Hirdetés
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhit86
csendes tag
Szerintem ez nem egészen így van...
Személy szerint sem a CUDA, sem a mostani AI fejlesztésben nem tudtam komolyabban elmerülni (érdekelne, de nincs időm igazán)... de nekem az a benyomásom (lehet, hogy tévedek), hogy a Nvidia CUDA és később AI sikere azon is múlt, hogy voltak a professzionális kategóriánál olcsóbb szinten is jól használható kártyáik.
Igen, az igazi nagy szereplők megveszik a hivatalosan is AI-ra, compute-ra kitalált terméket, de pl. diákok, egyetemek, kis cégek stb. már nem biztos, hogy tudnak ennyit rászánni. Ezért jött már sok generáció óta képbe ilyen szerepben is a mindenkori top GeForce (3090, 4090 stb.) kártya.
A lényeg az, hogy a kispénzű diák/hobby/mikrovállalkozás stb. és a pro (OpenAI kaliber stb.) cégek között is van kapcsolat. Biztos vagyok benne, hogy az OpenAI-os fejlesztők 99%-a is valamikor úgy kezdte, hogy otthon kockult egy akkori GeForce-szal. Vagy, ha nem otthon akkor az egyetemen stb.
Nyilván vannak cloud platformok is (Google Colab stb.) amik tanulásra is bevethetőek... de egy szint felett (de még mindig amatőr) már kevés az.
Az, hogy az Nvidia sem akar biztosítani olcsón hozzáférhető, AI fejlesztéshez, próbálgatáshoz, tanulgatáshoz kurrens szinten értelmezhető (24-32 vagy még több) VRAM-os kártyát (ami akár lehetne erre optimalizált, gamingre nem annyira jó) az nekem azt mutatja, hogy maguk sem értik a saját sikerük okát egészen.
Amennyiben csak azt látja, hogy egy AI-ra használt top GeForce az elveszett bevétel, akkor az szűk látókörű, sales manager hozzáállás.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ez elvileg inkább előny lesz, mint probléma, mert így a játékosokhoz jutnak majd el.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- Napelem
- Ukrajnai háború
- PlayStation 4
- Elektromos autók - motorok
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest