Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
JoolsNOS #1360 üzenetére
Köszi az infót!
Egyébként nálam is kifejezetten Forza Horizon 4 alatt jön elő és akkor is csak 150 FPS környékén. De egyébként V-sync 72 FPS-sel játszom, ott pedig halk, szóval annyira nem számít.
Azt vettem észre, hogy órajelhez is kötődik. Ha idle megy a kártya és felkapcsol a 1500 Mhz fölé (nálam ha Steam library van megnyitva, akkor már felkapcsol néha), akkor már hallani coil whine-t. Közvetlenül a kártya mellett kell hallgatózni ehhez és úgy, hogy nincs környezeti zaj, de hallani. Átlagos gépben/környezeti zaj mellett ezt valószínűleg nem hallani egyáltalán.
-
A kártyát nem féltem, csak vannak olyan szituációk, amikor vegyes a terhelés. Pl V-Sync által korlátozott játék, vagy szimplán régebbi játék. Ilyenkor az alacsony terhelés miatt pont a 60 fokos határ környékén mozog a GPU hőmérséklet, ami azt eredményezi, hogy ki-be kapcsol a venti folyamatosan.
Ezt kerülném el azzal, hogy be van állítva egy minimum sebesség, amiről szép lassan fel tud pörögni, nincs az a hirtelen zaj, ahogy felkapcsol 30% fölé a nulláról.
-
Egy másik kérdés: MSI Afterburnerben másnak se működik rendesen 25% alatt a fordulatszám 1660 Super MSI Gamingnél? Ha 25% alá próbálom beállítani a venti fordulatszámot, akkor elkezd 0 és a beállított % között ugrálni a venti sebessége:
Az előző RX 470 MSI Gaming kártyámat alapon is inkább 12% körüli fordulaton használtam, hogy ne forrjon fel videók alatt, itt is ugyanez lenne a cél.
-
-
válasz
BerserkGuts #1343 üzenetére
Ki tudtam ma próbálni egy MSI GTX 1660 Ti Gaming X-et. Pont ugyanolyan coil whine-t generált, mint a 1660 Super Gaming. Ez valószínűleg ilyen mindnél, csak környezeti zajtól és ház szigeteléstől függ, hogy ki mennyire hallja.
Abból a szempontból jó hír, hogy legalább nem kell visszavinnem, mert egyébként nagyon jó kártya.
-
Sziasztok!
MSI GTX 1660 SUPER Gaming X-nél mennyire normális a coil whine jelensége? Már 150 FPS környékén is eléggé visít magas hangon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest