Új hozzászólás Aktív témák

• NKing

tag

válasz ricsip #3 üzenetére

Én úgy vettem észre, hogy az ilyen puha gumi borítások nagyon kényesek arra, hogy milyen tisztítószerrel vannak tisztítva. Sokan hajlamosak az ilyen perifériákat enyhe szappanos víz helyett alkohol tartalmú vegyszerekkel (pl. ablaktisztító, felületfertőtlenítő) vagy tiszta alkohollal (IPA, alkoholos törlőkendő, stb.) tisztítani/fertőtleníteni, ami közép-hosszú távon megeszi az ilyen bevonatokat. Autóknál sem ritka ez az anyag (pl. egyes Volkswagen-ek híresek a rohadó bevonatokról) és ott is kényes. Persze elképzelhető, hogy a bőr által termelt zsírok és izzadság is kikezdi őket - ilyenkor pedig a tisztítás hiánya is ezt eredményezi.

Ettől függetlenül szerintem perifériáknál tervezetten nem indokolt az 5-10 éves használat - ezért sem veszik figyelembe ezt a gyártók ilyen hosszú időtávra. Persze nem kötelező ilyet venni, van bőven választék - kinek ez jön be, kinek az. De a tisztítás tuti biztos kritikus ebből a szempontból. :K

Egyébként Microsoft perifériák terén én speciel csak jót tudok - MS egeret is használtam nagyon hosszan, most pedig már évek óta egy MS billt használok gondtalanul. :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák