Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• addikt

Sziasztok!

Mielőtt még leharapnátok a fejem, hogy használjam a keresőt, közlöm használtam, találtam is egy rakás témát, de olyan ~100hsz elolvasása után rá kellett jöjjek, hogy nem kapok konkrét válaszokat a kérdéseimre, a talált topicok nagy többsége flame, illetve ha van valami kokrét info azt rögtön cáfolja valaki...

A helyzet a következő, van egy 30 gigás FAT32 vinyóm most veszek egy 160ast, kérdés mire formázzam az újat(a régit már nem fogom használni ezután).

Előrebocsájtom, hogy láma vagyok a témához, lehet hogy hülyeséget is fogok kérdezni. És inkább kevesebb de használható válasz jöjjön, mint sok hülyeség(értsd. ha nem vagy biztos abban amit mondasz, inkább ne mondj semmit.)

Indoklással kérem ha lehet, tehát arra lennék tulképp kíváncsi, hogy mik az alapvető különbségek a két file rendszer között.
    Nem az érdekel, hogy melyik a jobb, mert ez szubjektív és megint csak flame lenne belőle, hanem tényeket mondjatok és én majd eldöntöm, hogy mire van szükségem.

+Még van néhány konkért kérdésem is(pontokba szedem és így ha valaki nem tud mindre válaszolni egyszerűen tud váogatni közülök):

1.Alapvető különbségek a két rendszer között(tudom ezt már kérdeztem, de azért ide írom). Gondolok itt maximális file és particióméretre, gyorsaságra, biztonságra, elméleti és gyakorlati előnyökre/hátrányokra(pl olvastam, hogy dvdt írni NTFS a jó, ilyenekre gondolok). És arra is, hogy ha ilyenre formázok egy meghajtót akkor mennyi is lesz a tényleges tárhely, ha ebben van különbség.

2.FAT32 filerendszerről lehet másolni fileokat NTFSra? És fordítva?

3.Át lehet BIZTONSÁGOSAN, tehát adatvesztés, formtattálás nélkül konvertálni egyiket a másikká?

4.Melyik használata szerencsésebb abban az esetben ha kevés de nagy fileok vannak a particiómon? Pl 700megás filmek. És ha sok de kis file van? Pl mp3ak, vagy ha ez nem számít kicsinek még kisebbek(1 mega alatt).

5. Valaki mondta, hogy a legjobb ha az oprendszer FAT32őn van a többi NTFSen, aztán persze rögtön meg is cáfolták... Nos, ezzel mi a helyzet?

6.Valaki mondott még valami olyasmit is, hogy minél nagyobbra formázok egy meghajtót annál nagyobb a tárhelyveszteség, és ez lépcsőzetesen nő, ez igaz?
    És ha igen, melyek ezek a ''lépcsők''? Csak mert nem egyben akarom használni a 160as vinyót és így ki tudnám kalkulálni magamnak, hogy hány és mekkora partició lenen ideális nekem.

Asszem most egyelőre elég ennyi, ne feletsétek, csak olyat írjatok amiben biztosak vagytok. köszi

Új hozzászólás Aktív témák