- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Egérpad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Zsolti1987 #4079 üzenetére
Igazatok van...
Én sem hallottam még ilyenről hogy forrasztva van, azért is kérdeztem rá.Az inverterben is igazatok van. Mert egyébként pl. 2e-t szerintem megért volna ha emiatt nem kell kibontani. Csak teljesen más a helyzet. Amit mond hogy "3 év után tönkre szokott menni" ez is hülyeség szerintem. Na meg eléggé függ attól hogy mennyit is volt használva, azt meg a szervizes nem tudhatja.
(Vagy mégis eltárolja ezt valahogyan ? Azt pl. hogy a HDD mennyit ment - ha az eredeti van benne - ki lehet olvasni Smartból - pl. HD Sentinellel. De attól még nem tudni hogy mikor volt lecsukva a kijelző... Meg a fényerőt sem - ami szerintem elég valószínű hogy befolyásolja az inverter élettartamát.)Ja és a berakandó kijelző sem új, tehát Pulsar jelen esetben felvetése sem állja meg a helyét.
Igen, az is lehet hogy BGA hibás, ezek után én már semmit sem hiszek el ennek a szervizesnek...
Változó helyeken lilás (talán zöldes is) lesz a kép, és ha pl. mozgat egy ablakot, máshol.
Ezért mondtam én rögtön GPU / V-Ram, vagyis legfőképp BGA hibát. Esetleg hűtési elégtelenséget (utóbbit most - állítólag - megoldották ha volt is, átpasztázták és kitisztították a szervizben), bár akkor talán a proci miatt is fagyhatna.
Csak megnézni nem tudtam akkor, nem voltam otthon, barátom meg rögtön elvitte szervizbe. Úgyhogy nem jutottunk el a külső monitoros kipróbálásig.
De egy kb. 1,5 óra múlva megyek át hozzá, és a laptop szétbontásán kívül mindent kipróbálunk.
Van elképzelésem hogy pl. a BGA hibát hogyan nézzük, de ti mit javasoltok ? Ki akarok próbálni mindent, hogy most már 100% legyen.
Pl. ilyenek jutottak eszembe, hogy RAMDAC hiba, ami miatt a külső kijelzőn nem hibás a kép. De az egyrészt nem hinném hogy ilyet okozna, másrészt meg már jó ideje a GPU-ban van. Egy Geforce 8400M-ről van szó egyébként.Szóval egy 2 óra múlva írok, meg asszem képeket is rakok fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest