Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonicman89
csendes tag
válasz #10726912 #22824 üzenetére
Üdv
Sikerült megoldani a problémákat:-a Chipset melegedés az miatt van, hogy az alaplapi grafikus vezérlő megy. Betettem egy kölcsön kártyát a pci-e portba és megszünt a melegedés.
-a kékhalált vírus okozta, uninstall segített, most 64 bites xp van fent és az összes ramot látja a gép. (a ramokat másik gépben is teszteltem)
-64 bites win7-et azért nem lehetehh feltenni, mert hibás volt az ide-usb átalakítóm és nincs sata meghajtóm. beszereztem egy sata meghajtótés tökéletesen megy a win7 is a gépen.
Mindenkinek, aki közreműködött, köszönöm a segítséget.
-
sonicman89
csendes tag
válasz sonicman89 #22830 üzenetére
Lefuttattam a vírusírtót, az összes vírust eltávolítottam. Az Aida64 rossz adatokat írt ki, mivel ha 12V helyett 3,3V lenne, el sem indulna a gép. Amúgy BIOS-ban az összes érték megfelelő.
-
sonicman89
csendes tag
válasz Mr. Erikszon #22833 üzenetére
Merevlemez milyen állapotban van? csatlakozása rendben van? Általában bad sector vagy csatlakozási hiba is okozhat fagyást.
-
sonicman89
csendes tag
válasz Gyufaaa #22825 üzenetére
HD sentinel nem írt hibát, az aida64 meg trial verzió és egy pár adatot nem ír ki rendesen. Még fut a víruskeresés, utána tudok tesztelgetni.
Viszont kijött, hogy 3,3V helyett 4,1V-ot mér és 5V helyett 2,67V-ot mér az alaplap. Ezt még Bios-ba is ellenőriznem kell, mielőtt megállapítok bármit.
A hőmérsékleteknél minden érték közelít a 40-hez, de a PCH diódára 71 fokot jelez. -
sonicman89
csendes tag
-
sonicman89
csendes tag
válasz #10726912 #22816 üzenetére
Ha le kell cserélnem a tápot, biztosan márkásabbat fogok venni, de egyenlőre még házam sincs a gépnek.
Az mondjuk meggyőzött, hogy három táppal is fennállnak a jelenségek, de egy valami nem fér a fejembe:
Miért áll le a winchester, ha újraindul?A tápon kívül én vírusra is tippelek. A gépen AVG legújabb, legfrissebb verziója van fent, a windows frissítések is települtek mind, egy szóval a számítógép naprakész.
Régen ha az IDE kábel nem 80 eres volt, akkor is megállt a winchester. De ez a gép satás.
Mi okozhatja még a winchester megállását? -
sonicman89
csendes tag
válasz Gyufaaa #22815 üzenetére
sajnos csak codegen és lcpower van, ezeken kívül nincs másom.
Cserebere után ezek a fejlemények:
-játékot nem próbáltam
-chipset továbbra is stabilan 55-60 fok között, valószínűleg ez a normál hőmérséklete
-everest továbbra is lelövi a gépet
-amikor a gép újraindul, a winchester fordulata megáll, majd a legelső monitorképnél újra felpörög
-a rendszer indulásakor fogad egy üzenet:
a rendszer súlyos hiba után állt helyre
hiba paraméterei: BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : B9E04AD8 BCP3 : A5066948
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1
a hibajelentéshez csatolt fájlok: C:\DOCUME~1\Laci\LOCALS~1\Temp\WERca23.dir00\Mini010114-04.dmp
C:\DOCUME~1\Laci\LOCALS~1\Temp\WERca23.dir00\sysdata.xmlnem tudom, segít-e, de leírtam, hátha.
-
sonicman89
csendes tag
válasz IstvánLászló #22812 üzenetére
LC5550 V2.2
A másik számgépben működött, sőt ami a másikban van, az is ugyanilyen, csak kisebb teljesítményű. És 1 éve semmi baja nincs. -
sonicman89
csendes tag
Egy hetes gépem van, de több dolog is aggaszt:
játék közben magától kikapcsol a gép, majd újraindul. Ha kihúzom az internetet, akkor a játék közben nem indul újra. Ha elindítom az Everest programot, egyből újraindul. A gépen xp és Win7 is van, mindkettővel ezt csinálja. Bios reset megvolt, minden érték a könyv szerinti alapbeállításon van.
Észrevétel: digi hőmérőt dugtam a chipset hűtőbordára és mértem rajta normál működésnél 55 fokot, játék közben eddig max 62 fokot.
Konfigom:
-Gigabyte GA-B75M-D2V alaplap
-Intel Core I3 2120 processzor (3,3GHz)
-Geil 2x8GB ram 1600MHz FSB (az xp a 32 bit miatt csak 3,5GB-ot használ)
-LC Power 550W tápegység
-500GB Toshiba SATA3 merevlemez a rendszereknek (XP sp3 32bit és Win7 Starter 32bit) + 2TB Samsung merevlemez adattárnak
-videókártya: alaplapi, processzorba integrált (1,1GHz, 1024MB)Kérdések:
-Mennyi kell legyen a Chipset hőmérséklete és mit nem léphet át?
-Miért nem enged a gép 64 bites rendszert telepíteni? (telepítés után újraindul és induláskor kifagy)
-Miért kapcsol ki a gépem, ha elindítom az Everest-et? (46 foknál is úgyanúgy kikapcsol)
-Mi okozhatja a Chipset túlmelegedését, ha egyszerre csak egy feladatot futtatok? (játék közben nincs zene, netezés közben nincs filmezés, stb.)
A chipset hűtője rendesen rajta van, ellenőriztem. Lehet, hogy az üzemi hőmérséklete 60 fok.
Kivettem egy ramot, így most 8GB van benne.
Másik tápom nincs, ezt egy másik alaplappal is teszteltem és jó volt.
Játszani alacsony grafikával tudok rajta, az integrált videókártya így is erősebb a laptopénál.Előre is köszönök minden segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- m-ITX, RTX 380 Founders Edition, i7-9700T (35W), MSI itx lap, 32GB RAM, N200P, Noctua, 2T Nvme SSD
- Félkonfig - Asrock Fatality K6 Gaming - I9 7900X (confidental edition) - 64 mb ddr4 3200 mhz
- Ryzen 5 4500 // GTX 1660 Super // 16Gb DDR4 // 240Gb SSD
- Hibás! MSI alaplap, processzor és videókártya
- GAR.: 1év - NZXT H5 - 4070Ti - 5700X3D - 32GB - 2TB M2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest