- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce VGA-i
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
válasz atesz0071pro #17144 üzenetére
Itt aprón van kollega akihez ha el tudod vinni, elküldeni simán újra padozza,pasztázza tisztítja. Keress rá bátran vannak referenciák is. Hozzászólásoknál
Az sokat javítana rajta még gyári hűtő mellett is."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz Quenmorr #16449 üzenetére
Attól függ milyen távra tervezel vele. 5700x, 5800x, ezek most elég jó árban vannak. Ha ki akarod fullozni akkor 5800X3D esetleg 5900 vagy 5950.
Nálam 3060Ti mellett az 5800x se nagyon dolgozott régebbi játékoknál. Újaknál már jelentősen.
Játékfüggő igazából. Van ahol hozott a váltás 2700x ről 5800x-re van ahol nem.
De van kifejezettem Procis topic lehet ott nagyobb sikerrel jársz[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz - = Zk = - #16447 üzenetére
Én is Ti-t akartam volna de akkor az 350 körül volt. Most meg szinte nem is kapni. EVGA lenne a kiszemelt. De amit vettem pár hónapos volt majdnem 3 év garival. Nem akartam kihagyni Ti meg ahogy nézem pár plusz fps annyit meg nem ér az árkülönbség.
Mármint 3080-nál.[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz - = Zk = - #16445 üzenetére
Én ezért váltottam pár hónappal ezelőtt.
RT és DLSS-nél is van javulás újabb gen-nél.
Oké lehet többet fogyaszt. De itt ki tudtam próbálni az RTX előnyét.
3060Ti erőben fogyott ki ha be volt kapcsolva."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz Dr. Romano #16150 üzenetére
Last of US nálam FHD Ultra 10GB VRAM van de amit használ az 6.2GB
-
Raidon
őstag
válasz Baryka007 #16149 üzenetére
Én kb úgy kijöttem eddig mindig a cserével, hogy kb 100-at kellett hozzátennem.
COD-nál MW2 nálam speciel semmi gondom nincs bár annyira nem mozgat.
3060Ti kevés volt oda...
Lehet, hogy nálam is marad a jelenlegi elhúzom ameddig lehet. Max VGA upgrade a jövőben. Aztán majd csak akkor fogok cserélni ha már érezhetően kevés lesz."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz Baryka007 #16145 üzenetére
200k körül találsz már aprón is 3080-at garival igaz az is csak 10GB.
Annak idején mikor megvolt a Ryzen 2700X sok minden ment szépen amivel játszottam.
Steamen Outriders alatt elhasalt. 5800X már érezhető javulást hozott.
Sok függ attól is mikkel játszol
De nem feltétlen kell szerintem procit is évente cserélgetni. Csak ha van aki kb mindent is kipróbál. Meg szereti csutkára járatni a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
válasz zolisx4 #15852 üzenetére
Gainward régen is gyártott jót! Népszerűbb gyártók kártyái között is lehet rossz minőségű. Mondjuk a 3060Ti között meg a 3070 között is van itt ott különbség. Én is azért cseréltem korábban feljebb. Amim volt 3060Ti néztem teszteket ott írták, hogy kb 3070 szint de köze nem volt hozzá. Maga kategóriájában jó volt.
-
Raidon
őstag
válasz zolisx4 #15846 üzenetére
Használtan vettem 3 hónapos RTX 3080-at 30 hónap garival. 270.000-be. Függ, hogy mivel játszol mennyi a keret illetve mennyire szeretsz vagy nem szeretnél használt kártyát.
Lehet jókat kifogni amit nem babráltak meg normális garanciával vannak. De maga a kártya amit linkeltél nem rossz. Nekem korábban 3060Ti ami volt az ASUS volt azzal meg voltam elégedve. Hűtésre talán ez sem lehet rosszabb."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
Amúgy pl a számítógépház sem mindegy. Nálam anno Fractal Meshify-C-be az EVGA 1080Ti FTW3 nem lógott. A mostani Lian Li-ben meg ha nem hoztam kézzel közelebb ahova becsavarozod a csavarokat. Akkor lógott. De pl a Strix 3060Ti nem lógott. Az EVGA 3080-hoz meg már kellett alulról támasz. Sok függ a kártyától meg az adott háztól. Nem hiszem, hogy minden házat ugyanúgy raknának össze.
-
Raidon
őstag
válasz ScomComputer #15215 üzenetére
Magyarítást honnan bugáztál hozzá? Majd tuti jön azért itt is patch. 3060Ti-t váltottam 3080-ra. Egyelőre meg vagyok elégedve.
-
Raidon
őstag
válasz Benhill #15089 üzenetére
Attól csinálhat mondjuk YouTube is anomáliát? Ha nem teljes képernyőn megy a YouTube videó hanem oldalon kicsibe néha szokott fura alakzat megjelenni a videó ablakában. Játék filmnél semmi
-
-
Raidon
őstag
válasz Apone33 #14653 üzenetére
A Ryzen korszakot 2700X-el kezdtem. Én utána vártam amikor megjelent az 5xxx széria akkor vettem 5800X-et. A 2700x után ég és föld volt a különbség. Érezhetően sokat javult mindenben. Az 5600-ot én is ajánlanám ellennél vele sokáig.
-
Raidon
őstag
válasz sixpak #14564 üzenetére
Épp ezért nem cseréltem be ráfizetéssel a 3060Ti-om! Erre van papíros 3 év gari amire rá is fizettem volna meg adott volna a csávó 1 hónapot Ha azért kiadok 2-300k-t legalább minimum 1 év gari legyen már rá... Ha ismerősöm lenne az illető maximum úgy lennék ilyenre vevő. Bár a mai világban semmi sem biztos
-
Raidon
őstag
válasz Trailblazer #14511 üzenetére
Elvileg azt írták, hogy a gyártásra vonatkozó adatokat etc nem kapták meg időben az Nvidiától... Mondjuk az FTW3-as verziójú kártyájuk szerintem minőségben nagyon jó volt
Én azért sajnálom."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz Trailblazer #14508 üzenetére
Gondolom utána olvastál, hogy miért is szállnak ki
-
Raidon
őstag
válasz kecsu10 #13814 üzenetére
Azt se írja a tápegység milyen márka hány Watt... Gondolom látatlanba te sem vennél cuccot így? Ismerős ezzel szívott megvette volt benne egy noname táp ami megölte az alaplapot. Jah az sem normál ATX szabványú volt hanem valami gyári amit boltba nem kapsz.
PCX Ipon ott is van gépösszerakó de itt szerintem tudnak neked segíteni többen is!
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
válasz kecsu10 #13808 üzenetére
Én azt javasolnám inkább válogass (vagy kérj segítséget) össze magad egy gépet! Ha kb ennyi összeget szánnál rá szerintem jobb is kijönne belőle. Mármint nekem voltak régen ilyen komplett konfigurációval kapcsolatban negatív élményeim. Azóta magam pakolom össze.
Puma K: Megelőztél
Az első konfignál i3-at írnak lentebb már i5 a leírásba is i5 az RTX 3070S is elírás szerintem. A másik már korrektebb de jobban járnál magad vagy segítség általi összeállított konfiggal.
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
válasz MaddeNNNN #13599 üzenetére
3080-ra cserélnék én is. Azzal már ellennék. Nem mintha ezzel nem de no...
Mondjuk nálam csakis ASUS Strix lenne jó... Legalábbis olyat szeretnék. Nem tudom mennyit kellene ráfizetnem. 10GB-os is jó lenne."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz Speed® #13597 üzenetére
Értem én! Azért mondom, hogy üzlet. Ennyiért nem kívántam eladni. Amennyiért mennek most inkább marad. Jó lesz tartaléknak Hozzáteszem úgy sem lennék mínuszos. Csak most nem kívánok ilyen célra költeni. Annyira nem indokolt.
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
Kicsit irreálisnak érzem, hogy a februárban vett Strix 3060Ti-t 160-ba számolnák be...
Pláne, hogy erre van garancia több mint mondjuk amibe beszámolták volna.
Igaz, hogy német, de van. Amibe beszámolták volna 1 hónap gari volt.
Inkább akkor marad aztán ha úgy esik majd veszek újonnan valamit."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
-
Raidon
őstag
válasz Biga123 #13040 üzenetére
Kipróbálom. Előbb a fájlok ellenőrzése.
Mindenesetre cserekor DDU csökkentett mód kb így zajlott a dolog.
Még jelentkezemUI: Egy fájl nem volt megfelelő újra letöltötte. Most jó TDP kitolás nélkül is! Ezer hála
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
válasz Biga123 #13038 üzenetére
Vsync off eleve.
Monitor G-sync compatible 165hz.
RTX3060Ti OC
5800X
Igazából ha nem tolom ki a tdp limitet és kikapcsolom a hairworks-t akkor sima liba.
Ha feltolom az összes hairwork-ös cuccot akkor ki kell tolnom a tdp-limitet, hogy ne legyenek ilyen pici röccenések.Undervolt nem tudom segítene-e... GPU Tweak III van fent.
-
Raidon
őstag
válasz Biga123 #13036 üzenetére
Nekem pl Asus Strix 3060Ti OC V2 LHR-en ki kellett tolnom a tdp-limitet.
Witcher 3 minden fullon FHD Frame korlátlan. Hairwork is fullon.
Ha nem tolom ki a TDP-t maximumra, akkor rettentően darabos a mozgás, ha a hairwork opcióknál mindent feltolok. next-gen patch-re leszek kíváncsi.
Kicsit furcsa volt, mivel a GTX1080Ti-sem produkált ilyet. Mondjuk az több paraméterben is jobb volt, de mindenesetre érdekes jelenség. Kitolt TDP-vel sem fűt nagyon jobban legalábbis nálam."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz VikMorroHun #12761 üzenetére
Az a kártya amit vettél amúgy is LHR-es szerintem. Az bányába is kevesebbet hoz mint a non LHR
-
Raidon
őstag
válasz Puma K #12747 üzenetére
Nekem 1080Ti-t váltott a 3060Ti. Nekem pont úgy volt a keret, hogy ez fért bele. Mindenképp Asus-t akartam. Az meg 3070Ti ba vagy beszerezhetetlen vagy irreálisan drágább lett volna. Teljesítményben ezzel is meg vagyok elégedve. Esetleg majd a későbbiekben 3080 lenne nekem jobb. Red Dead Redemption 2 is szépen megy Ultrán. Azon kívül WoT meg pár egyéb cím. Kikapcsolódás szinten nekem nem érte volna meg jelen pillanatban a nagyobb többletkiadás! Én elégedett vagyok vele. Pláne, hogy gyári paszta meg a thermal pad is teszi a dolgát. Alapon venti nélkül 35fok max meg olyan 55-60. De nem hiszem, hogy a fordított középső venti miatt
-
Raidon
őstag
válasz fudi2002 #12657 üzenetére
Nálam oldalt van Lian Li UNI Fan SL120 a 3db-os szett. A Galahad 360-full gyári ventikkel fent. És így sem rossz a hűtés. Magas fordulaton is nagyon halkak. Mondjuk ez 3060Ti -os rendszer.
-
Raidon
őstag
válasz fudi2002 #12651 üzenetére
Én a házamba még 3 ventit be tudok rakni alulra ami szívná a vga-ra a levegőt! A jelenlegi konfignál nincs rá jelen pillanatban igény. Ez a baj, hogy mindent mindennel mindenben nem lehet tesztelni vagy nem tesztelnek így nagy százalékban lutri lesz a dolog. A régi VGA Fractal Meshify C be volt alapon 30 max 65 fok. Az 1080Ti volt most a Lian-Li O11D XL be a 3060Ti Strix kb ugyan azt hozza. Csak most nincsen böszme meleg a házamban. Pedig a Fractal ra is azt mondják, hogy szellős. Akkor azért is vettem. Csak szűkös volt a hely nagyon.
-
Raidon
őstag
válasz fudi2002 #12649 üzenetére
Így már más a dolog... Azért kérdeztem. Amit én láttam gépházról képet. Ott elől csak egy ventit láttam. Nem ismerem a szerelést meg te tudod, hogy milyen hőfokokat hoz.
Így mondhatjuk, hogy a TUF nál valami nem jó. Ha a Gaming X jobb értékeket produkált.
Az is 3070Ti volt?"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
Nem ismerem a házat. Volt hasonlóm oldalt két ventivel az akkori rendszeremnek az teljesen jó volt. De azóta ahogy észrevettem jobban fűtenek a cuccok... Bár ha a korábbi MSI jobb volt akkor tény, hogy a VGA hűtése sem a legjobb legalábbis valami gubanc van ott.
-
Raidon
őstag
válasz fudi2002 #12645 üzenetére
Hogy ha abba a házban van a konfigod ami az adatlapodon van. Vagy az nem az az a HAF X-?
Az kicsit kevés lenne légáramlás tekintetében nem? Vagy hülyeséget beszélek?!
Csak mert említetted, hogy a TUF hűtése nem nyűgözött le. Az nem csak a kártya hibája lehet... 3070Ti tekintetében nem tudom mik a határok és tapasztalatok hűtésben.[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
-
-
Raidon
őstag
-
Raidon
őstag
Jelenlegi árak mellett én örülök, hogy be tudtam szerezni egy 3060Ti-t.
Bár nem tudom érdemes lenne-e a közeljövőben ha normalizálódnak az árak beszerezni egy 3070Ti-t? Ez is német garis. Nem tudom mennyire problémás a garancia ügyintézése.
Az én buildem:
-
Raidon
őstag
válasz nubreed #12399 üzenetére
Én Asus Strixet vettem. Nem volt kedvem külön programot felrakni az rgb-hez. Alaplapról vezérelek mindent. Lian Li O11D XL-ház alapon 35 fok venti nélkül. Max 55-60 fok. Szóval igen… számít a ház is azért. TUF is jó arról is néztem annak idején videókat
-
Raidon
őstag
Azt esetleg hozzáértő meg tudná mondani, hogy ezeken a kártyákon pl Asus Strix 3060Ti az RGB csík műanyagja milyen is lehet? Akryl? vagy lakkozott? Azért lenne érdekes számomra mivel szeretném kicsit megpolírozni kézzel. Rendeltem akryl műanyaghoz való pasztát. Csak a paszta dobozán fel van tüntetve, hogy lakkozott felületen nem lehet használni.
-
Raidon
őstag
válasz ScomComputer #12146 üzenetére
Nálam a 3060Ti Strix is hasonló hőfokban mint a te 3070-ed… Pedig még féltem vásárlás előtt, hogy melegebb lesz vajon mint a korábbi kártyám…
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
Valamennyit biztos fog segíteni. Bemenni bemegy a levegő de nincs ami kifújja az is lehet, hogy azért annyi a hőfok amennyi. Mert megreked bent a meleg. Aztán csak a kintről beérkező hűvösebb levegővel keveredik.
-
Raidon
őstag
Ez kb akkora ház lehet mint a korábbi Fractal Meshify C házam.
Ha csak elől van venti az nem épp a legjobb. Mert kb nincs semmi ami kivigye bentről a levegőt. Az eléggé instant meleg. Kis ház nem megfelelő légáramlással. Az egyik első ventit nem tudod átrakni hátra?"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz petimbo #12128 üzenetére
Alzán néztem korábban EVGA RTX 3060Ti FTW3-at. Mire meggondoltam elfogyott mind az 5db ami volt. Nagy szerencsémre találtam itt aprón egy Strix OC-t. Nem bántam meg. De itt is sokan szereznek be jó típust jó áron. Sűrűn kell nézegetni!
-
Raidon
őstag
A cél az Upgrade volt. A 3070,Ti- 3080,Ti ezek már elég borsos árban vannak. Cél volt egy új architektúra meg a garancia. Meg hozzon egy kis pluszt Akkor max a Ray Tracing-et próbálom ki elsőként az Exodusban
-
Raidon
őstag
Akkor megnyugodtam. Kiváncsi vagyok , hogy a DLSS meg a többi mennyit nyom a latba na meg a Ray Tracing mennyire néz ki jól. Próbáltam úgy választani, hogy a 1080Ti nál azért ne legyen gyengébb.
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Sikerült beszereznem egy Asus Strix 3060Ti OC. V2 LHR karit! Fogok e érezni abból valamit jelentősen, hogy az alaplapom csak PCI-e 3.0-ás? GTX 1080Ti-t váltottam. Konfigom az adatlapomon
válaszaitokat köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Battlefield V
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest