- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Julius68
újonc
válasz
Csupingo #248 üzenetére
Fentebb leirtam a problémát ( 238-nál ) , de az van, hogy beraktam a slot-ba, csatlakoztattam a monitort egy DVI-D / VGA átalakitón keresztül, de a monitor azt irta ki, hogy csatlakoztassam a kábelt. Magyarul nem látja a kártyát. Pedig a helyén van ... és tudomásom szerint az alaplap is megfelel hozzá, met PCI Express 3.0 / 2.0x16 foglalattal rendelkezik. Ja, és a kártya egy Inno3D GeForce GTX1050 Ti TwinX2 4GB. Nem tudom, mi lehet a baj...
-
Julius68
újonc
Sziasztok! Fontos lenne a segitségetek, mert a gyerkőceimnek vettem a videokártyát karácsonyra és próbálom beüzemelni, de egyelőre kudarcot vallottam. Nem tudom a probléma okát. Egy-két dolgot azért ki tudnánk zárni, ha valaki segitene benne ... Valószinűleg ti mindnyájan profibbak vagytok ( nálam biztos ). Még egyszer köszi, ha segitetek!
-
Mans20
addikt
válasz
Thunderzolee #245 üzenetére
A normálisabb márkák még mindig 55 felett, így nem veszek semmit.
-
http://bevachip.hu/inno3d-geforce-gtx-1050-twin-x2-2gb-gddr5-videokartya-p555458/És igen, arra a Manlira gondoltam amúgy, az 43ezer volt még múlt héten Iponnál.
Egyik kollégám gépét áraztattam be, és 55-öt írtak a videokártyájára.
De hát mondom az lehetetlen, a 1050Ti 45-50-ről indul, ami pedig jobb nála.
Az rpón a 2gigásokat árulják 40felett, a 4gigásokból kevesebb van csak, és azokat is többért szeretné mindenki eladni.
Hát pedig akkor már 1050Ti.
Hoppá, amint elnézem, a fenti linkben nem is Ti verzió van.
Tényleg h×lyeségeket ír úgy látszik az árukereső :/ -
Mans20
addikt
válasz
Thunderzolee #239 üzenetére
Hol van annyiért 1050Ti? a sima kezdődik 40-től, a 960 is kb annyit ér használtan.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aprón már 45-től is találni.
-
core i7
addikt
válasz
Szerintem se érdemes 960-at venni ilyen ára van közbe még full hd is megizzasztja már 1-2 játékban kicsit elvan szaladva a csikó ezekkel a kártya árakkal főleg ,hogy bejött az 1050Ti én se látom értelmét
-
Üdv!
Ha a 1050Ti (4GB) 43-44-ről indul árgépen, akkor egy Gigabyte GTX 960 4GB-ot miért 55-re áraztak be az árazós topicban? (még két év gairval)
Értem, h egy ~60-65ezres kártyát ennyi garanciával szeretnének eladni minél többért; de ha jelenleg kapható ennél jobb olcsóbban, akkor az 50+ezres GTX 960-akat kinek akarják eladni az aprón?
-
Julius68
újonc
Sziasztok! A napokban kaptam kézhez az általam vásárolt GeForce GTX 1050 Ti TwinX2 kártyámat. Beraktam az előző kártyám helyére ( GeForce GTX650 ) a foglalatba. ( Az alaplapom B85M-G és egy PCI Express 3.0/2.0 x16 -os foglalatról van szó ) Mivel a kártyának DVI-D-s kimenete van, igy a megfelelő átalakitót is megvettem hozzá. ( DVI-D / VGA ). Szóval a kártya a helyére került, de a monitor nem ismeri fel. Egy LG 19"-os monitorról van szó, eddig semmi probléma nem volt vele, és visszatéve a régi kártyát minen O.K. Valamit elnéztem? Hol lehet a hiba? A kábellel lenne probléma? Esetleg másfajta monitorkábelt igényel? Kérem, hogy akinek van ötlete, segitsen! KÖSZÖNÖM!!!!
-
PioDVD
senior tag
Kifutottam az időből.
Megnéztem fogyasztásmérővel, aida stab. teszt alatt 101 w fogyasztást írt. Elvileg 75 w még bele kell férjen - feltéve, hogy jól mér a fogyasztásmérő. Nem tudom, mennyire reális, hogy szinte csak a proci fogyaszt (6 w maradt minden másra), illetve villanyszerelős fórumból rémlik, hogy talán pont' a pc tápegysége meg tudja hülyíteni a(z olcsóbb) fogyasztásmérőket.
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Erről mi a vélemény?
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/zotac/geforce-gtx-1050-ti-mini-4gb-gddr5-128bit-pcie-zt-p10510a-10l-p350976263/
Kicsit tartok az összezsúfolt kiviteltől.Egyébként pedig:
Egy Optiplex 790 Dell-be menne, i5-2400 proci mellé. Szóval nem mai darab. Lehet bármi gubanc a korából fakadóan, vagy mehet mellé? Igazából tök tanácstalan vagyok, eddig semmilyen vga nem volt a gépben, szóval játékra alkalmatlan volt. 750 ti lett volna a cél, jó 1 hónapja volt akcióban Asus vagy Giga 31.5-ért, de mára ugye elszálltak az árak és alig drágább a 1050, mint a 750 ti. Amiket írtatok, az alapján meg már inkább 1050 ti 4 gb, de ugye egyre távolodok az eredeti céltól (ártól). A fenti Zotac tán a legolcsóbb, "neves" gyártó 1050 ti 4 gb kártyája. De pl. nem tudom, honnan derül ki, itt is van-e olyan huncutság, mint az olcsó inno3d-nél, hogy fix. fordulatos a ventije. Vagy bármi más apró szívatás. -
Mans20
addikt
Van már LP verzió ziponban. MSI GTX 1050 TI 4GT LP emberi áron.
-
Czvik2.0
tag
Be üzemeltem a kis kétventis hőcső nélküli Giga wf2 1050-et. Minőségre hőfokokra hangra koppra mint a a rézcsöves 750Ti wf2.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Lifer092 #209 üzenetére
Hali!
Én is pont hasonló dilemmában vagyok. Olvasgatom fórumot, és elgondolkoztam én is a 750Ti cserén, még most el lehetne passzolni viszonylag jó árban. 1050/RX460 nézegettem, de kicsit most sajnálom rá a lóvét.
De 2Gb-ra tuti nem váltok. 1600x900 felbontáson játszom, most a Tomb Raidert tolom, és már a 2Gb szélét nyaldossa a memóriahasználat. Amúgy jelenleg elég nekem a 750-is, csak azért kacérkodtam egy kicsit a gondolattal. A HD7750 1gb-ról is a memória miatt váltottam.
Amúgy meg árban a 4Gb-os verzióból az RX460 olcsóbbnak tűnik, és azért 750-hez képest az is előrelépés lenne. De mivel jelenleg is zöldem van, gondoltam most maradok ennél. Csak félő egy kicsit, hogy a GPU hamarabb elfogy, mint a 4gb memória.Bár azt megjegyezném, hogy ezek az új karik még a 2Gb ellenére is jobbak, a régebbieknél.
-
weborgon
csendes tag
válasz
detroitrw #218 üzenetére
Én szintén néhány napja használom az INNO3D GTX 1050 N1050-1DDV-E5CM 2GB Twin X2 -t, Win7 64 bites oprendszerem van, én kártyacsere után safe módban DDU -val leszedtem a régi drivert (GTX 750 Ti) és ment fel az új driver, a 376.09 -es (szombaton még az volt a legújabb). Nálam a ventivezérlés így OK, idle 20%, terhelve 26% pörög, halk.
Úgy látom, hogy Te egy későbbi, 376.19 -es driverrel próbálkoztál, esetleg próbáld meg a 376.09 -est, hátha az megoldja.
-
detroitrw
addikt
Előtte 950 -volt a gépbe, de a vga cserekor is végeztem DDU-t mert előtte volt tesztre AMD is benne, s először a pirosat majd a zöldet leszedettem vele (ajánlott újraindítás opcióval)
alaplapon a legújabb bios van
vga-ból meg techP-n is csak 2db TI-s van sima egy sepersze a legújabb whql-es van fent 376.19
(#217) xtro
megnézem, megint DDU-val, hátha valami anomáRia történt(#219) xtro
mindig azzal tolom
most is azt csináltam és semmi változás nincsmás egyszerű ventiszabályzós progi nincs?
-
detroitrw
addikt
(#214) xtro
Reagálni reagál
szal ha auton van akkor a megadott lépcsők szerint emeli a venti fordulatát
fix-en meg oda állítom ahova akaroma fan % változik is minden esetbe de nem történik változás
ugyan úgy forog 20 és 100%-on is
viszont gpu-z ből nem lehet lementeni a bios-t (BIOS reading not supported on this device.)
Az nem lehet hogy annyira új ez a kari hogy nincs ami rendesen vezérelje?Alapból a videókártya 10 fokkal hűvösebb mint bármi más a gépbe 17-20 fokos
(annyira teker)
azóta a vinyók hőfoka is drasztikusan csökkent -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Jött nekem is egy ilyen kari:
INNO3D GTX 1050 N1050-1DDV-E5CM 2GB Twin X2Viszont nekem a ventije fix fordulaton forog (valszeg maxon mert "hangos" s jön belőle a légáramlat rendesen)
Van erre valami trükk ezeknél a verzióknál? vagy kell várni egy megfelelő vga drivert?(most a legújabb van fent)
afterburn-el próbáltam állítani de csak annyit érek el vele hogy a venti % (gpuz-be is) nő, de se hangba se légszállításba nincs különbség a 20 és 100% között
annyi pozitívum van benne hogy a szőrős fánk tesztbe 20 perc után is max 54°C
Előre is köszi a helpet
-
Lifer092
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Egyenlőre úgy döntöttem hogy még maradok 750Ti tulaj, és gyűjtögetek egy 1050Ti-re vagy egy RX470-re, és inkább tavasszal adom VGA vásárlásra a fejem.
Lehet akkor már nem fogom 30-ért tudni eladni a kártyámat, viszont inkább legyen egy 5-6 ezer bukóm még rajta, de nem akarok fejjel menni a falnak. Ha már váltok, akkor inkább 4GB legyen, és egy jóval erősebb kártya (Igaz az 1050 is az, de na....). 2GB-ról 2GB-ra váltani nem érzem túl logikus döntésnek. Szóval még egyenlőre jegelve a dolog.
Ubisoft az 1.5-ös patchben javított a Division optimalizációján, így már High-Ultrán (1-2 dolog Medium) fut, egész jó 45 fps körüli értékekkel.
Nem akar menni a kis 750Ti...
-
xtro
aktív tag
válasz
Lifer092 #203 üzenetére
Én is úgy voltam vele h sima 1050,de utána néztem és az 1050ti jobb befektetés, a 750 ról is úgy váltottam 750ti -re így itt egyből vettem a " ti " -t. A mai játékok már igénylik a 4GB ot és pár év múlva meg szinte szükséges lesz, én mindenképpen a Ti változat mellet voksolok.
Persze ha (mint a kolléga is írta) nem lesz monitor csere és most nincs meg a keret,akkor lehet jó lenne a sima most,de a jövőre gondolva a " ti "értékállóbb..Illetve ugyancsak itt látható az ugrás mint már előbb linkeltem. (igaz a Division pont nincs az alanyok között
)
Szerk.: Division
-
kisza25
félisten
nem néztem rá a tesztre, csak rémlett, hogy 750ti és gtx 950/960 olyan 150%-al volt gyorsabb, az 1050 meg gtx 960 szint,
de ezek szerint 200%mondjuk PH agyrém milyen felbontás /részletesség mellett tesztelte ezeket a kártyákat
-
Lifer092
senior tag
Nekem adott egy jelenlegi 750Ti VGA. Gondolkozom a cserén, egy 1050 vagy 1050Ti-re. A jelenlegi VGA-mat még a piaci árrobbanás előtt el szeretném adni, és ahhoz pótolni egy picit. Mivel félek hogy jövő év elején már 30-ért sem fogom tudni eladni a 750Ti-t (hiába még 2 év garis), ezért most gondolkodom a cserén.
Jelenlegi monitorom nem FHD, szóval nem ilyen felbontáson játszanék hanem "csak" 1440x900-as felbontáson. Ezen a felbontáson még a kis 750Ti is kiszolgál, de van olyan cím amivel sokat játszom és kedvenc (pl. The Division), amiben már sajnos kevés sok esetben... Viszont dilemmázok azon, hogy mennyire érné meg egy úgyszint 2GB-os vga-ra váltani? Mindenki arról beszél hogy 2GB-ot már újonnan nem szabad venni, mert nem elég "future-proof". De itt viszont azzal is számolni kell hogy maga a kártya csak belépőszint. Hiába a 4GB ha a későbbiekben maga a GPU fogy el... Szóval dilemmában vagyok, hogy a 750Ti-ről, mekkora ugrás lenne az 1050 még akkor is ha csak 2GB-os? Teljesítményben gondolom körberöhögné a 750-et, na de mennyivel? Divisionben medium-high beállításokkal van kb. 40-45 fps-em, de sajnos néha leesik 30 alá ha nagyon nagy az akció... Az 1050Ti mennyit dobna rajta, esetleg ultra beállítással?
Igazából egyáltalán nem tudok dönteni... Ritkán van velem ilyen informatikai dolgokkal kapcsolatosan. Ez a tipikus megjelenése a "jelenleg nincs rá sok pénzem, de cserélnék" esetnek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest