- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
baly81 #20065 üzenetére
Nem értettem félre, ott a kép is szerintem nem rossz az akksim kondíciója. Nem is álltam le vitatkozni, csak leírtam. Szerintem mindenféle állítgatás nélkül is lehet jó kondícióban sokági egy akksi. ( nem is írtam a tárolást….) Mindegy lezárom ezt a vitát. Jó a mit írsz, de a gyakorlat nem ennyire mutatja ezt. Én ezután sem foglalkozom ilyenekkel. Ha 3-5 év után cserélni kell, akkor cserélem.
-
válasz
baly81 #20061 üzenetére
Egy dolgot cáfolok, vagyis más a tapasztalatom:
még egy tanács! Ha az akkudat hosszú távon akarod jó kondícióban tartani, akkor ne töltsd fel 80% fölé. Hogy a HP-nek van e erre külön programja nem tudom, de a winben van ilyen beállítás, illetve van külső program is erre. Igaz így kevesebbet tudod akkuról üzemeltetni, de cserébe kíméled az akkut és hosszabb távon tudod igénybevenni!soha sem foglalkoztam ezzel, semmit nem állítottam, és mindig 100-ig töltöm.. egy aksim sem halt meg.
-
-
válasz
Tothgera30 #20011 üzenetére
De ez sosincs benne, vagy csak amikor nem is bootol róla? Amit írsz, hogy 10-ből 1x nem bootol?
-
válasz
Tothgera30 #20009 üzenetére
Úgy sincs benne, hogy windows boot manager?
-
válasz
Tothgera30 #20005 üzenetére
Pontosan hol és mikor nem látszódik az ssd a biosban?
-
válasz
XxKristof9xX #19957 üzenetére
Ha akksi nélkül nem ciceger, akkor ott akksi hiba van, akkor ne is kösd vissza. Jól tetted, hogy egyből leszedted az akksit
-
válasz
st3v3np3t3r #19948 üzenetére
Van ahol erőteljesebb. Pedig néha tudok süket lenni. 😂
-
válasz
#72688384 #19942 üzenetére
Hm ez tényleg fura eset, a normális dell szerviz nem utasít el. Az alaplapcserét meg nem is értem a szerviz részrészől.... butál mit meg nem akarnak tenni egyes szervizek. Én a HP (rögöhtem ki, mikor felhívtam, hogy ramot bővítenék meg ssd-t pavilion x360-14dh. erre az nem megbontható küldjem fel stb, a gar miatt. Mondom neki, nem gondolod, hogy 4 csavar miatt felküldöm...)
-
válasz
st3v3np3t3r #19914 üzenetére
A fránya kv nem ért még le. 😂
-
válasz
st3v3np3t3r #19912 üzenetére
pontosan tudom mit jelent, köszönöm a fordítást.
Mintha írtam volna, hogy akku nélkül próbálja, vajon miért.Az írásból én 2 hibára következtetek, hogy az akksi okozta-e az most mindegy. Az akksi hiba egyértelmű, azt nem kell szerintem magyarázni a kérdezőnek sem. A boot hiba lehet háttértár hiba, vagy hogy nem tudod végigmenni az update, ez lehet user hiba, de láttam, már hogy a win nem boldogult vele vagy régi build miatt, vagy csak valami más miatt... itt jöhet be az akksi max.
-
válasz
gregory91 #19902 üzenetére
Ahogy látom ő csak azt a bios állítást okozta az már megvan, tulaj elmondása szerint ez nemrég kezdte..
Igazából eladás céljából vitte más kézbe.
CSak nem tudott rá OS- tenni a szaki, mert az evo 870 ami kb fél éve tettem bele az a rossz, és tett bele egy 850-est egy 1803-as winnel... Driverek nélkül... Mondtam a srácnak, hozza vissza azt a 870-est nekem, ha rossz garos cserélem nyilvánÚgy hogy a szaki csak szoftveresen babrálta. Lehet este neki ugrok szétkapom, ha sorra kerül ez is. Minden esetre köszönöm a tanácsot, megnézek minden ilyet, ha valami szokatlant észlelek megosztom.
-
válasz
undercover #19895 üzenetére
Szia. Előszőr is háttértár teszt, ha az ok, akkor lehet nem ment végig egy frissítés. Ha tudsz ment adatot róla, ha nincs fontos rajta, akkor clean install. HA itt is hiba van, akkor RAM teszt. Esetleg szedd le a hátulját és vedd ki az akksit is, csak töltőről próbáld:
[link] -
válasz
gregory91 #19899 üzenetére
ŐŐŐŐŐ hogy jön ez ide? Háttértár nélkül, már aramot is kivettem.... hátha ott van vmi, de nem, még csak ott járunk, hogy mivel kapcsolom be, amúgy hibátlanul üzemel a gép.
Start menü leállítás leáll.. stb, gombra nem reagál win alatt sem. Erre kellene rájönnöm, hol hiba.
.
-
válasz
MaxxDamage #19897 üzenetére
Köszönöm, most fut még
Lehet valami áramköri hiba leszFailed.... na kutakodom még thx nagyon
-
-
válasz
kreten67 #19821 üzenetére
Igen azt tegnap frissítettem pont, most még megy a teszt 2ó33perce. friss win10 home. Eddig minden ok. Persze másik ssd, most egy teszt vacak A400 van benne, eddig egy pny cs900 volt, de az új volt. 4k videó megy. ja és most 8gb ram nem 4gb. CPU 25-35% terheltség ram pedig 35%, ssd 0-1%. ezek jók szerintem így eddig
energia fogyasztásra írja h nagyon magas. -
válasz
kreten67 #19818 üzenetére
Kollega!
Lenne egy szakmai kérdésem, ha lehet: (Bárki más is válaszolhat)
Van egy Lenovo B50 csodamasinám...
Még siralmasabb cerka N2940-es CPU-nak nevezett cuccal
Hibája azon kívül, hogy legyártották, kb 3-5 óra működés után, pl youtube, használat után elkezd szaggatni, akadni. Teszteltem (memória, ssd), majd diagnosztikát futattam rajta a lenovo teljes diagját. Nyilván nem írt hibát. Melegedés nincs 50 fok körül mozog max.
Én CPU hibára gondolok.Lehet esetleg más?
Köszönöm szépen előre is. -
válasz
Gabengocia #19816 üzenetére
Épp most pasztázok (Arctic cooling MX-5) és takarítok egy notit (ecset - antisztatikus, papír kéztörlő, isopropyl alkohol - spray formájában), vacak paszta, meg kosz miatt áll le 10-20 percenként, itt is van thermal pad, cserélem, mert nem jó az állaga már. cpu 85-87 fokos volt kis terheléssel 3-5 perc alatt.. Röhej. Én nem vártam meg hogy kikapcsoljon.
Jött a karbantartás.
A "karbantartás után nagyobb (70-100%-os cpu használat) és hosszabb terhelés esetén (10+ perc) is a CPU max hő csak 70-74°C volt.
Nyilván itt 2 "komponens" miatt volt ez: a genge paszta és a kosz miatt elzárt lamellák. Egy jobb paszta esetén lehet nem kapcsolt volna ki, de biztos, hogy magas lett volna a hőmérséklet, talán annál is kikapcsolt volna egy idő utánJó ha van esetleg isopropy kéznél tisztítsd át azzal a pasztázandó felületeket.
Képekben:
[kép]
[kép]
[kép] -
válasz
Gabengocia #19816 üzenetére
Hát azt nem szoktuk hajlítgatni.
nézd h milyen vastag kellhet oda. Abból is arctic vagy tg jó lesz
-
válasz
Gabengocia #19810 üzenetére
ez durva
-
válasz
Gabengocia #19801 üzenetére
2 helyen is van therml pad
-
válasz
Gabengocia #19803 üzenetére
Lehet még hőcső hiba is, de én egy normális pasztával kezdenék. Arctic cooling MX-4 de inkább MX-5, Thermal grizzly kryonaut, vagy noctu nt-h2, illetve h kell a pad mert nem ér össze a vga chip és a borda, akkor valamiéyen 1 vagy 1,5mm-es padot neki, Arctic cooling, vga ythermal grizzly
-
válasz
Gabengocia #19801 üzenetére
Nézted közben mennyi a hőfok, vagy el semjut a windows betöltéséig?
-
válasz
Gabengocia #19799 üzenetére
Ha nem ér össze igen.
Ez a paszta leég vacak, ha jól emlékszem Melyik is? Pontos típusszám? -
válasz
Gabengocia #19797 üzenetére
Mivel pasztáztad?
-
válasz
st3v3np3t3r #19776 üzenetére
Nah akkor mehet bele, az L-es ram.
-
válasz
st3v3np3t3r #19771 üzenetére
Mert ez a ram tudja mindkettőt.
töltsd le a speccyt és nézd meg, hogy mi a jelenlegi freki.
plusz snid szerint nézd meg mi kell bele -
válasz
MostaPista #19750 üzenetére
Mindegy mi szerepel a pdf-ben, az csak a max. De inspiron, vagy latitude modell?
service tag alapjan is megtudsz mindent. Biosban ott a bios battery info is. Egyből megmondja az akksi állapotát. Az h le van merulve semmit nem számít. -
válasz
MostaPista #19748 üzenetére
Szia.
1.)
feladatkezelő, vagy eszközkezelő, vagy gépház, névjegy.
2.)
csak megbízható eladótól vegyél cuccot. Pl aki garit is ad rá.
indíthatsz teszteket, de gar nélkül majdhogynem felesleges.
Nem mindig futhat hibára….
A dellnek is van diag progija, win nélkül indítható, de pl pint nálam volt olyan gép ami, hibátlanul lefutott, és mégis tápkör hibás volt, csak nem mindig jelentkezettAmúgy meg biosban ott lesz minden, nem kell ahhoz windows.
a ram simán lehet 6 gb, ezt nem is értem miért kérdés.csak megbízható eladótól vegyél cuccot. Pl aki garit is ad rá.
vagy ha nagyon olcsó, akkor meg rizikót vállalni kell.hdd el kell felejteni, ssd kell bele. És szerintem a leírtak alapján hibás is. Ezt meg a hard disk sentinellel tudod megnézni.
A leírtak alapján, vinnék magammal vkit, aki ért hozzá, meg pl meg is bontanám, belenéznék.
Nem bántásként, de ha nem értesz hozzá, simán bukó is lehet.
-
válasz
MaxxDamage #19741 üzenetére
Hát elég régi a bulid. Próbáld meg windows alól egy pendrion lévő friss telepítőt indítani, és úgy frissíteni/telepíteni, az adatok megtartásával a win-t. Utána ha szükséges driverezni. Szerintem utána menni fog.
-
válasz
gregory91 #19721 üzenetére
Ezt cáfolom, pont a napokban volt egy vacak eszköz (aki kiadta is
), linux alatt nem volt hang...
de nem amiatt néztem meg linuxal. De igen a linux 95%-ban jobb driverek terén
Nekem is ez volt első, amivel találkoztam, hogy valamihez nem talált drv-t. Ezért javaslom (Linux, WinToGo, clean install (másik háttértárrra) lehetőségeket
-
válasz
Nuada herceg #19718 üzenetére
Nézd meg WinToGo windowssal, vagy a javasolt linux, amelyik neked könnyebb. Illetve külső egérrel teljesen távolíts el mindent az eszközkezelőből, azt is ami nem felkiáltó jeles (nyilván csak az egér és billentyűzet). Illetve nézd meg nincs-e kimozdulva a szalagkábel.
-
válasz
MostaPista #19710 üzenetére
Akkor is kéne a típus vagy márka… stb. Meg hogy kábeles a csati, vagy forrasztott a lapra.
plusz ahogy látom lesznek még ott belül meglepik. -
válasz
Nuada herceg #19696 üzenetére
akor teszteld.
-
válasz
Nuada herceg #19694 üzenetére
Szia. Esetleg nem volt szervizbe takarításra és nem hajtották rá a szorítókat? Bios friss? Driverek nem frissültek? Esetleg egy live rendszerrel (Pl WinToGo, vagy linux teszteld le.)
-
válasz
rossitibi #19690 üzenetére
Biztos ssd kell még neki. Még az jutott eszembe, hoy nézd meg hogy az akksi miatt nem-e veszi vissz a teljesítményt. Most volt nálam egy noti rossz akksival, és mindig a leggenygébb teljesítményen volt, és ezért még lassabb volt. De abba is kellett ssd. Hidd el win 10 2x2gb-hoz is kell az ssd anélkül csinálhatsz bármit. Ilyen alap dolgokhoz is kell az ssd.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest