- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
vargas10 #8991 üzenetére
Az is lehet, hogy valamelyik driver okozza a problémádat. Az szokott még processzor terhelést okozni. LAN, WiFi stb... Ha van vírusirtód, akkor attól gyorsan szabadulj meg, mert az is pontosan ilyen tüneteket produkál.
Ha felteszed a System Explorert, akkor lehet pontosabb képet kapsz arról milyen folyamat dolgozik nálad. És részletesebb, mint a win 7 saját erőforrás-figyelője. -
válasz
vargas10 #8989 üzenetére
Ezen Win7-van?
Az svchost az többnyire frissítések keresése, és telepítése, vagyis nem mindegyik svchost az, de ha lekapcsolod a frissítést, akkor kevesebb svchost fogja enni a processzort.
Persze nem ez a megoldás, de ha nincs más, akkor szokott működni.
Főleg XP-nél szokott ez probléma lenni.
A másik meg az, amikor vírus fut a háttérben, és az tekeri ugyanezt a processzt.A lagot meg akkor félreértettem, én inkább multiban használom a lag kifejezést.
Érdekes amiket leírtál, annak a gépnek azért nem kéne akadoznia, lassúnak lennie, az első generációs Core i3-asok is erősnek számítanak azért.
-
válasz
vargas10 #8987 üzenetére
Feladatkezelőben nézted már, h mi eheti a processzort?
CCleanert töltsd le, és nézd át az automatikusan induló programokat, ami nem kell, azt meg kapcsold ki.
Ha ezekkel megvagy, akkor a játékok alatt nézd meg, h mennyire terhelődik a processzor.
A lag az nem a netkapcsolat hibája miatt van?
Mekkora a pinged? -
-
válasz
vargas10 #8971 üzenetére
Szinte órajelben térnek csak el.
http://ark.intel.com/compare/49653,50178Az i5 család turbós órajelen is tud futni.
Illetve a grafikus egység valamivel magasabb órajelet tud, de ez nálad nem lényeg, mivel neked külön dedikált kártya van a gépben.Ha igazán gyorsítani akarod a gépet, akkor vegyél bele SSD-t, esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt (ha 5400-es van benne). Ez az ami nagyot dobna a sebességen.
Játékok pl. nem nagyon fognak jobban futni, mert a VGA is egy elég gyenge láncszem, csak egy belépő kártya, hiába mellé a nagy processzor.
-
válasz
vargas10 #8969 üzenetére
8GB ram mehet bele.
Processzort pedig első generációs Core i sorozatot kezel.
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6897-6897.html
Max. 35W-os TDP-vel tegyél bele, nagyobbat ne, mert a gép hűtését csak ezekhez tervezték.Az aprók közt elég sokat szoktam látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest