- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balázs1986 #7401 üzenetére
Értem.
Mondjuk nem értem, a dual channel ezeknél a chipseteknél általában megy különböző ramokkal is, felesleges ezért direkt Samukat keresni, de hát ha valaki ragaszkodik hozzá, ám legyen.Ja hogy nem csak játékra használod, hanem képszerkesztére, videovágásra is.
Na igen, itt már elkél a minél több ram. Hát ha nem sokkal drágább, akkor vegyél inkább 1600-asokat, ne legyen ez a végén a gyenge láncszem.
Ha pl. AMD rendszered lenne, dedikált videoram nélkül, akkor ott bizony számítana, mivel a videokártya is a központi ramot használná, és videomemóriának egyáltalán nem mindegy, h 1333-as, vagy 1600-as a ram sebessége.RamDISK-et én is használok, de 1GB felesleges, böngészőchacenek is csak párszáz MB-ot szoktak használni, persze ez attól is függ, miket nyitsz meg, kell-e sok hely tempnek.
"idővel biztosan felhagyok ezekkel a hülyeségekkel"
Igen, ez így van, ha kímélni akarod az SSD-t, vedd ki a gépből, és tedd az asztalra nézegetni.
Sok helyen olvasni, h ennyi meg annyi használat után is csak alig-alig használódnak a cellák, szóval nagyon túl van lihegve ez az egész elhasználódik az SSD dolog, de ezt megírták már az első PH-s ismertetőkben is, még évekkel ezelőtt, mikor a Trim még nem is volt elterjedve.Lapozófájlt már most is lekapcsolhatod, ha valaminek kell, majd bejelez úgyis. Hacsak Chromeot nem használsz soksok megnyitott füllel, akkor elég kell legyen a 6GB ram is, bár a szerkesztéseid nem tudom mennyi ramot igényelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Tőzsde és gazdaság
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest