- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
atee_13 #16149 üzenetére
Ha most vetted, és alapvetően játékra, akkor ne fogd vissza magad
, lehetne 32GB ram is,
de ha jól láttam (?) i5-8300H proci van benne? Az manapság nem számít erőgépnek, kérdéses hogy újabb, erőforrás-igényes játékokkal elbír-e, illetve hogyan. (igényli-e a 32-t?)
Wifi kártya csak akkor kell, ha lényegesen nagyobb neted van, mint amit a mostani kártyával mérni tudsz. Pl most 300 megabitet mérsz, de szeretnél 1 gigabittel letölteni, mert ugye állandóan torrentezel. -
cs.zs.
veterán
válasz
atee_13 #16147 üzenetére
Szia,
ha eddig elvoltál 8GB rammal is, akkor erősen kérdéses, hogy szükséged van-e 32 GB-ra - kivéve ha valami egészen új dologgal kezdesz foglalkozni, ami zabálja.
DDR4-2666 kell bele, de ha olcsón találsz 2933-3200 példányokat, nyugodtan megveheted/beleteheted, azok is csak 2666-on fognak menni ebben a gépben. Vélhetően 2x 8GB-tól nem kell többet venned. példa
Amit még találtam itt ebben, a 15.oldalon, hogy "csak" 867 Megabites wi-fi kártyája van, azaz párszáz megabitet tudsz max mérni. Ha esetleg gigabites neted van, és kell neked a gyorsabb letöltés, akkor érdemes lehet a ramok mellett egy AX3000 wifi kártyára is beruházni. Pl ilyenre.
-
-
-
válasz
atee_13 #15375 üzenetére
2*4GB DDR3-as mezei ramot tegyél bele 1,5v-ost, ne "l"-est mert az csak 1,35v os
i5 procit olcsó kapsz hozzá de csak akkor vedd meg ha magassabb az órajele, amúgy nincs közte különbség
i7-es procival viszont szárnyalhat a noti , ha találsz hozzá mód biost + megtámogatod ssd-vel,
Hűtést az egy alapos tisztitással első körben, ha ez nem elég akkor külső usb-s hűtőpaddal tudod növelni... privát véleményem szerint az 1 "nagyventis" tipusok a megfelelők -
tobias40
veterán
válasz
atee_13 #15271 üzenetére
Mivel tervezed majd használni mint média lejátszó,kodival vagy hogyan?
Tvgo-t webes felületen használnád?
Állandóan futna mint egy nas vagy hogyan lenne a gyakorlatban?
Távirányítást mivel oldanád meg?
Van nekem is hasonló tudású gépem de még nem jutott eszembe ez a jónak tűnő ötlet!
Nem is foglal sok helyet,nem feltűnő. -
válasz
atee_13 #15271 üzenetére
Szerintem jó ötlet médialejátszónak a TV alá felhasználni.
Processzor elég lesz.
A kinézett SSD is rendben van, azzal már használható lesz a sebessége.Memóriából elég lesz a 6 giga is, de ha az aprón veszel, akkor ár érték arányban jobban jársz, és belefér a keretedbe 8giga ram is.
Vannak 1066-os modulok is. -
-
válasz
atee_13 #15046 üzenetére
A lap természetesen cserélhető, de szerintem csak pénzkidobás lenne, előrelépés nem.
Rakj bele egy SSD-t, húzd újra az op. rendszert, kb. ezzel a kettővel lehet valamit elérni ennél a gépnél. Lehetne még memóriát bővíteni, de a fent említett felhasználáshoz elég az is, ami benne van (gondolom a gyári 4GB). De pl. +4GB RAM itt az aprón kb. 4k-ból kijön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged