- Milyen egeret válasszak?
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
tserrof77 #48042 üzenetére
Soha nem másztam bele egyébként abba, hogyan működik az SSD.
Mármint, azzal addig tisztában vagyok, hogy a vezérlőszoftver egy elengedhetetlen dolog. Arról viszont, hogy ez a szoftver mit is vezérel, arról már lövésem nincs.
Mert ha mondjuk a tárolt adatokat nem piszkálja, hanem ez tényleg csak a működést vezérli, mint az alaplapon a BIOS, akkor elméletileg menthetőnek kéne lennie egy így elpusztult SSD-nek (bár kétlem, hogy nem ez vezérli pl. a címkézést).
Persze, nem az egyszerű embernek, mert akkor is kéne egy gyári vezérlőszoftver, amit valaki lementett egy hasonló típusú ssd-ről, majd kell egy program, amivel a lementett cuccot rá lehet nyomatni a hibás ssd megfelelő helyére.
Aztán ha alapból olyan a dolog, mint mondjuk a dual bios előtti idők vagy a telefon rootolás/rom telepítés, ahol egy rossz mozdulattal helyrehozhatatlanul hardbrickeljük a készüléket, akkor alapból kivitelezhetetlen az egész. Én azért gondolnám, hogy egyébként lehetséges, mert egy bizonyos ssd esetében találkoztam ilyen megoldással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Medence topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Android szakmai topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ASUS P8H77M i7 3770 3.4GHz 12GB RAM 256GB SSD 500GB HDD GTX750 komplett
- Apple Mac mini M4 PRO 24GB / 512GB! BeszámtOK
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest