Hirdetés

Aktív témák

• DcsabaS

senior tag

válasz rudi #68 üzenetére

Kedves (#68) rudi!

Írod:
    ''Értsd már meg végre hogy a KT400a NEM annyira jó hogy megérje a LEGNAGYOBB gyártóknak gyártani!!!''
    Inkább Te értsd meg már végre, hogy aki gyárt és elad KT400-as alaplapot (ráadásul többet, mint nForce2-est), annak igenis érdemes gyártani ugyanannyiért a jobb KT400A-st is! (Az egy másik kérdés, hogy csak akkor állnak át rá, ha már lényegében kifogytak a KT400-ból, és az meg egy harmadik, hogy mire kifogynak a KT400-ból, addigra itt lehet a szintén visszafelé kompatibilis KT600. Ha tényleg itt lesz, akkor a KT600 fogja váltani a KT400-at, ha meg nem, akkor a KT400A.)

Kérdezed:
    ''Mit gondolsz mennyi nf2 megy el az egész keleteurópai piacon és mennyi nyugat-európában, USAban, távolkeleten?! ''
    Jelenleg KT400-ból adják el a legtöbbet a világpiac egészén, az nForce2 a második.

Állítod:
    ''Summa summárum: akárkit idézel, akármilyen tesztre utalsz attól még az ABIT, ASUS, ECS nem fog kt400a-s lapot gyártani! ''
    Erősen kétlem, de jegyezzük meg, hogy mit állítottál, és majd térjünk rá vissza később!

U.I.: Mire fel kiabálsz?

Kedves (#69) Flashcash!

Írod:
    ''Ez már nagyon erőltetett. A kedves user vegyen KT400A-t mert a régi 1400Mhz-s Thunderbird/Palomino procija 1 db Ram modullal gyorsabb lesz.''
    Nem ezt írtam. Hanem azt, hogy a legtöbben FO-KO-ZA-TO-SAN upgradelnek - az upgrade már csak ilyen - és szeretik látni, ha már közben is gyorsul a rendszer.

Kérdezed:
    ''Szerinted akik az AMD processzorhoz való leggyorsabb lapok közül választanak nem hajtják 166Mhz-e FSB-vel a procit?''
    Akik a mostani leggyorsabbra vágynak, azok minimum 166 MHz-en nyomulnak, és ezért jelenleg az nForce2 a jó nekik. Akik még többre vágynak távlatilag, azoknak várniuk célszerű a vásárlással, akár KT400A-ban, akár nForce2 400 Ultrában, akár valami másban gondolkoznak.

Írod:
    ''Ezért a sebesség megítélésében a 166Mhz-en nyújtott teljesítmény a döntő.''
    Én ezt csak egy közbenső állomásnak látom. A Duron-ok és a régebbi Athlon-ok kategóriájában a 133 MHz a döntő, a hamarosan érkező leggyorsabb Athlon-ok kategóriájában pedig a 200 MHz _lesz_.

Kérdezed:
    ''Egyes alaplapoknál esetleg adatvesztés léphet fel? Konkrétan melyik alaplapnál/vezérlőnél? Én még nem hallottam hogy bárki panaszkodott volna erre a jelenségre. Ill. honnan tudod hogy az ugyanilyen vezérlővel szerelt KT400A már szép és gyors lesz? Kipróbáltad?''
    Az nForce2 SATA (''data corruption'') problémára keress rá az interneten, találhatsz rá bőven anyagot. (Magyarországon eddig még kevesen panaszkodhattak rá, de hiszen keveseknek is van SATA HDD-jük.)
    A KT400A-nak integrált SATA vezérlője lesz, úgyhogy az teljesen más tészta. (Persze egyelőre nem kizárt, hogy majd legyen annak is valamilyen problémája.)

Poénkodsz:
    ''Ez a -17Mb bizony jelentős hátrány a mai vinyóknál. Egy WD 10000RPM Raptor olvas a lemez elején 66Mb/sec sebességgel.''
    Akkor mégegyszer:
    A PCI busz teljes átviteli sebessége a 133 MByte/s, vagyis a hangkártya, a hálózati kártya, az SCSI kártya, a modem és esetleg mások is osztoznak az oda kötött ATA és SATA vezérlőkkel ezen a sávszélességen. Ha van teszem azt 4 db HDD-d, bárhogyan is kötve, akkor összesen ennyi lehet az átviteli sebességük, még ha külön-külön ATA133-asak is.
    Ezzel szemben a KT400A-ban (de gondolom az új nForce2-400-ban is) a 2-4 SATA vezérlő csatornánként megkapja a 150 MByte/s-ot, miközben RAID-be is lehet a HDD-ket kapcsolni, így alapvetően gyorsabb diszk rendszerhez jutunk. Egyáltalán nem 17 MByte/s a differencia.

Írod:
    ''Attól hogy az alaplap márkás a beép. hangkártya még zajos. ''
    Nem feltétlenül. Ha nyomon követted az elmúlt évek fejlődését, már eddig is hallatlanul lecsökkent a ki- és bemeneteken észlelhető zavarjel szint (merthogy ezzel van baj, nem a zajszinttel).

Folytatod:
    ''Ua. az D/A konverter lesz rajta mint az Nforce2 lapokon és ez is össze fogja szedni kb. ua. a zajt szerintem.''
    Miért lenne ugyanaz? A D/A konverterek területén is folytonos a fejlődés. Mindenki egyre jobbakat fog integrálni.

ALC650, VT1616:
    Nyilván születnek olyan alaplapok is, amelyekre a legolcsóbb codec-et teszik rá. Ebben én nem látok problémát.

Kérdezed:
    ''Szerinted mi köze van az Nforce chipsetnek a Silicon Image SATA vezérlő hibájához? A Promise vezérlővel miért nincsenek gondok?''
    Az nForce2 chipset-hez (az idézett híradástól függetlenül) vagy van köze, vagy nincs. Az nForce2-es ALAPLAP-hoz viszont egyértelműen van.

Kérdezed:
    ''Szerinted miért nem reklámozza nagy betűkkel a honlapján az ASUS/ABIT az új KT400A chipsetre épülő alaplapját?''
    Szerintem azért, mert előbb el akarják adni a KT400-as készletüket, és azután kívánnak dönteni, hogy KT400A, vagy KT600 irányban menjenek-e tovább.

Kérdezed:
    ''Én úgy tudom hogy az összes KT chipsetre építettek alaplapot miért pont a KT400A-ra nem akarnak építeni?''
    Ilyen összefüggés szerintem nincs.

Aktív témák