Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz Shoo #11573 üzenetére

Na, hát azért kérdeztem, mert azt akartam tudni, h hány magot terhel a játék. Ezek szerint nem csak egyet.

Az i3-as processzorok abban különböznek főként a jelenlegitől, h virtuálisan 4 magosak, tehát az oprendszer 4-nek fogja látni, (de ha a játék nem használ 2 magnál többet, akkor ez végülis mindegy - de majd kiderül).

Aztán picivel több az L2 tár is, ugye pont annyival, amennyit a két virtuális mag még igényel a számításaihoz. (kettő helyett három MB L2 tár)

Az i3 nem turbós, de az i5 az tud magasabb órajelet is.
    cpu-world.com/Compare_CPUs/2020M, 3120M, 3320M

http://www.cpu-world.com/benchmarks/

Nem tudom mennyiért találtál i5-öst, sokat ne költs rá, de talán pont annyi hiányzik a játék gördülékenyebb futásához, amit egy i5 (esetleg i3) processzor tudna hozzátenni.
    Ha meg nem csak 2 magot, hanem akár 3-at, 4-et is használ a játék, akkor sokkal jobban fog futni, még az i3-al is.
    Hardveraprón szoktak hirdetni.

A VGA-ról nem beszéltél, az mennyire terhelődött?

A GPU-Z-ben az egyes értékeknél a sor elején lehet váltani, a max értékeket is tudja mutatni, nem csak a pillanatnyit. GPU-t nézd meg, mennyire terhelődött játék alatt maximum, ill. a memória telítettségét.
    Ha ezek nem 100%-on "pörögtek", akkor jó eséllyel nem a VGA a kevés, hanem a CPU.

Az ilyen böngészőben futó játékok a proceszort terhelik igazándiból, a World of Tank pl. eredetileg olyan rosszul volt megírva, h egy magot igényelt csak, de azt annyira leterhelte, h 5-6GHz-es mag tudta volna csak jól futtatni a játékot. De hát ugye ilyen nincs, szerencsére későbbi patchekkel ezt javították, már 2 magot is tud használni, így egy normális processzorral már jól fut.

Elvileg tehát egy jobb processzorral jobban fog futni.

Új hozzászólás Aktív témák