Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
válasz
horkovy34 #55648 üzenetére
Az akksi kapacitásnak nincs köze a dokkolt módhoz. Én dokkolt módban várnám el az 1440p-t . Azt meg illene tudnia. Tehát a hordozhatóságot ne keverjük ide, hisz nem csak a hordozhatóságnak KELL megfelelnie, hanem asztali konzolként is. Ha nem tudja asztali módban a nagyobb felbontást akkor az marha nagy gond. A fullhd nem mai feature, és egy nagy megjelenítőn nem is impozáns annyira már. Kellene az az 1440p mindenképp.
Erőt meg lehet pakolni a gépbe, még hordozható formában is. Beszélünk valamiről fikcióban, amit más már rég lerakott az asztalra, akár egy ROG képében, erő is van, és hordozhatóság is van. Ha nem megy a nintendonak, az csak is rajta kérhető számon. Nem a holdra akarunk eljutni az új Switchel, hanem megújultan játszani kevesebb kompromisszummal mint eddig. Vagy ki se adja, mert minek ? -
horkovy34
junior tag
válasz
Szabi® #55647 üzenetére
Èn nem azt akartam mondani hogy 2024-ben vagy kèsőbb nagy elvárás lenne az 1440p! Hanem azt hogy ettől a hordozható akksiról működő gèptől az. Több szempont is van itt ami felett nem szabad átsiklani. Kezdjük mindjárt azzal hogy szerintem próbálnak majd minèl több üzemidőt kiprèselni hogy ne kelljen fèl óránkènt tölteni a gèpet mert lemerült. A másik meg hogy szerintem próbálják amennyire csak lehet olcsón összerakni a gèpet hogy a vásárlók számára amennyire lehet megfizethető legyen. Hisz tudod a Nintendo a hardvert sem árulja bukóval.
A Gemecube-ot meg kár is tèmába hozni , hisz az egy teljesen más korszak volt más elvárásokkal ès más lehetősègekkel. Igazából a Nintendonak a 2 nagy gyártó mellett a Wii volt az egyetlen sikeres gèpe amit közèjük küldött. Már más utat járnak ès szerintem jól is teszik!
Senkinek nem hiányzik egy ilyen Wii U-s fiaskó. Nekem az is volt ès nem akarnám azt mégegyszer!
-
Szabi®
addikt
válasz
horkovy34 #55645 üzenetére
Egyáltalán nem tudhatjuk, maga a gamecube verte a konkurenciát, (ps2) én azt mondom, hogy azért előre felé menjünk, ne hátra, az meg hogy nagy elvárás egy 1440p dokkolva hát oké . . . Sztem egyáltalán nem az.
A nintendo ott cseszte el, hogy volt egy jól működő külön ágazata a handheld konzoloknak, így magát az "asztali" konzolt tetszés szerint variálhatta. kinyírta a saját handheld piacát, és most kettőből gyúr össze egyet. Mivel itt a hordozhatóság is prior, ezért elképesztően kis keretek közé szorította magát . . . 2025-2026-ban nagy elvárás az 1440p ?#55646 Balazs Nem lehet megoldani, egy annyira komplex játékot is épp azért nem kapott meg a switch, mert mindenhol falakba ütköznének a portolást végző csapatok. Kihagytad még azt is, hoyg a nagy konzolok buffereltek is, ergo előre olvastak tonnányi adatot, és a mgehajtóban akkor mozdult meg a lemez, amikor kellett, vagy akár csak állt.
Ezek az eszközök nem gramofonok, hogy pörög a lemez, és azzal arányosan jön a hang. Itt valamikor a lemez a gépben mozdulatlan. -
válasz
Szabi® #55644 üzenetére
Valóban, a 10+ éves példa kicsit erős volt, azt akartam szemléltetni, hogy azért ezeket meg lehetett oldani, most se lesz akadály. Volt X360-ból 4GB-os, sőt kisebb példány is, na ott sok mindent nem tudott a lemezre írni. De maradjunk annyiban, hogy agree to disagree, nem akarom tovább spammelni a topicot.
-
horkovy34
junior tag
válasz
Szabi® #55644 üzenetére
Hát vannak ám elvárások ahogy itt olvasgatom sorra a kommenteket!
Ezt most nem csak a tièdre èrtem.
Szerintem felesleges ilyen durva elvárásokat állítani a jövőben megjelenő gèp elè.
Nintendo ès ezzel mindent el is mondtam. Az ilyen 1440p-s felbontást maximum belsős címnèl tudom elkèpzelni, azt is csak dokkolva ès nem túl komplex játèknál hanem, ilyen New Super Mario Bros U Deluxe szerű oldalnèzetes játèkoknál vagy esetleg Super Mario Bros Wonder szerűnèl hogy már aktuálisat mondjak. Szerintem ilyen PS5 szinteket emlegetni is nevetsèges. Ez egy hordozható konzol lesz továbbra is. Azèrt ne menjünk át csodaországba!
-
Szabi®
addikt
válasz
Balazs_ #55643 üzenetére
A gta v-óta eltelt 11 év, és maga a switch még így sem kapta meg, tehát hiába a példád.
És a dvd olvasó sem úgy működik ahogy írod, a javát, amit olvasott, telepítette a box hdd-re, magáról a lemezről a "speech" adatokat szedte, zene, ambivalent audio stb, nem a textúrákat. A cartridge már elvérzett a ps vita idejében, egy relatív nagy hardveres kézikonzol volt, de a szűk keresztmetszet ott is a cartridge volt.ha az új Switch 4k kijelzővel jönne és natívan rendereli a játékokat.
Biztos hogy nem jön 4k-s kijelzővel, a felbontást nem a handheld módra értettem, hanem a dokkolt módra, úgy meg egy 1440p a minimum. (elvárásban)
-
válasz
Szabi® #55626 üzenetére
Én annyira nem látom a textúra streamelést hatalmas potenciális problémának, annak fényében, hogy anno a GTA5 kijött Xbox 360-ra is, valóban, rosszabb grafikával, de a DVD olvasó kemény 16.5MB/s sebességgel dolgozott.
Azóta van jobb, natívan is támogatott textúratömörítési módszer, illetve a mostani cartridge a játék betöltési benchmarkok alapján valahol 70-90MB/s körül jár.
Akkor teljes mértékben igazat adok neked (visszamenőleg is) ha az új Switch 4k kijelzővel jönne és natívan rendereli a játékokat.
Természetesen, ha a fejlesztő nem tud, vagy nem akar foglalkozni az optimalizációval, akkor még a legjobb forgatókönyvvel is lehet rossz eredménye, pl. Cyberpunk 2077 PS4-en.
Akkor járnánk a legjobban, ha támogatott lesz a frame gen is, na akkor kis kompromisszummal lehetne 60FPS az új Switchen is.
Bár szerintem a Pokemonok még akkor is szarul futnának. -
Rony949
őstag
válasz
Sirandrish #55639 üzenetére
"Mellesleg egy PS5 szinttel kibékülnék, legalább asztali módban..."
Egy PS4 Pro/Steam Deck teljesítményénél szerintem nem érdemes többet várni. Ez még mindig egy kézikonzol lesz.
Szerintem is inkább a stabil 1080p/60 fps lesz becélozva és elő fognak jönni a Quality és Performance módok is.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
morfondőr #55638 üzenetére
nincs ingyen persze. de handheldben 480p-bōl 720-1080p között ki lehet hozni viszonylag olcsón szerintem. dokkolva 1080-ból 4k-t(ez a 4k dlss performance), gpu igényesebb játékoknál 720-ból 1440-et
de ōszintén szólva a nagyon magas felbontás szerintem felejtōs még felskálázva is. a 2160p-t még a ps5/sx is csak nagyon ritkán éri el fsr-rel
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Sirandrish #55639 üzenetére
mégegyszer...15 watt
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
hombre[EU] #55637 üzenetére
Az megvan hogy a PS5 már lassan 4 éve a piacon van?
Amugy engem nem érdekel, de ha 2024be is kimernek adni egy 720p-s kaputelefont, arra hivatkozva hogy "de hisz ez hibrid", akkor egy rajongó már biztos hátat fordít nekik...Mellesleg egy PS5 szinttel kibékülnék, legalább asztali módban...
-
morfondőr
addikt
válasz
hombre[EU] #55637 üzenetére
Szvsz sem érdemes túl nagy tétben fogadni arra, hogy 4K-t kapunk majd széles körben. Lesz néhány játék, amit bírni fog 4K-ban, de a legtöbb úgy lesz felskálázva, de azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy a DLSS sincs "ingyen", elég sok erőforrás kell hozzá.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Sirandrish #55634 üzenetére
az meg van,hogy a ps5 (egy 200wattos rohadt nagy doboz) általában 1080p-rōl skáláz,ha 60fps a cél? ez meg egy 15w handheld lesz
-
David888
tag
válasz
hombre[EU] #55631 üzenetére
Már ha valóban nVidia T254 SoC kerül bele. Elvileg képes lesz a DLSS 3.5-re.
#55634 Sirandrish: A T254-ről írkálnak, hogy tudja a 4k60hz-et -
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Hát ha kiadnak 2024ben egy HD/FHD konzolt, azt már még én se veszem majd meg...
-
Szabi®
addikt
válasz
Ez egy jó hír
-
Szabi®
addikt
válasz
hombre[EU] #55629 üzenetére
De a sima ps4 nem is tud full hd-nál nagyobb felbontást jószerivel. Én az 1440p-ről írtam, ott már van adatfolyam, a sima switch esetében így is voltak olyan játékok ahol a cartridge csak dísznek volt, mert a pre-cache cuccokat a háttérben a switch felmásolta, meg a shader cache-t is, mert már ezekhez is kevés lett volna csak simán a cartridge.
-
Szabi®
addikt
válasz
Balazs_ #55624 üzenetére
Dehogy jobb, ami jobb azt meg nem tudják jóáron árulni játékkal együtt. Megfizethetetlen lenne. Nézz már utána egy 1440p-s nem 2005-ös grafikához, ami legalább fut 30, vagy 60 fps-el, hogy ahhoz milyen sebességű kártya kell. Itt már nem 100mbit/s-ről beszélünk . . .
#55625 morfondőr A cartridge eddig is szűk keresztmetszet volt. Behatárolt mindent.
-
válasz
Szabi® #55623 üzenetére
Mármint?
A kártyának jobb az elérési ideje mint pl. egy Blu-Ray lemeznek, 64GBig biztos van kártya, régen volt ígérve a deveknek 128GB is, de ha jól tudom abból nem lett semmi.
Mivel lemez nem fér bele, mindenképp marad a cartridge, maximum a fizikai mérete és a lábkiosztása változik. All-digital-t meg nem meri még meglépni a Nintendo. -
lsd. hombre 2016 július full info, 2016 október bejelentés, 2017 március megjelenés.
(a topik 2014 áprilisában indult találgatásokkal... őszintén szólva a még nem érzem erősnek a jelenlegi állapotot a Switch 2 újranyitásához, addig találgathatunk itt, nem szokott sokáig tartani a találgatás, lassan visszatérünk a jelenlegi elszánt védelméhez vagy szidásához)
-
jcrk
tag
Azta, mennyi teljesen alaptalan találgatás megy itt
A switch bejelentése előtt mennyi infó is volt róla?
-
hadam98
senior tag
Eddig amit tudunk az egy 8” olcsóbb LCD kijelző. A teljesítmény nyersen PS4 szint körül lesz, de mivel modernebb hardver lesz alatta képes lesz a DLSS-re amivel még többre lesz képes a konzol. Ha minden igaz képes lesz olyan játékok futtatására mint a Red Dead Redemption 2. Ez így inkább egy generációs váltás, nem egy sima “frissítés”. Én akkor leszek mérges ha nem lesz Lite verzió
Ja és ezer százalék, hogy az új Metroid Prime-al adják ki, ebben biztos vagyok. Alapvetően alapnak kellene lenni a visszafelé kompatibilitásnak, de ez egy Nintendo… A konzol pedig idén érkezik és a várható ára itthon gondolom 170 ezer korul lesz. -
horkovy34
junior tag
válasz
icemad #55603 üzenetére
Èn szemèly szerint nagyon kíváncsi vagyok az új gépre már ha idén lesz. Váltani egyből nem fogok mert a Switchen is iszonyatos backlogom van. Bár ha valóban vinni fogja a mostani játèkokat kicsit szebben/jobban ès megspèkeli a Nintendo a gèpet 2-3 számomra kedvenc nyitócímmel akkor lehet hogy változik ez a vèlemènyem. Egyébkènt szerintem van abban valami amit mondanak hogy ez a Switch 2 olyan lesz mint mondjuk a Playstation 4-nèl a Pro verzió. Èn is így tudom ezt elkèpzelni hogy ez csupán egy ilyen upgrade lesz pár változtatással. A Nintendonak nem szabad elmozdulni erről a hibrid pályáról mert ez bejött nekik. Felesleges is a másik kettővel versengeni. Járják csak a saját útjukat mert bejött nekik. A Wii U-s eset szerintem bőven elèg volt bizonyítèknak erre. Ők is megszívták vele ès mi vásárlók is bár voltak rá jó címek és lett volna abban a gépben bőven potenciál ami végül ment a levesbe.
-
morfondőr
addikt
válasz
icemad #55603 üzenetére
Ha kompatibilis lesz a mostani játékokkal, akkor én egyből váltok, ha nem, akkor később.
Én számítok megjelenéskor néhány felújított játékra a mostani repertoárból. Nem nagy remasterre, csak jobb framerate és jobb felbontás patchekre. Pl. Xenoblade már lassan 2 éve nem jött ki, a 2-3 kaphatna egy patchet nagyobb felbontásra, Zeldák is, Bayonetta 3 is. Ezzel szvsz jelentősen megdobnák az új konzol iránti keresletet. Biztos lesz néhány nagy nyitó cím, de azért azok kevesek lesznek egy ideig. -
icemad
nagyúr
Egyébként lesz olyan, aki egyből vált majd az új gépre?
És lesz olyan, aki biztosan kihagyja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest