Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Sok helyen olvasom, hogy a wifi kártya cseréje nem minden esetben műxik sikeresen.
Nekem van egy ezer éves Acer V5 121 mini netbook-om, meg egy 4. gen i5 procis ASUS laptopom.
Előbbiben Broadcom két csatornás wifi volt, utóbbiban egy Qualcom Atheros, ami csak 2.4GHz-et tud.
Előbbivel vannak néha nehézségek linux alatt, márpedig a kis netbook csak linuxon használható, és felesleges neki az 5GHz-es sebesség, az i5-ösre viszont simán felmegy a windows, oda meg passzolna egy 5GHz-et is tudó wifi.Tehát adott volt a helyzet, ki kellene cserélnem a kettőt.
A foglalat stimmelt, csak az 5Ghz-es antennának az ASUS-ban nem volt kialakított hely.
Megoldottam azzal, hogy a kábelt ráforrasztottam a billenytűzet alatti nagy fém lemezre.Így a kis netbook-ban linux alatt simán megy pöccre a Qualcomm wifi mókolás nélkül, a Windows-os gépben megy szintén simán megy kétsávon a Broadcom.
A csere sikeres volt, nagyon örülök neki.
-
Köszi!
Közben jött egy újabb kérdés: Vany egy régi Medion laptopom, aminek az akksijára a windows 11 és a linux is azt írja, hogy hajszál pontosan gyári értékű (44.99Wh), vagyis az évek alatt egy kicsit sem fáradt el.
Létezik olyan, hogy egy laptop nem tudja az akksiról megállapítani az elhasználódását?
-
-
válasz
ricsi99 #15986 üzenetére
Kössz!
Igazad van, végül nem szedtem szét, mert találtam egy jó hatásfogú itx lapot.
...amivel el is érkeztünk a következő feldathoz:
19.5V-os lapop tápegység kell neki, kaptam is egy házi készítésűt kölcsön, de ezt vissza kellett adnom.
Találtam itthon egy régi Toshiba laptop töltőt, amivel megy, de ez a töltő eléggé ciripel, és 3-4W-tal többet fogyaszt, mint a kölcsönbe kapott házi cucc.Tehát most laptop töltöt keresek, ami kifejezetten jó minőségű, tartósan bírja a 24/7 üzemet, és jó hatásfokú a 8-15W-os tartományban, de akár 40W-tot is elbír tartósan.
Kössz!
-
válasz
Pyttawrx #15984 üzenetére
Köszi az infót!
Az a bajom a NAS-okkal, meg az SBC-kkel, hogy hamar kifogynak a szuflából.
Lenne pár feladat még, amit rábíznék a NAS-ra, és egy 14nm-es, vagy újabb 15W-tos laptop proci nagyon kis fogyasztással nagyon sokat bír.
Tudom, hogy nem egy elegáns megoldás, de mivel nem nagyon vannak laptop fogyasztású ITX lapok mostanában hasonló teljesítménnyel, ezért jött az igény. Az ötlet pedig onnan jött, hogy a mostani laptopom mechanikailag és képernyő terén kezd meghalni, viszont a Ryzen-es alaplapja hibátlan és kellően gyors.
Kikapcsolt kijelzővel SSD-vel az Ubuntu desktopon 4.9W-tot vesz fel a konektorból (vagyis benne van a töltő vesztesége), pedig futott a háttérben vagy 40 torrent - igaz csak pár MByte/sec volt éppen - ráadásul wifin ment minden.Lan-on, akksi nélkül lehet, hogy bemenne 4W alá üresben, és ha kell a kakaó, akkor van.
Arra gondoltam, hogy megnézem, hogy gyárilag hol megy a levegő, és azokra a pontokra rakok bordát. Úgyis van itthon sok kis régi RAM-süni.
-
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy laptop alaplap csak úgy magában kijelző, akksi és billenytű nélkül működőképes-e.
Nas-ként használnék egy ilyet, mert a méréseim szerint kb. fele annyit fogyaszt üresjáratban, mint a legkisebb fogyasztású ITX lap.
Ebay-en 17-ért már lehet találni postával együtt.Nyilván a procira kell valami hűtő, és telepítéskor kell bill, egér, monitor.
Amiben nem vagyok biztos, hogy akksi nélkül működnek-e ezek, és abban sem, hogy ha a procira teszek is egy nagy bordát, akkor minden más alkatrész megfelelően fog-e hűlni, mert ugye gondolom a laptopoknál a házat is beletervezik a légáramlat kialakításánál.
-
válasz
Thunderzolee #15569 üzenetére
Kössz!
-
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad E495 laptop-om.
Kellene bővítenem SSD-vel, és a gyári m.2 nvme ssd mellett van egy üres 2.5" SATA hely is a laptopban, és van is egy fölösleges 2.5" sata SSD-m. Adja magát, hogy azt szereljem be a meglévő ssd mellé.A kérdésem, hogy az üzemidőben lesz-e észrevehető kölönbség ahhoz képest, mintha vennék a mostani nvme-s SSD helyett egy nagyobbat?
Sokat használom útközben, így számomra az üzemidő kritikus tényező.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Trollok komolyan
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Path of Exile (ARPG)
- Asustor NAS
- alza vélemények - tapasztalatok
- War Thunder - MMO Combat Game
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- DELL PR03X dokkoló tápegységgel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged