Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Biztosan nem értettek fére valamit? Nem engem kell győzködnötök. Én már vettem
55k-ért egy eVGA 8800GTS 320-ast.
Természetesen a 8800GTS OC 640MB a legjobb és legerősebb a sorozatból, ami
tény. Ennek ellenére én is azt mondtam, hogy úgy sem éri meg. De végül is ő dönt,
akár szimpátia akár ár/érték arány, akár a kártya színe alapján - ezt is leírtam.
Akkor mér' nekem osztjátok az észt, meg a tuning tanácsokat? Nem értem...
MOD: még az eszembe jutott, hogy mi van ha vki nem akar tuningolni?
[Szerkesztve] -
cserkosz
tag
sziasztok
Tegnap vettem egy Gainward 8800gtx-et és a gép kikapcsolásakor ad egy halk sípoló hangot.
Ez természetes??????
Más.
-vista alatt tud valaki valamilyen progit amivel lelet szabályozni a hűtését és az órajelet???? -
törölt tag
válasz
Tuco Ramirez #774 üzenetére
Eladtam, mert GTX-re gyúrok
Addig is kénytelen vagyok beérni egy vmodded 7900GT-vel
-
Soak
veterán
válasz
szasanyi #792 üzenetére
Nem látom értelmét a g80-as OC kártyáknak egy olyan piacon ahol gondolkodo emberek vannak . (persze van ennek ellentéte is) , mivel 100ból 90 8800as vga tudja azt az orajelet mint az ''OC''-s társa és ezzel együtt 100ból 10 OC nem tudja a garantált órajelet hibátlanul . Szvsz az OC az fölösleges pénzkidobás . 2 kattintással eléred azt az eredményt. Mikor kerestél két kattintással ezreket?
szerk: átfogalmazás
[Szerkesztve] -
-
szasanyi
félisten
válasz
Hemi 426/RT #785 üzenetére
Már előttem is kaptál válaszokat. Én azt mondom jó a 640-as OC változat, mert
GTX kivételével mindegyiket übereli. Csak nem hiszem, hogy annyit ér amennyit
kérnek érte. Még az alap 640 is annyival drábább, hogy a teljesítménye alapján
az sem igazán éri meg. Én 320-ast vettem, de én is OC változatot kerestem.
Az árkülünbség ott sem jelentéktelen, vagyis az sem éri meg.
DE az igények és a pénztárca nem egyforma, és te döntesz.
Egy dolog tény: ha lenne elég pénzed a 640 OC változatára, ahelyett GTX-et kell
venni, persze egy kicsit többért. Ugyanis sokkal jobb. -
Pat
tag
válasz
szvsz 640 oc nem éri meg most az árát. GTX 100 körül igen. kis felbontásban viszont elég lehet a 320 GTS is.
-
RockHaRD
addikt
Egy régi hozzászólásban találtam nagyon jól leirt, és megmutatott voltmod-ot, a grafitosat, meg a forrasztósat is. Most nézek utánna, hogy hol lehetne kapni jó kis forrasztót, és majd megcsinálom én is.
elvégre víz hűti, és nem megy 50 fokig full terhelés alatt sem
-
VIBO
őstag
válasz
gtx
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
A GTX alapórajelen is jobb mint bármelyik szénnéhúzott 640-es GTS. Ha van rá lóvéd, inkább azt vedd. Ha nincs és 1280x1024-nél (vagy 1400x900-nál) nem akarsz nagyobb felbontást használni, akkor inkább a 320-ast vedd, mert a nagyobb memória nem lesz kihasználva.
-
Soak
veterán
válasz
Attol ,hogy OC attol még teljesitményben nem éri be a GTX-et
-
Hemi 426/RT
aktív tag
válasz
szasanyi #783 üzenetére
annyira nem egy értelmü számomra legalább is!
lehet nem tudok olvasni a sorok kőzt azt értem (de lehet nem olvastam elég vissza.) hogy 640 gts kontra gtx nincs akkora külömbség de most kell nekem oc vagy nem .biztos hülye vagyok hogy nem értem de nem sikerült le vonni a megfelelö következtetést. ti tapasztaltabbak vagytok mint én neketek van ilyen nekem nincs de szeretném ha lenne és nem akarok hülyeséget vásárolni ekkora értékben.ezért kérdezem jo leszek e ha veszek egy msi640oc-ét vagy vegyek akármilyen gtx inkább?
köszi üdv Hemi! -
szasanyi
félisten
válasz
Hemi 426/RT #780 üzenetére
Nem egységes az álláspont, és az árat sem azonosan értékeljük.
A témában volt jó pár kérdés - felelek, ha visszaolvason megtalálod. -
cellpeti
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #776 üzenetére
A DS4 ugye CF-es lap.
2 VGA slot van benne.És az alsó VGA slotba ugye nem lehet belerakni a 8800GTX-et ,mert ugye az 27cm.Ha az alsó VGA slotba rakom a GTX-et,akkor beleütközik az alaplapi IDE csatlakozóba,de a felsőbe lehet belemegy.
Milyen széles a kari?
Mert attól félek,h ráér a másik VGA slotra!
Ennyi a gondom. -
Hemi 426/RT
aktív tag
sziasztok!
a gts -ekböl mivel járok jobban?
gondolom hogy 640 de sima sc vagy oc az uttobi 2 esetleg hülyités?
vagy inkább szerezzek be gtx-t? (de akkor még várnom kell) -
Bazsó
tag
Csoki
DX10-hez muszály a Vista??????????????
ha igen miért?
JAh és melyik verziója?
Köszi a választ előre is -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek 8800GTX,ami Gigabyte GA-965P-DS4 lapba van?Mert lenne egy kis problémám! -
edgR
őstag
válasz
hülyegyerek #770 üzenetére
mit namar megint
azt irtam: jelenleg, sp nelkul fos. amit csak a vak nem lat. a programkompatibilitasrol, driverekrol, optimalizalasrol meg akkor nem is beszeltem. tudom mirol beszelek, asztalimon xp van, notebookon vista. min. 5perc boot. kikapcsolaskor ugyanez. es ezt igy vettem, de menni fog ra az xp, legalabb az elso sp-ig. dx10=jo, vista=
, es ez sokakat elriaszt jelenleg (engem is), hogy hasznaljak. raadasul bejelentettek asszem 2010-re az uj oprendszeruket, holott xphez 11-ig lesznek frissitesek. akkor most hogy is van ez? sztem ezzel elismertek hogy ez a vistas hercehurca igy parasztvakitas..
de ez mar nagyon off. -
RockHaRD
addikt
válasz
#96302336 #769 üzenetére
Bazzz ,ez ilyen kemény? Azt hittem lehet eztet szoftveresen, de akkor itt forrasztani köll.
amugy nem tűnik nehénzek, de inkább megkérdem B@dSectort. Ő voltmodolta a gtx-ét, és ő vezeti vele a 8800 listát.
Csak nagyon nehéz elérni
Esetleg nem tudnánk veled beszélni msn-en? Ha már te is csináltad...
felvehetnél, ha gondolod. -
MegalodonS
őstag
Sziasztok!Egy kis segitseg kellene ,a BF 2142 nem megy a kartyamon.A jatek eredeti !Letotroltem ujra inditottam, feltettem a legujabb javitast a jatekhoz es nem megy valamiert ?
Valaki talalkzott mar a hibaval esteleg valami otlet?THX -
hülyegyerek
addikt
Na már megint...én pl. sokkal jobb,átgondoltabb oprendszernek tartom a Vistát,mint az xp-t.Az más kérdés,hogy egy fél éves oprendszerhez valszeg még nincs teljes programkompatibilitás,meg a régebbi játékokat sem erre írták,de kíváncsi leszek,hogy az új gamék hogy fognak futni rajta (szerintem ezerszer jobban,mint xp-n).
-
djxp01
senior tag
válasz
RockHaRD #765 üzenetére
Mondjuk én sem értem, hogy miért nem válaszolt neked normálisan, vagy csak lehet a hozzászólásainak a számát akarta növelni
Én személyszerint nem találtam sokmindent a gúglén, de vmi olyasmit hallottam, hogy nem nagyon van soft-os megoldás, csak hardweres. Ez igaz lehet?!
ps.: ja most látom csak, hogy vízzel hűti, akkor talán van vmi értelme vmodnak szvsz
[Szerkesztve] -
RockHaRD
addikt
válasz
C.Brigante #764 üzenetére
Ez a bajom. Tegnap is ilyen válaszokat kaptam. A Forum nem azért lenne, h segítsünk egymásnak. Megkérdezek vmit, és mindenki mást válaszol... Nem értem
-
RockHaRD
addikt
Tegnap már kérdeztem itt ,de nem kaptam választ. Szeretnék a kártyán feszt emelni (alias Voltmod), mert víz hűti, szoval leégni nemfog. Vki tudna ebben segíteni. Megakarom nézni,h mi a max, amit tud a kártya.
-
szasanyi
félisten
válasz
keszegduda #742 üzenetére
3GB RAM...2x1.5GB-os modul?
...és jöjjön az a szépséges 8800
Sztem a Microsoft szándékosan nem akar XP-hez DX10-et kiadni. Én nem vagyok
szoftverguru, de ha a Win98SE alá fel lehet tenni a DX7,8,9 változatát is, miért
ne lehetne XP alá DX10?
Csakhogy akkor még kevésbé fogyna a Vista. Azt, hogy később mi lesz, nem lehet tudni, de valszeg nem lesz.
Egy cimbim most fog GTX-re váltani és eladja az X1900XT-jét, ha érdekel... -
mfranky
őstag
válasz
Tuco Ramirez #754 üzenetére
Csak nehogy Quad Core + G92-re optimalizálgassanak.... -
Drizzt
nagyúr
Nah, nem értem, mi lehet a gond, 7800-at kapok 3.2Ghz-n is.
-
mfranky
őstag
A rosszindulató pletykáktól nekem is borsózik a hátam, de az tény, hogy a 88XX sorozatot DX10-es játékokra adták ki lassan-lassan egy éve, és ''nagyjából'' az igazi DX10-es játékok egyidőben jönnek a G92-vel...ami már a DX10.1-et is támogatja...véletlen egybeesés...
Remélem a Crysis-t nem ezért tolták ki novemberre.... -
Drizzt
nagyúr
válasz
C.Brigante #724 üzenetére
Az is lehet, hogy az a víz csillanása akar lenni, nehéz kérdés, lehet meg kéne nézni a tesztet a kártyám natív felbontásán is.
Viszont a pontszámra nincs valami ötletetek? A driver az az, amit az nv oldaláról kaptam le. -
edgR
őstag
válasz
keszegduda #742 üzenetére
egyszerubb lenne, de a ms erdekei nem ezt diktaljak.
ez csupan egy jo marketingfogas, siman kilehetne adni xphez is, csak akkor nagyon kevesen vennek a vistat (ami 1 fos jelenleg sp nelkul) -
mazda626
addikt
válasz
keszegduda #746 üzenetére
Ilyen kártyánál, mégha rá is menne, felejtős az a hűtő. Szépen megvan a 7600GT-kel és 7900-esekkel. De 8800-on jóval több a hűtendő dolog.
-
keszegduda
őstag
Vf-700-nál semmi esély hogy rámegy? Felfogatást esetleg variálni, de lehet hogy nem ér annyit az egész...
-
T.Peter
őstag
Köszönöm a válaszokat, és majd mérlegelek, mert nem szeretnék rossz döntést hozni, amit később megbánok. Amúgy sosem voltam ati fan. Mindig az nv-t részesítettem előnyben. Na mindegy.
[Szerkesztve] -
AMATŐR
őstag
válasz
Tuco Ramirez #740 üzenetére
Valamive meg kell indokolniuk, miért választottak olyan karit, amelyik még DX9 alatt is csak középkategória!
-
keszegduda
őstag
válasz
szasanyi #739 üzenetére
Igen, ezeket tudom, 3GB ramom van, így már csak a VGA hiányzik a szépséghez. Még azért várok, de egy kihagyahatatlan ajánlatnak nem fogok ellent állni.
A DX10 lehet hogy még a VISTA miatt elfogadhatatlan sebességű, de sosem biztos. Egyébként nem értem, hogy az OP rendszernek mi köze a DX10-hez? Adnak ki egy DX10-es meghajtó progit XP alá és voálá.Nem egyszerűbb?
-
mazda626
addikt
válasz
keszegduda #734 üzenetére
320-as OC karit fogok venni jövőhéten.
Hogy mennyire lesz elég a játékokban? Ez is szubjektív. Ki hogy használja. Véleményem szerint 1024-ben elég sokáig kihúzhatja vele az ember, és még a minőségből sem kell alább adni. DX10? Csak Vistával varázsolható elő, számomra pedig egy darabig felejtős, másik dolog, hogy ott lesz még a játékokban jó ideig a DX9 kapcsoló.
DX9-ben meg süvít mint a szél!
-
Tuco Ramirez
őstag
Őszintén szólva nagyon kezd elegem lenni ebből az a ''G80-nal nem lehet majd normálisan játszani DX10 alatt'' típusú rémhírterjesztésből.
Néhány ATI fan kezdte ezt terjeszteni, de már egyre többen szajkózzák. A G80 tényleges DX10 teljesítményéről a hozzánk hasonló ''egyszerű usereknek'' egyelőre nincs kézzelfogható infónk, egész egyszerűen azért, mert még nem is jött ki olyan játék, amelyet eleve DX10-re írtak volna (az utólag megpatch-elt, eredetileg DX9-re írt CoJ, CoH, FS-X illetve a pár DX10-es effektet magába foglaló, de alapvetően DX9-es Lost Planet számomra nem mérvadó). Úgyhogy ha nincs mivel tisztességesen tesztelni, akkor csak találgatni lehet!
Amúgy megkérdeztem az egyik fő G80-lehúzó t. fórumozót, hogy ugyan miből gondolja, hogy nem fog normálisan muzsikálni DX10 alatt a G80. A válasz az volt, hogy ''Majd meglátod.'' Fantasztikus érvelés...
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
Egyébként a procidat @3.2Ghzen járatva valszeg elég lesz az a 8800GTS
még újabb játékokra is. Olvastam ugyanis, hogy a DX10 nem lesz olyan
dúrván hardverzabáló mint gondoljuk. Viszont a RAMok cseréjét a minimum
2x1GB-ra nem tudod elkerülni. -
keszegduda
őstag
Lényegében igazad van, de nyáron nem nagyon játszogatok, sőt időm sincs...csak este és délelőtt. Ősszel, ha már lemegy a szezonos időszakunk, akkor lépek, addig valszeg nem. Elvagyok a 7300GT-vel, csak nem kell meglátnia az új gammákat, mert belehal...
Egyébként pedig én is nagyon várom hogy jöjjön a Crysis... -
AMATŐR
őstag
válasz
Szerintem így sokáig nem lesz karid.
Ha arra vársz , hogy kb. 60K ért olyan karid legyen ami tökéletesen megy DX10 alatt, sajnos az csak 2008 ban lesz elérhető.
Addig meg olvasod a fórumon, milyen jó játék a Crysis! -
-
szasanyi
félisten
válasz
keszegduda #731 üzenetére
Ja, ja.
Majd mondom mit sikerült kihozni belőle...
-
keszegduda
őstag
Ez sok mindentől függ. Függ attól, hogy mennyire szeretnél játszani normális körülmények között a DX 10-el? Mekkora felbontásban? Megfelel még a régi DX9-es game?
Egyébként ma mindenre elég ''még'' a 320-as GTS, de ki tudja mikor dobja be a törölközőt a kevés VRAM miatt. Hidd el én is nagy bajban vagyok.Igazából elég lenne nekem a 320-as is, de félek, hogy megveszek egy drága karit, aztán a DX 10-ben meghasal. Éppen ezért várok valamennyit hátha jön egy-két játék, ami már tényleg DX10-es alapú és így végre le lehet vonni a következtetéseket hogy milyen is a G80. De nagy eséllyel fog jól teljesíteni hiszen az NV-t láthatod a legtöbb game indításakor...nézd át a PH!-s teszteket és dönts...
-
ryli
tag
válasz
keszegduda #731 üzenetére
hol annyi?
-
keszegduda
őstag
válasz
szasanyi #730 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy várok őszig és akkor egy erősebb VGA, mert nagyon mennek le az árak. A GTX már 93K, a 320-as GTS 58K, 2900XT 75K...nincs nagy szükségem arra, hogy most ilyen melegben játszak, majd télen fűtök.
Legtöbbet úgy is a BF2-vel tolom, esetleg Most Wanted-el, de ha meglesz a VGA akkor mindennel fogok játszani...
A legkisebb kari ami lesz az 320-as GTS, ez a minimum.
Majd várjuk az E6700-es eredményeket.Persze alépörkölni rendesen...
-
T.Peter
őstag
Szerintetek megéri most venni még g80-at? Mert 4 hónap múlva kijön a g92, és az sokkal jobb(vétel is) lessz. Azzal már lehet majd dx10-ben is játszani normálisan. Mondjuk az 4 hónap.
-
deicide
veterán
megcsapott engem is azért a core2 szele, bepróbáltam a gépbe egy Giga P35-DS3-at és egy E6850-et. A 3DMark06 tényleg látványosan javult, 12.100 pont 3.6GHz-en és 660/1200 VGA órajelek mellet...a játékokat még nem próbáltam.
ps: ja és R.Zoli-tól olyan blokkot sikerült választanom a procira, amivel terhelés alatt sem megy 30 fok fölé...
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
ha a procid is alapon van meg a kari is akkor sztem 7500 elég sovány.. nekem minden alapon (E6400) igaz OC kártyám van de ki nem sz*rja le ezt (575/1700) 8400 pont
nem hiszem, hogy ez a minimális freki különbség 900 pontot jelentene.. de aztán ki tudja lehet a tiéd is normális érték -
Drizzt
nagyúr
3dmark06-ban alapon 7500 a max, amit kapok. Szerintem 8000 fölött kellene lennie, nem?
-
Drizzt
nagyúr
Hú, annyi előnye már van a Leadteknek, hogy rájöttem, hogy a Serious Sam 2 hihetlen állat játék. Meg az a grafika.
Marha gyors, s mégis részletes.
-
Drizzt
nagyúr
Most próbálgatom a karimat. Eddig csak 3dmákig jutottam el. A víz feletti hajós tesztnél a 13. mp körül jobb alul ahol visszacsillan a fény, a vízen picit szemetel, nektek is?
-
Drizzt
nagyúr
Vivo manapság már minden kártyán van?
-
C.Brigante
veterán
válasz
EZoli752 #715 üzenetére
akinek már megvan a 640-es annak szvsz nem éri meg GTX-re cserélni, csak annak aki most vesz kártyát a 640 helyett GTX. 640-ről biztos nem fogok másik G80-ra váltani...
mod: ha egy játék rosszul van optimalizálva az gány lesz mindkét kártyán (többnyire GTX-en picivel lehet jobb) ha meg jól van megcsinálva akkor tök mindegy, hogy 640 vagy GTX.
tehát az optimalizálatlan játék esetében a különbség nekem nem ér meg pl 30k-t!
[Szerkesztve] -
EZoli752
tag
Érdemes lecserélni a GTS 640mb kártyámat 30.000ft ráfizetéssel gtxre?
650/1500/2000mhz megy -
EZoli752
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem meddig huzátok ti a gtx-et? (vram, gpu)
Köszike -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
cellpeti #708 üzenetére
1. 27 centi hosszú
2. Rádugod a táp PCI-E tápcsatiját + az átalakítóval két 4 pines molex csatit (nekem is így megy)
3. Ha az én 400W-os Chieftecem elviszi a GTX-et, a tiedet is el fogja egy 450-es
4. A 320-as GTS megéri az árát. 640-es helyett inkább GTX-et vegyél, jobban jársz.
thomboy: megelőztél(az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek!)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
thomboy
tag
válasz
cellpeti #708 üzenetére
Cső!
Én is pontosan a Te helyzetedben voltam, de tegnaptól egy Albatron GTX tulajdonos vagyok, ráadásul 450 W-os Chieftec tápom van!Ne félj elbírja, és a kártyához nekem két molex átalakítót is adtak, szóval ha nem lenne csati se lenne baj!
Elég kicsi házam van, kb. 8 éves már, de elfért a kártya (27 cm hosszú), igaz a wincsit feljebb kellett tennem...
Egyszer az életben legalább ki kell próbálni egy ilyen kártyát a gépedben -
cellpeti
nagyúr
Az a helyzet,hogy lenne a GTX-re pénzem.
DE!
Sajnálok kiadni ennyi pénzt egy VGA kariért!
Másrészt:
Nem lenne rossz egy ilyen kari!
Tudja valaki mik a méretei a 8800GTX-nek?
Azt mondtátok 2 táp kábel kell a GTX-nek,de nekem most van egy Chieftec 450W-os tápom,de azon csak 1 tép csati van.Ilyenkor mi van?Nem jó hozzá a táp?
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
cellpeti #706 üzenetére
Egyenlőre nincs kihajtva, mert holnap kapom meg az E6700 procimat. Visszább
van 3DMark06 eredmény is, 8950 pontról ha jól emlékszem.
Szép a képe, szebb mint az X1950Promé volt. Színesebb.Ma kaptam meg
a S.T.A.L.K.E.R és a Lost Planet játékokat (többek között) és a Vistát.
Idő kell, még még, de jónak ígérkezik. -
joshua7
veterán
válasz
C.Brigante #699 üzenetére
A franc se emlékszik már.
Kérdezd Balikát (Balika911), nála van.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
C.Brigante #701 üzenetére
De mintha ezen a tápon,csak 1 PCIe táp csati lenne
Az a kari mekkora?Mármint méretre?
Akkor azt mondjátok,hogy a 320MB-os nem éri meg hosszútávon???
Mire megy le kb a 8800GTX ára,úgy 70Kra?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Konteó topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple Watch
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest