beszéltem. Nem ítéltem el a tintát tapasztalat nélkül csupán annyit mondtam, hogy hamarabb fog tönkremenni a nyomtatód a tintától mint beszárad a tinta a flakonba.
Szerintem túltárgyaltuk vedd meg. -
gyenesmartin
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10963 üzenetére
Sima tintasugaras 1515-ös. Illetve a színes miért fogy jobban,mint a fekete miközben fekete-fehér oldalakat nyomtatok ki?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
gyenesmartin #10962 üzenetére
Ha ez, akkor van.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tippje, hogy a hp 1515-ös nyomtatóm miért lassul be az 5. oldal kinyomtatása után? Ha egy huzamba több oldalt is ki kell nyomtatnom akkor mindig belassul a 4. 5. oldal után. -
syler123
veterán
válasz
Csavarnyuzo #10960 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy az új nyomtató nem fog annyit menni, mint az mp620. De azzal is, hogyha már 2 széria patront kibír utángyártottal és akkor krepál be, már megérte.
Nem vagyok nagy szaki, csak jól értek a számokhoz.
Legolcsóbban 4000ft darabja. 6*4000 = 24000ft.
Ha két töltést kibír az utángyártott patronnal, akkor az gyári tintával 48000ft. Megvan a nyomtató ára. De ez csak feltételes mód, mert nem hinném, hogy a 2. töltésnél elhullana. Ha pedig 3, 4 stb töltést kibír, onnantól minden töltés ajándék 24k nekem
A kérdésedre válaszolva, tanácsra azért van szükségem, mert az Mp620-nál használt patronok itt még nem elérhetőek, így jó lenne tudakolózni, hogy mit rakjak bele, amivel lehetőleg pár évet elmegy a nyomtató.
Amúgy ez szándékos a gyártóknál, hogy gyengítik a fejet, hogy minél hamarabb krepáljon be, épp a gariidőre van tervezve, valakinek tovább megy picivel.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
syler123 #10958 üzenetére
Rossz hírem van: az MP620-as készülékeddel ellentétben a mai masinák 1 év után úgy hullanak mint a legyek. A meghibásodások nagy része: nyomtatófej kuka -zárlat, vagy fúvókahiba-. Mitől? Nagyrészt a fos tintától. A mai nyomtatófejek sokkal érzékenyebbek a tinta minőségére. Hogy ez most a gyártók trükkje, vagy a cseppmérettel van összefüggésben, vagy a hold állásával nem tudom, de nem is érdekel.
Nem akarok gúnyolódni, de hirtelen nagy szaki lettél, nem is értem miért van itt tanácsra szükséged. -
femiki
tag
Sziasztok.
Van egy Canon MG5250-es nyomtatóm. Bekapcsoláskor, valamint ha bekapcsolva áll negyed/fél órát, akkor hosszasan kattog/zakatol klaffog, mire elkezd nyomtatni. Ezzel elég sok tintát elpazarol. Nem lehet valahogy ezt a részét szoftveresen kikapcsolni? Elég idegesítő, és sok tintámba kerül ez a felesleges művelet! -
syler123
veterán
válasz
Csavarnyuzo #10957 üzenetére
Értem szóval tapasztalat nélkül ítéled el a tintát? Ami kicsit vicces, miután a Canon Mp 620 nyomtatóm, 6-8 évet ment, és csak amit hozzáadtak volt benne eredeti, utána wox és ezPrint tintával volt használva.
Évi 1 szériával számolva 8év:
Gyári: 5 * 3000 *1 * 8 =120k
Utángyártott: 5 * 250 * 1 * 8= 10k40k-s nyomtató árral számolva, 3-at vettem volna a 8 év alatt. De ennél több tintát nyomtattam el szóval még nagyobb a difi. Biztosan jobban megérte volna a löttyük helyet a gyári tintával nyomtatni...
-
syler123
veterán
válasz
Csavarnyuzo #10955 üzenetére
Mit javasolsz helyette?
Esetleg más? A tölthető patron tűnik hosszútávon gazdaságosnak. A gyári patron ára vicc kategória.
-
syler123
veterán
Használ itt valaki Canon mg 7150 nyomtatót tölthető tintapatronnal/tintával?
Itt egy srác keveri a tintát (Dye tinta), gondoltam bepróbálom, van itt valakinek tapasztalata ezzel a tintával? Gondolom én nem rosszabb, mint amit szorgos kínai kezek gyártottak. Nem nagyon van még ehhez a típushoz csak kínai patron, viszont ő megbízhatónak tűnik, még tesztképet is akart nekem nyomtatni.
Mondjuk most kifogyóban van neki, szóval valószínűleg várnom kell rá, de ha jó minőségű akkor nem gáz. Amúgy ez a palackos dolog mennyi ideig nem szárad be, ha jól le van száradva a palack? Mert 100ml tinta színenként az nekem 2 év
-
atala
addikt
válasz
Csavarnyuzo #10950 üzenetére
Az kevésbé izgat, mert 30e oldalas a fényhenger benne, és még csak 15400 oldalnál jár. Megnéztem, és nyugalmi állapotban 10W-ot fogyaszt a készülék.
Pár hónap, és megveszem az új nyomtatót, addig kell kibírnia. Javarészt a tintással nyomtatok, de az asszony gépén csak ezzel lehet nyomtatni, mert a tintásat nem rakom rá a hálózatra bizonyos okok miatt.
Meg hát borítékot ezzel szoktam kinyomtatni, míg a tintás dolgozik. -
rostiron
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10946 üzenetére
Szia.
Igen, de akkor már késő.
Utángyártottba van valami márka amivel biztos nem lesz gond ?? Esetleg tuti megbízható hely ahol jó fajtát kapok ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest