Új hozzászólás Aktív témák

• espeke

tag

Duree: Igen, ha jó fejek lennének, segíthetnének, ráfizetéssel, a gari is megmaradna (még 4 hó). Garanciába cserélték a jelenlegi AUO61ED kódnevű kijelzőre, ami vakítja a szemem. Értem, hogy ilyet nem igen akarnak cserélni, de így összeségében egy rosszabb laptopom van, mint, amit vettem :( Veszek bele, ezt meg tervezem eladni. A laptom Acer a515-51g-51jp. Szeretnék egy jobb kijelzőt bele rakni. Egy BOE-t találtam eddig, aminek 94% az srgb-je és IPS, mint ez.

Kijelző csere általában:

Mitől függ, hogy egy kijelző kompatibilis -e a laptopunkkal?

Pl. 720p-ről 1920x1080-ra váltani úgy tudom nem gond, 4k-ra viszont már igen ?

Ha keresek ugyanolyan panelt, mint az enyém, aminek 30 pines csatlakozója van,
    ugyanakkora a mérete (15'6''), a frekvenciája is 60hz-60hz akkor mi az, ami nem ok lehet?
    Azokkal a kijelzőkkel nem menne a fN billentyűs fényerő-beállítás?

6bit-es színmélységű kijelző helyett 8bitest is lehet bele rakni vagy 6bit+frc-t, ami nem tudom mi és azt se tudom számítana -e :) Úgy tudom, jó eséllyel 60hz-ről 120-ra váltani nem megy.

Ezeket most általánosságba kérdem, hogy ha vki a laptopjába keres kijelzőt, azontúl, hogy van egy lista, melyikek a kompatibilisek, azontúl melyik a jó hozzá és mi alapján?

Ez a kompatibilitás az alaplaptól meg a VGA-tól függ?

Új hozzászólás Aktív témák