Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
Norb79
üzenetére
Köszönöm, mindenkinek! Ez így a legjobb, hogy megírtad a kontra véleményt, ezért is jöttem ide igazából, hogy minél több féle álláspontot halljak. Egyébként ez még egy pont az oled mellett, mert nálunk a 4 éves kislány is igen érdeklődő a témával kapcsolatban, az ő keze pedig igencsak pici.
Ami a switch 1 ellen szól és számomra mérvadó, az a töltési idők hossza, azzal nehéz lesz megbarátkozni.
Miért olyan lassú, mi a szűk keresztmetszet? Egy gyors kártyával sem jobb a helyzet?a2d2: néha csak odaülök a pc elé, bámulom a monitort, játszanék, de egyszerűen egyik mai program sem érdekel.
Régebbieket szoktam elővenni, meg hát ez az emulator sztori rádöbbentett, hogy egy Mario típusú jópofa platformjáték, főleg társaságban valódi kikapcsolódást jelent. -
válasz
Norb79
üzenetére
Aha, igen, wikiről:
Dragon Warrior, its sequel, Dragon Quest II, and its prequel, Dragon Quest III, make up a trilogy with a shared timeline.
Aztán a 4-5-6 rész is egy trilógia, csak nem ilyen sztori alapon, hanem inkább témák, helyszínek amik közösek. -
-
Szabi®
veterán
válasz
Norb79
üzenetére
Írtam az Elex et is. Rosszul fogalmaztam am. Alapvetően a Piranha Bytes a Gothic 3 után végig lejtmenetben volt. Igazából ezek egyik sem "jó" játékok, mert az nem itt kezdődik. Ezt elég sok helyről megkapta az amúgy is megtépázott stúdió. Nekem talán "jobb" az Elex, mint a Risen széria, és Risen-en belül jobb a 3, mint az 1. Igazából csak jobb játékokat tudnék sorolni ezekből az időkből, kezdve az The Elder Scrolls-al, Two Worlds-el, Divinity 2, Dragon Age, Mass Effect 2, Diablo 3, Fable 2, Sacred 2, és még hosszasan sorolhatnám. Nah most én akkoriban ezekhez képest mértem fel a Risen-t ami elégtelent kapott.
Természetesen nem gond, ha valakinek ezek a jó játékok, csak ugye van egy hivatalos zsűri, ami annyi csatornát foglal magában hogy azért köztük konszenzus szokott lenni. Az értékelés megint vegyes, ha megnézed a Risen 1-et az Xbox verzió is rossz értékelést kapott userektől is ez ugye a 6.8-as értékelés. . EZ ha 80 pont lenne akkor mondanám hogy megosztó, de így elég egyértelmű. -
Szabi®
veterán
válasz
Norb79
üzenetére
Sajnos a véleményezés mindig is szubjektív dolog volt, hisz egyikünk sem áll a társadalom felett, hogy az ő véleményezése többet érjen másoknál.
A Risen esetében amikor elkezdtem vele játszani, nem tudtam hová tenni a játékot. Egy darkos dungeonos játékot vártam és helyette kaptam egy übergagyi hawaii kiruccanást, borzasztóan csúnya karaktermodellekkel, és sokszor esetlen harccal. 2010-ben amikor hozzájutottam a játékhoz már akkor sem lehetett azt mondani, hogy ez a játék ad valamit, amit mások nem adtak még jobban/szebben. Ha nálad a "jóság" a számokban rejlik . . .
Nálam nem jó játék az, ami 51 ponton áll, 28 kritikustól.
Egyébként amit hoztál számokat hogy hivatottak valamit is tükrözni sajnos nem.
Nézzük : '"Gothic 3 - 7,3 -> Risen 1 - 6,8 -> Elex 2 - 6,9'" Nah most akkor ezek szerint mégiscsak igazam volt abban, hogy a Gothic 3 veri, Másrészt még az Elex 2 is . . . Tehát ha a saját analógiádat használjuk, akkor pont az van, hogy az Elex/Elex 2 nem is sokkal maradt el, és még jobban is tetszett a közönségnek. De ugye ez így nem jó, mert ezek számodra "Elex1 az mind egy vicc a Risen1 árnyékában". Annyira vicc csak hogy az Elex 1 a 31 kritikustól több pontot kapott, mint a Risen 1 aminek a felvetését te "ultrakomolytalannak" nevezed.
Nincs ebből gond, ha számodra tetszik. Az mindenesetre jól látszik, hogy több médiakonglomerátum között is van konszenzus az értékelésben, miszerint a Risen egy közepes játék, ami a technológia hátterét figyelembe véve napjainkban még talán az sem. Azért az a 16 év meglátszik a játékon. És ezek az értékelések debütálásakor keletkeztek.
Egyébként nálam is volt olyan játék ami nekem eszméletlen bejött, viszont irgalmatlanul lehúzták, mert az év amikor megjelent a grafikáról szólt, a directx 9 felhasználásáról, és jobb implementálásáról. Sajnos az a játék annyit nem villantott directx9-ben mint a konkurensek. Az akkori 576 és számtalan még papírformában létező gamerlapok elég szigorúak voltak.
-
válasz
Norb79
üzenetére
Lehet kicsit félreértettél engem

Én arra gondoltam, hogy belép a Nintendo accountjával a hivatalos Nintendo eShop felületre telefonról/PC-ről és ott megtudja venni a játékot. Nem kód formájában hanem amikor Switchen belép rögtön letölthető lesz.
Ezzel meg szerintem inkább veszít a Nintendo
Nekem például 2 éve nem volt Switchem de tudtam, hogy lesz és néztem az akciókat is. Beakartam vásárolni vagy 15-20 játékot és akkor koppantam, hogy nemlehet. Aztán rá 1-2 hónapra meglett a Switchem és már nem volt meg annyira a vásárlási láz. Így sokkal kevesebbért vásároltam az eShopban 
-
horkovy34
tag
válasz
Norb79
üzenetére
Igazán nincs mit!
Örülök hogy tudtam segíteni! 
3L1T3: Igazából nekem ezzel problémám nincs mert ez a Wii korszakból teljesen kimaradt! Másrészt meg van 2 kicsi gyerekem szóval az sem gond hogy 12 éves korig ajánlott.

Már csak ez a Halloween and Ash játék érdekelne hogy meg e éri az árát.
-
pzstm
titán
-
-
30z.Samu
titán
válasz
Norb79
üzenetére
Dilemmában vagyok a Switch 2 kapcsán, mert persze meg fogom venni ha nem is Day 1, de majd idővel. De hogy ha visszafele kompatibilis lesz, akkor a kártyafoglalat megmarad vagy only digital? Csak mert már akkor erre "rendezkednék" be és már most ennek függvényében venném a Switch játékokat.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Norb79
üzenetére
Mindenképp a DDDA-t ajánlom elsőre. Szerintem nincs játék, amit többször végigvittem volna, mint ezt, és az Alan Wake-t, és most Switchen is nagyon elkapott. Bőven benne van több végigjátszás is főleg, mert a portcrystalok nem szívodnak fel és egyre több helyre tudunk így gyorsutazni és természetesen a szintünk is megmarad.
És nem győzöm hangsúlyozni, egy remek port, szép és jól is fut! Azbpedig, hogy mindezért kb csak 6 eurodollárt kérnek el akcióban...
Legjobb eShop vétel.Az Outer Worlds is nagyon jó, de moslék ronda Switchen (megjegyzem a PS5 változat sem egy matyóhímzés), de legalább stabilan fut, és végülis sztori központú játék, úgyhogy nem zavaró. Ami zavar, az a töltés hosszúsága.
-
rcow
újonc
válasz
Norb79
üzenetére
általában úgy csináltam, hogy a régebbi konzolt vettem meg, mikor kijött az új. árzuhanás, meg ilyenek.

egyik kiszemeltem a 4-5 játékból perpill az Animal Crossing, amivel mindenki játszott 2020 környékén, na ott pl nem tudom, hogy vannak-e még updatek, eventek stb.
többi az igazából nem számít, mehet offline módban is.még egy kérdés (ez mindenkinek) milyen a Switch akksija? boltból vegyek Switchet, vagy lehet használtat is, megbízható eladótól? akksival nem egyszer rosszul jártam..
-
Scarletiel
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Hát nálam semmi nem volt leragasztva, de a doboz élein nem láttam, hogy nyitogatták volna, nem volt törés, repedés rajta. És igen paranoiás vagyok sajnos, mert tudom, hogy én úgy vigyázok minden műszaki cikkemre, hogy évek után mikor eladom, akkor is olyan mintha új lenne, plusz nem szeretnék abba belefutni, hogy visszaküldött terméket adnak el új áráért csak 2 év garival. Ha már teljes árat fizetek, akkor tényleg origin mód szeretném megkapni. Itt szerintem nem volt ilyen, csak meglepődtem, a külső csomagolás hiányán.
-
mirci18
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
#56443TrishtanAG
Köszönöm a választ.
Akkor maradok ennél.#56444Norb79
Még csak pár napja vettem a fiamnak mivel Minecraft mánia van nála de tapasztalom a játéknál hogy fura az irányítása.
A fiamnak az építéssel van gondja.
Nem tud precízen építeni elemet eltörölni könnyen.
Nekem hellyel közzel megy de eléggé időigényes akár egy egyszerű ház felépítése kockákból.
A fiam nem mindíg tudja irányítani pontosan hogy az adott kockát hova rakja majd a játékban a szereplő. -
lanszelot
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
"Egy switch, egy felhasználója játszhatja. Nem coop, hiába azt írják. Másik konzolt kell venni ha más akarja játszani."
Én ezt írtam.
Erre kaptam hogy nem igaz.
Online-hoz másik konzol kell. Amit írtam arra próbált rámutatni, hogy 1 konzol 1 felhasználó 1 animal crossing.
Ezt annak írtam, aki azt írta a család játszik, és kivitték a játékot.
Ebből az jött le nekem, hogy többen játszanak 1 játékkal egy konzolon.
Elnézést kérek ha félre érthetően írtam. -
lanszelot
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Össze keverted a coop-ot az online play-el.
Coop -> ugyanazon a konzolon két felhasználó játszik egymással.
Nos, ebben az esetben nulla amit csinálni tudsz.
Egyiknek nincs szigete. Emiatt minden amit szedsz kuka.
Csak a másik után szaladgálhatsz.
Nincs osztott képernyő, folyamatosan nézni kell hol a másik és rohangálni utána.
Pl fogsz egy bogarat, és elengedheted. Vagy oda adhatod a fő játékosnak.Online nem játszottam, azt nem tudom. Az fizetős.
-
lanszelot
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Másik kábelt és másik dock-ot is próbáltam.
Másik tv-t is.
A dock-al lett valami. Szerintem a hdmi chip környékén egy kondi.
No de smd kondik és nehéz cserélni, ha az a gond.
Azért kérdeztem, mert ha volt valakinek és tudja mi ment ki, akkor ha megéri, akkor kicserélem. -
morfondőr
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
A mostani történések alapján a nagy kiadók pont azzal szívnak, hogy a büdzsé és a fejlesztési idő legnagyobb részét a látvány viszi el így sokszor csodálatosan szép, de lelketlen és legkevésbé sem szórakoztató bughalmazok jönnek ki. Míg a Nintendonál egy szépen stilizált megjelenéssel (lásd. Zelda, Mario stb.) egy krumplin elfutó de végtelenül szórakoztató játékokkal jönnek szinte minimális javítani valóval. Persze nem mindenkinek a zsánere a felhozatal nagy része, személy szerint én sem vagyok már oda a sidescroller platfromerekért, de pl. a gyerkőcök azt szeretik, mert egyszerű az irányítás. Viszont én is megtalálom a kínálatban a hozzám közel álló címeket (Zelda, Xenoblade, Bayonetta stb.).
-
-
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Norb79
üzenetére
Az csak szerencse ha neked mindig elfogadta. Nekem évekig semmi bajom nem volt a PayPallal aztán egyszer csak elkezdte.
Az a tapasztalatom, hogy hétköznap nap közben kell próbálkozni, banki nyitvatartási időben (reggel 8, du 4 között). Az az elméletem, hogy lehet valamilyen szolgáltató a fizetési láncban akinél nincs folyamatos rendelkezésre állás. Nálam mindig hétvégén vagy késő este jött a probléma. De lehet hogy ez is csak véletlen.
-
zombei
aktív tag
válasz
Norb79
üzenetére
Szerintem az ilyen dolgokban majd akkor lehet hinni, ha a Nintendo hivatalosan is adott ki valamit arról, hogy egyáltalán tervben van az új generáció kiadása. Eddig a soc volt a gond, hogy túl drága lett, de aztán lehet ők is átpártolnak AMD-re, és tényleg jön egy bikább generáció.

-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- LEGO klub
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Robotporszívók
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tróger banda...
Szóval tökmindegy, hogyan játsszuk őket.

Nekem is holnapra érkezik! Addig nem nyugszok amíg nem maxolom ezt a játékot szóval vállalom a sorstárs szerepet. 

koncsik
Sirandrish