Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NandoXXL

senior tag

válasz floatr #63 üzenetére

Nagyon jó a Sony érvelése, ideje lenne őket is elővenni, és véget vetni az egész exluzív platformnak.

• Kansas

addikt

válasz floatr #61 üzenetére

"Próbálsz úgy különbséget tenni befektetések között, mintha az egyik megvetendő lenne, a másik meg megváltás."
    Nem. Nem próbálok, se most, se máskor. Legalább is semmiképp nem olyan fromában amit te írsz.

Ha ezt a szalmabábot akarod ütni, ahhoz én nem kellek...

Van olyan felvásárlás, ami versenyjogilag aggályos, meg olyan ami nem... ha nem te vagy eleve a piacon a bálna több esélyed van az utóbbira, mint ha igen.

Nem én próbálon a Sony-t bárminek beállítani, hanem itt többen a Microsoftot afféle megmentőnek, hogy mennyivel jobb lesz minden, ha az MS lesz a tulaj.
    Szerintem speciel se kánaán se világvége nem lesz se attól, ha engedik a felvásárlást, se attól ha nem. Csak az múlik rajta, lesz e még nagyobb hal az amelyik eddig is a legnagyobb volt(már anyagiak/piaci befolyás tekintetében).

"Az amerikai vizsgálatnál bekérték az utóbbi évek exkluzív szerződéseit, ami ellen a sony kézzel-lábbal tiltakozott, érthető módon..."
    Szerintem a Sony se tiltakozna kézzel-lábbal, ha a bíróság akarna csak belenézni, és nem a Microsoft... bár nem tudom, erre volna-e egyáltalán lehetőség a vonatkozó eljárásjog szerint. De ja, abszolút érthető, ha nem akarja megismertetni a Microsoftot a szerződéseinek részleteivel.
    Ha ő akarna belenézni az MS szerződésébe, és az ellen az MS tiltakozna, az pont ugyanennyire érthető lenne.

• Kansas

addikt

válasz floatr #45 üzenetére

"Szerinted nincs kockázat abban, hogy 70 mrd dollárt elkölt valaki a befektetők pénzéből...?!"
    CoD-ra, Diablo-ra, World of Warcraft-ra, Overwatch-ra stb? Szerintem egy új IP kifejlesztéséhez képest kb. semmi, záros időn belül belül simán visszahozza az árát.

"embertelen pénzeket fektetett be egy üzletbe."
    Magyarul bevásárolja magát a tutiba... rövid távon kiadás, közép-hosszú távon garantált nyereség.

"Ne tegyünk már úgy, mintha a sony a gaming ipar hőse lenne."
    Nem teszünk úgy. Én a magam részéről eddig se tettem.

"versenyellenes eszközökkel köt az ökoszisztémájához, mesterségesen felpumpálva az árakat"
    Ezt azért bizonyítani illene... gondolod véletlen, hogy az MS-t csapták meg többször ilyesmiért és nem a Sony-t?

• Kansas

addikt

válasz floatr #43 üzenetére

A cikkből:
    "Vagyis a világ legnagyobb gamerpiaci felvásárlását nem a Sony vagy a Call of Duty állította meg, és nem is az EU, hanem a britek és a felhős gaming (pedig ebben az ágazatban az összes nagyobb névvel megállapodott a Microsoft, a maga oldalára állítva azokat)."

Szóval igen, lefizeti. Egyelőre a Sony tudtommal semmi ehhez hasonlót nem csinált.
    Mesélj melyik bejáratott, népszerű branddel rendelkező 3rd party stúdióval kötött a Sony exkluzív szerződést a népszerű IP Sony-exkluzívvá tételére? És kiknek adott pénzt csak hogy ne szóljanak bele?

Az Uncharted-széria, a Last Of Us-ok, a Heavy Rain, a Horizon-széria, hogy csak pár példát mondjak, a Sony pénze nélkül nem is létezne a mai formájában, és bejáratott Spiderman játéksorozat se volt előtte, csak kisebbet és nagyobbat bukott one-offok - és a mostani széria is csak limitált ideig PS-exkluzív, ami ugyan lehetővé teszi a Sony-nak, hogy lefölözze a sikert, de ha bukás lett volna, azt teljes egészében a Sony szopta volna be kiadóként.
    Az általam ismert összes PS-exkluzív cím esetében a Sony bizony kockáztatta a pénzét, nem volt garantálva egyik se hogy be fog futni, ráadásul egy átlag PC-s játékhoz képest nem ritkán 3-2x hosszabb ideig(5-7 évig akár) voltak fejlesztve(és fizetve a Sony által). Nem mellesleg kb. mindegyik single-player cím...

Ehhez képest az MS csak bevásárolná magát a tutiba... nulla kockázat, extra profit...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés