- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Aktív témák
-
zoty314
aktív tag
Csak ennyit szeretnék hozzáfűzni:
[L]http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agpcompatibility.html[/L] -
-
Yutani
nagyúr
Hogy fel legyél világosítva:
Az Abit alaplapod csakis 3.3V-os 2xAGP-t tud, de a kártya csakis 1.5V-os 4x vagy 8xAGP slotban működik. A bevágás más helyen való elhelyezése azt akadályozza meg, hogy az 1,5 Voltos kártyádat ne tudd elfüstölni a 3,3 Voltos alaplapokban.
Látod, gondoltak rád... :) -
Niquis
aktív tag
Nem olvastam el a topicot, de nézzétek meg ezt az oldalt:
[L]http://www.ati.com/support/faq/agpchart.html[/L]
Itt az AGP foglalatok és kártyák kompatibilitásáról ír. Nem érdekes, ha nem ati videokártyáról van éppen szó, mert a lényeg akkor is látszik. Tehát variálhatnak a key-ekkel a kártyán és a sloton azért, hogy a feszültségkompatibilitást biztosítsák (és ez itt a lényeg, nem a 2x/4x stb, bár általában 1-1 hozzárendelés van a feszkó és az üzemmód közt, de ott is lehet kavar.) Ja, és akkor még nem volt arról szó, hogy 1es v.kártyák nem támogatnak x módot y feszültséggel stb... -
kgabesz
tag
azt hiszem megtaláltam a hivatalos magyarázatot:
az abit bx6 2.0-nál ezt írja a gyártó:
One AGP slot, Five PCI slots and Two ISA slots
míg az abit bx6-nál a következő:
Supports AGP 66MHz/133MHz (Sideband) 3.3V device
én ebből arra következtetek, hogy a 2.0 csak egyszeres AGP-t támogat, ahol még a régi típusú csatlakozó volt
a 2x AGp-től felfelé valszínű már ez a fordított csatlakozás van...
ez az alaplap egy átverés volt, már tudom miért tukmáélták rám... pedig a nevében 2.0 van, azt hittem jobb mint a sima bx6 :( -
kgabesz
tag
Felhívás!
alaplapot vennék, amibe belemegy a 400-as Celeron procim, + a Radeon9600 videokátyám!!! -
Furky
őstag
Milyen driveokat szedegessek le? A gép elindul, csak addig a pittyegésig az elején, na azt nem hallom, ott megáll
-
Furky
őstag
Pörög minden, minden frankón be van dugva, wincsi kavar, prociventi is, minden megy. Minden kábelt kihúztam, tápot is. Csavar meg nem gurult el, mindegyik megvan... Nem tudom mi lehet a gondja....
-
rog
addikt
huzz le minden driveot. ha indul egyesével rakosgasd vissza őket.
ha nem indult driveok nélkül. szedegess ki mindent amig el nem indul (proci ram vga azért maradjon :) )
ja és nem gurult el egy csavar, volt már olyan hogy zárlatot csinált az alaplap alá szorult csavar , amíg meg nem találtam aszott elindulni.
oh és az ász, amivel mindig megszívatom magam: nem híztad ki a tápkábelt a gépből? -
Furky
őstag
Hii!
Lenne egy kérdésem: beraktam egy CD írót, és addig kihúztam a DVD olvasómat. Majd visszacseréltem, és a gépem nem indul el, bekapcsolom, de semmi. Nem jut el a BIOS-ig sem, semmi kép sincs, se pittyegés az elején. Kiszedtem már az elemet is, vártam vele 1 órát, visszatettem, és még így sincs semmi. Mi lehet a gond? Minden jól van bedugva... Segítsetek léccives
Köszi
:(( -
faster
nagyúr
Háromféle kártyacsatlakozás van a kétféle AGP foglalathoz:
[L]http://www.beyond3d.com/reviews/ati/rv350/index.php?p=3[/L] -
salazol
őstag
Az AGP csatlakozót akkor kezdték fordítva használni, amikor a feszültségek megváltoztak. Ígyakadályozzák meg, hogy a kártya elfüstöljön. Azok a kártyák, amelyek mindkét típusú AGP-ben mennek, két réssel rendelkeznek. Ennyi.
-
kgabesz
tag
világos, viszont a marha drága videókártyámat nem akarom kidobni, viszont új procira meg alaplapra most nem futja
így megvettem a videokártyát Sulinetben, aztán idén meg majd valamikor veszek alaplapot+procit
csak gondoltam addigis ne porosodjon a marhadrága videokártyám a polcon...
amúgy az egész gép egy őslény, 400as procival :)
esetleg veszek egy használt alaplapot, gondolom az nem lehet olyan drága...
[Szerkesztve] -
rog
addikt
ezt modom én is.
a ate alaplapod és a szaggatott vonalas rajzon az van hogy a csatlakozókhoz közel eső részen van az osztás. (első kép)
a kártyádon meg hátul van, ahogy rajzoltad, és ahogy a második képen lévő alaplapon is van.
ez rendben van.
én mondjuk a kártyát cserélném inkább egy 9000-re vagy egy 9100-re ha még létezik. nem tudom milyen proci, van a bx-ben de nagyon új dolog nem lehet. akkor meg ugyse futná ki magát a 9600. -
kgabesz
tag
eddig volt egy 8MB-os Savage kártyám, most egy 16MBos Vodoo nemtommilyen kártya van benne
és azt cserlnám le egy ASUS Radeon 9600-ra
a csatlakozók dolgot marhára nem vágom, így sajnos ennél többet nem tudok mondani...
szóval akkor azt modnjátok, hogy nem fog menni a dolog...
? -
Obi-1
őstag
Nem PCI-os a kártya véletlenül??
-
lesaux
veterán
BX20:
[L]http://www.nix.ru/autocatalog/abit/bx20.jpg[/L]
Itt meg egy ''normális'' AGP slot:
[L]http://www.digital-daily.com/documents/3287/dfi-ad77-agp.jpg[/L]
Tényleg nem lesz jó. -
Jaj, csak annyiról van szó, hogy a lapja nem támogatja a 8xos AGP-t. A lapod dobjad ki.
-
kgabesz
tag
Sziasztok!
Vettem egy radeon9600 kártyát SuliNetben. Már egy topicban felvetettem a kérdést, hogy menni fog-e a jó öreg abit bx20-as alaplapommal, és azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam nugodtan, mivel mindkettő ismeri a AGP2x et. Én rá is szántam magam a próbára, de azon vettem észre magam, hogy a kártya nem megy bele az alaplapba, mivel a csatlakozo részén pont az ellenkező oldalán van a kis szünet
picit érthetőbben:
az alaplap így néz ki: -------------------------- --------
a kártya így: --------- -------------------------
fordítva mégsem tehetem bele, ugye?
most dobjam ki a videókártyát?:))
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest