Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sirpi

senior tag

válasz Rover623 #173 üzenetére

Igen, tényleg tanulságos lehet, azért is írtam be, de attól rajtam még épp lehetne röhögni :)

• Sirpi

senior tag

Na, leírom, hogy jártam, legfeljen páran röhögnek.

Szóval volt 2x256 DDR333-am a laptopomban, és végre rászántam magam, hogy bővítem. Elmentem a Lehel téri M****alba, és elmondtam, hogy kérek szépen 1GB DDR400-as ramot. Mire a srác: hú, akkor jó lenne, ha itt lenne a laptopod, mert nem megy mindegyikben. Mondom neki, hogy ezzel semmi gond, elő is kaptam a tatyóból. 2 ramocska kiszed, 1 giga berak, gép indít, kékhalál... A srác mondja, hogy akkor ezt nem kéne erőltetni, ilyet még nem is látott, hogy 1 modultól meghal a gép.

Na mondom, ez nem jó vicc, de hát ez van... Visszatettem a saját 2 ramomat, újra bekapcs, vártam, hogy lefusson a scandisk, és közben kipattant az isteni szikra. Utoljára hibernálva lett a gépem 512 rammal, nem csoda, hogy belehal abba, hogy 1 gigával kell visszaállítania a rendszert. Srácnak el is mondtam, közölte, hogy igazam lehet. Leállítottam rendesen, vissza az 1 gigát, ment szépen. Futtattam Everestet, és tényleg látszott, hogy 400-on van a ram meghajtva, 3100MB/s olvasás, 2500MB/s írás a korábbi 2400/2000 helyett. A srác szép türelmesen megvárta az egészet. Amíg fizettem, visszacsavarozta a hátlapot is, és most erről a laptopról gépelek itt.

Szóval akárki akármit mond, nekem kellemes hétfő reggeli csalódást okozott az M betűs számtechcég...

Ja, és most filózok egy kicsit, hogy 1024 MB 400-on, vagy 1280 MB 333-on (ha visszateszem az egyik régi ramot), de én az előzőre hajlok inkább, nem nagyon futtatok olyan progit, aminek kevés lenne az 1 giga.

• Sirpi

senior tag

válasz Rover623 #137 üzenetére

Köszi, tudom, hogy a 2x512 kevésbé macerás, de a laptop még csak 2 hónapos, van rá 10 hónap gari, és ha ''megszabadulok'' a 256-os memóktól, esetleg probléma lehet, ha gariztatni kell a cuccot. Másrészt a 2x512-nél az lesz, hogy ha esetleg megint úgy döntök, hogy bővíteni kell, akkor már egy 512-est kell lecserélni. Szóval szerintem az 1024+256 nem olyan rossz ötlet, mint ahogy Te látod... De minden attól függ, hogy milyen ramot sikerül szereznem. A 2 giga egyelőre felejtős, de pl. néhány játék úgy swappel, hogy rendesen akadozik közben minden, azért is próbálok az 512-höz képest felfelé elmozdulni.

• Sirpi

senior tag

válasz Sirpi #129 üzenetére

Na, mostanra lett pénzem arra, hogy vegyek egy 1 gigás DDR modult, egyúttal kiszedve az egyik 256 megás DDR333-ast (a másikat bent hagynám). Amit eddig találtam, az 400Mhz-es, szerintetek azzal is menne együtt a kettő? Mert csak úgy szerencsejáték gyanánt nem dobnék ki 25-30 rugót az ablakon...

Vagy ha valaki tud egy helyet, ahol tényleg lehet is kapni 1 gigás 333-ast, az is érdekelne.

(Emlékeztetőül: Acer Aspire 5024 WLMI, Ati Radeon XPress 200 chipset, 2x256MB DDR333 (alias PC2700) RAM)

• Sirpi

senior tag

válasz xedos #127 üzenetére

Köszi a választ, bíztató, hogy mennek együtt. És akkor azt hiszem, nem adom el a kivett ramot, végül is nem múlik semmi azon a párezer forinton. Viszont amit adtál linket, ott nem találtam 1 gigás notebook DDR-t, csak DDRII-t, az meg nem jó bele...

25+áfáért hol láttad?

• Sirpi

senior tag

Sziasztok!

Kb. másfél hónapja van egy ACER Aspire 5024-em, amit alapból 2x256 MB DDR2700 rammal szerelnek (. Meg tudná mondani valaki, hogy működne-e egy olyan memóriabővítés, hogy az egyik modul helyére 1 gigásat tennék? 2x512-ben azért se gondolkodom, mert akkor mindkét modult ki kell vennem, és meg kell próbálnom eladni, ami nem túl jó, ráadásul a tovább-bővítés utána még nehézkesebb lenne.

Szóval ha megy az 1024+256 kombó, akkor azt is meg tudnátok mondani, hogy merrefelé találok ésszerű áron ilyen ramot? Meg az is érdekelne, hogy a 256-ot el tudom-e passzolni, és ha igen, kb. mennyiért.

Asszem több kérdésem most hirtelen nincs :)

Aktív témák