- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Apollyon #5116 üzenetére
Szerintem nem az volt a kérdés, hogy több fps lesz e, több memóriától. Már most is van pár játék (tervező program) ami köhög, vagy köhögött 8 GB rammal míg egy update nem javított rajt. Nemsokára (már most sem) nem fog ártani a 16 GB. Az nem kér enni, aztán ha pénz áll a házhoz lehet vga-t is cserélni. Szerintem még nincs olyan halyzet, hogy az 1050 falba ütközik, az 1050 ti pedig vígan szalad. Még az is lehet, hogy nemsokára térdig fogunk járni "aprón" a jó árú kártyákban.
(#5117) NdrewSunix: ha olyan beállításokat használsz a játékokban, amivel 2 GB memóriahasználat alatt maradsz, akkor nem sokkal erősebb a "ti" sem. Tesztekben látni ultra beállításoknál, ahol mondjuk 4 GB környékén van már a memóriahasználat, ott akár 8-10 fps-sel is többet hozhat a "ti", de ez nem annyira életszerű, mert ultra és high között sok játékban szinte nincs látványra különbség, csak a sebességet csökkenti drasztikusan, meg ilyen gyengébb vga-val fhd-n ultra beállításokat használva max. 26-38 fps érhető el (gépigényesebb játéknál). Inkább használja az ember medium-high beállítások környékén, úgy 50-60 fps is még kicsikarható belőle.
-
válasz
Apollyon #5116 üzenetére
Eredeti terveim szerint 16 GB-t terveztem a gépbe, de végül elmaradt, csak felét vettem meg.
A cél az volt, hogy ez évekig használható legyen (ne kelljen rá költeni), így többel terveztem, mint ami szükséges. Gondoltam elég lesz nekem a 1050 játékra, de már nem vagyok benne biztos. Viszont az eredeti terveket átgondolva fordult meg a fejemben, hogy legyen inkább 1050 Ti a RAM helyett. MIvel a tesztek alapján nem tartottam korrektnek az árat a sima 1050-hez képest, hozzátok fordultam, milyen döntést hozzak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest