- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Google Chromecast topic
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- HP notebook topic
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
Én azt írtam hogy egy szint a két kártya.....10%-os diffi nálam semmi, nem az dönt a vásárlásnál. Akire reagáltam az azt írta hogy jóval erősebb a 1060...én már a falra mászok ezektől a 10% -> jóval erősebb dolgoktól, nevetséges. Egyik kutya másik eb jelen esetben, én sokkal inkább azok miatt vásároltam 1060-ast amit szasanyi írt, illetve fogyasztás miatt mert nálam ez fontos a házam miatt. Egyszerűen kulturáltabb kártya.
A Giga G1 nálam szerencsére hangtalan 27 fokos szobában is, zizegés nem hallatszik ki pedig itt van tv mellett a HTPC házikó és 1970-ig felboostol, mázlimra jó példányt fogtam ki.
-
törölt tag
válasz szasanyi #798 üzenetére
Azta, te aztán végig mentél mindegyiken. Neked tényleg releváns tapasztalod van.
"Az AMD nem tud normális drivert írni" Vagy a fejlesztők nem tudnak normális programot írni a pirosra. GCN4 még be sem érik, de már láthatáron van GCN5 Megint egy csomó dolog változni fog. Ez nem lehet követni.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz #02119936 #795 üzenetére
Nincs itt semmiféle szemüveg sem vs, ez tény. Elég sok kártya volt nálam az elmúlt 3-4 évben mert 3 PC van itthon. Jó pár AMD kártya (7870 2GB / 7950 3GB - ebből 2 különböző is volt / 7970 3GB / 280X - ebből is két különböző volt / 285 2GB / 380X 4GB) után simán teszek ilyen kijelentést. És, hogy mihez hasonlítom? GTX660, 770, 780, 960, 970 és most a GTX1060 (de közben teszteltem GTX980-at, 1070-et és 1080-at is).
Aki legalább ennyi kártyát használt legalább pár hónapig játékra (nem benchmark pontok megnézéséhez!) az tudja miről beszélek. -
szasanyi
félisten
Megveregetheted a vállad, mert csak magadnak tettél szívességet a 1060-nal. Ti. jelentősen lecsökkentetted a probléma lehetőségeidet, hogy nem a 480-at vetted. Az AMD nem tud normális drivert írni, WHQL mint a fehér holló, és nem tudta elérni, hogy a komplexebb GCN játékok alatt egyértelműen jobb lehessen. Én ez szvsz nem is fog változni a közeljövőben.
MOD - az általad említett különbség hol látható? Mert én nem látom az összehasonlításban.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
A két kártya között 10-15% teljesítménykülönbség van átlagosan. DX11-ben az NV javára, DX12-ben az ATI javára.
Annyi hogy jelenleg az RX 480 még mindig nem kapható, pedig nyakunkon a szeptember. Én már egy hónapja is csak azért vettem GTX 1060-ast mert 2 hónapot vártam az AMD-re. 1 hónapot hogy megjelenjen a nagy dobás és 1 hónapot hogy kapni is lehessen... Nagyon elcs*szték.
A Deus Ex MK,-t ne hozzátok fel, mert az egy bughalmaz. Kell hozzá még 4-5 pecs míg megszűnik a +-60 FPS drop amit produkál, az Out of Memory hibaüzenetek meg az egyéb játékban előforduló technikai hibák: Látnok rendőrök / rosszfiúk, nem létező támogatás 21:9-es rendszerre...stb.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Peat;)
veterán
válasz tobias88888 #789 üzenetére
Ez azért túlzás, a 480 elég erős kártya, simán 1060 szint. A gyári példányok dobálták az órajelet, egy minőségileg kivitelezett modell d11 alatt alig lassabb, míg d12 alatt gyorsabb mint a 1060. Én a sok nyűg miatt tettem le a 470/480 vonalról, egyébként magával a teljesítménnyel semmi baj nem lenne ott.
-
Sanyi19
őstag
válasz tobias88888 #789 üzenetére
Igen ez tény. DX 11-be futott. A 12 ha jól tudom patch-el jön. Viszont ez egy teljesen AMD-s játék. Az eladó procijaihoz adja...
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
Erről jut eszembe, nem is olyan vészes a Deus EX-be az AMD előnye, végre van normális teszt videó:
Ezek ugyebár ref kártyák. 1060 meg sokkal jobban húzható mint a 480, én még azt is megkockáztatnám, hogy oc-vel megy úgy nekünk is...
A másik dolog:
Gigabyte kártyákhoz tegnap jött ki az XTREME GAMING ENGINE 1.09-es verziója.
Felraktam, változást nem látok, alap oc mod-ot itt sem lehet bekapcsolni, valamint a nem ledes WF OC kártyámnál továbbra is úgy mutatja, mintha be lehetne kapcsolni a világítást.[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
NandorHUN
addikt
Szerintetek mekkora esély van rá, hogy lesz BF1-es box 1060 esetén?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
aya
addikt
-
Sanyi19
őstag
Mikor bedroppolt hány fok volt?
Nekem van olyan a gigabyte gyári programjában a ventilátor módnál, hogy turbo mód, ezt bekapcsolva sokkal stabilabban megy az oc, igaz így hangosabb de valamit valamiért.[ Szerkesztve ]
-
-
stigma
addikt
Köszi a segítséget.
Nam a gyártó hivatalos oldaáról szedtem le a chipset drivert mert az 2014-es változat, hanem haivatalos intel oldalról, ami 2015.04 havi talán , nem tudom pontosan.
Sima Win10 van, Gépből kivéve a VGA-t alaplapi vga-val frissítéseket töltött le a win10 , majd utána visszatéve de nincs siker.
Megoldást lehet a következő hsz adja, mert anniversary update nincs a gépen.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
aya
addikt
Nekem ment a 1607 elöttivel is. De miután felraktam az afterburner használhatatlan lett. Beragadt az órajel stb. Söt szinte minden játék 20-25 fpsel ment. Aftert letöröltem és most az asus gpu tweak 2-vel tökéletes.
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
varadigabor
senior tag
Toltam egy doom demot 130-160 fps FullHD minden ultrán Hiányozni fog ez a kártya, csak a cicegés nem...
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Sanyi19
őstag
Volt egy kis időm, lefuttattam ezt is:
stigma: Chipset driver fent van a gyári oldalról? Intel_Chipset_Win10_10.1.1.7 for Windows Win10 32bit & 64bit (WHQL).[link]
Közben utána olvastam egy kicsit: [link] Igaz itt GTX 1070 meg 1080-ról van szó, de a lényeg, hogy azt írja telepíteni kell a windows frissítéseket mielőtt az nvidia drivert felrakod. Ha legújabb 1607-es van fent akkor elvileg nem lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz KubanitoS #772 üzenetére
Megvolt.
SSD-re zsír új rendszer ment fel, majd 1-2 egyszerűbb program (daemon tools, Hd Sentinel) , majd Nvidi drievr a hivatalos oldalról és nem engedte feltenni.
most ismerösöm írja hogy régi rendszerén amin Win8.1 van a HDD-n DDU-val kitakarította Nvidia oldalról UK régi drivere leszedve és tökéletesen ment.
Lehet valami Win10 gond lesz?
Win 10 az SSD-n van amit szeretne is használni (Win10 pro).
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
KubanitoS
veterán
-
stigma
addikt
Sziasztok. Volt gond valakinek 1060-al eddig?
Ismerösöm vett Giga GTX 1060-at G1-es változatot, amit ma tettem be a gépébe, friss Win10-et tettema gépére majd jött a meglepetés.
Win10 Pro + programok minden fel volt telepítve, aktiválva, de sajnos a Nvidia telepítésekor nem tudta telepíteni , piros X volt a visszaadott válasz.( valami olyasmi szöveggel hogy kompatibilitási gondok)
Asus H87 Plus + 4690k + 16Gb ram + Samu 840 120GB + Be quiet E7 550W-os táp, minden pöccre ment elő körben, CPU-hoz a legfrissebb BIOS-t feltettem.Amivel próbálkoztam:
- VGA ki , csak alaplapival adott képet, windows update lefutott semmi gond.
- VGA vissza 372.54-es VGA driver Nvidia-ról szedve, UK-es régióval ugyanúgy leállást(Nvidia nem megy fel) tapasztalok.
- Gyári cd-ről Giga Extreme + Nvidia Expereince-t telepítettem, majd onna befrissíti a legfrisebb driver-t , sajnos az is hibára futott, hogy nem tudja telepíteni.
- Régi Hdd-ről bootoltam melyen Win 8.1 volt egy régebbi Nvidia meghajtódriverrel, de az is frissítés után elhallt.
- 368.XX-et is próálkoztam de semmi sikerrel, ott is nem engedte feltenni.van valami ötletetek mitévő legyen ismerősöm, mert én feladtam sajnos a próbálkozásokat.
Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
aya
addikt
válasz tobias88888 #769 üzenetére
A tomb néha elfelejt tereptárgyakat kipakolni ez okozza. Amikor fut nézd meg a magasleseket. 1080p- nél késön pakol. 4k-n már nem csinálja
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
tobias88888
őstag
-
aya
addikt
Két dologra jöttem rá:
1. ha afterburnerrel húzom a kártyát, csomószor beragad az órajel, és nem veszi vissza az értékeket a kártya.
2. ha túlhúzom nagyon be tud droppolni az fps, a tomb raider szaggatott 2100-on mint az állat, 2025-ön megoldódott és helyreállt a magas fps.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
tobias88888
őstag
Tegnap szedtem le szóval gondolom. Max felteszem az Afterburnert, mert évek óta azt használom. Majd kipróbálom esetleg, hogy nem +150-re teszem (akkor éri el az amúgy alapban kiírt boost értéket a programban), hanem feljebb, hátha...
Off: Amúgy jobb oldalra ez a 8gadget nagyon jó kis cucc
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz tobias88888 #758 üzenetére
Nálam működik. A legfrissebb van fent?
-
hcsaba89
csendes tag
válasz tobias88888 #758 üzenetére
Én MSI Afterburnert használtam, a monitorozás miatt is szeretem ezt a progit.
-
Grafirka
őstag
válasz tobias88888 #745 üzenetére
Taskbarra szoktam kitenni a CPU, VGA orajelet, homersekletet es cooling fan sebessegeket.Kevesebb helyet foglal mint a lebego meuk, de nyilvan ez megszokas es izles kerdese.
-
Poiro7
senior tag
-
Csibe202
újonc
Az normális ha nem játszom semmivel csak netezek és cicereg a kártya?
-
törölt tag
Na. Száz ropiért giga.
[link] -
GEIL
addikt
Hozzá kell spórolni azt a 20-22 rudit és mehet a 6Gb-os verzió mert erősebb és időtállóbb kártya......az a 3Gb-os verzio csak nevében GTX1060.......elhiszem hogy best buy a GTX960 után.....de picit sántit.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Sanyi19
őstag
válasz SECTORnooB #752 üzenetére
Nincs még róla információ.
Csibe202: Mi alatt cicereg? Minden játék alatt? Mert ha csak tesztek betöltésekor vagy nagyon magas fps-nél az normális.
-
Csibe202
újonc
Sziasztok srácok, akkor én is belépnék a csapatba egy Asus strix 1060 és egy i3-6100 társaságában,
viszont a kártyám cicereg, elég hallhatóan (0,5m-re van a fejemtől, lehet ezért hallom annyira). -
aya
addikt
Viszont a gpu-z közli amikor asic-ot akarok nézni hogy ismeretlen kártya not supported. 10-es verzió legújabb.
A memory-t meg nem értem.... amennyit húzok rajta x4 nem? 2000mhz ugye 8000mhz, + 200mhz= 8800mhz, erre is hülyeséget ír mindegyik.... az afterburner beta is.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest