- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
Aktív témák
-
neduddgi
aktív tag
1. Ha fdisk-et használsz akkor először parancssoroba azt kell beírni,:fdisk/mbr, vagy ha több wincsid van, akkor : fdisk/cmbr2, fdisk/cmbr3,...stb. értelemszerűen. Ez az utasítás törli le a masterboot rekordot. Ide bújhatnak el boot vírusok, ide íródik be az a progi, ami esetleg több operációs renszer közötti bootolást ajánl fel,...stb. Fdisk után újraindítás kell, mert csak akkor olvassa be a bios az új masterboot rekordot. Csak utánna jöhet a nem dos partíció törlése menüpont. De szerintem ha Wxp vagy W2k telepítő rendszer Cd-ről bootolsz, akkor is bármilyen patíciót, bejegyzést le fogsz tudni szedni.
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Igazad van, logikus az a dolog, hogy a gyártó direkt a saját termékéhez kiad egy programot, amivel tönkre tudja tenni a vásárló a terméket! Ez az igazi kapitalizmus: Felhasználó megveszi a vinyót, gyanú nélkül lefuttatja a low level formatot, és tönkremegy a vinyó. Ezután rohan vissza a boltba hogy adjanak neki egy újat, (mert ugye az ember 1 éven belül nem nagyon szokott low level formatozni, és a legtöbb vinyóra ennyi gari van), és vesz egy másikat.
Na félre a viccel.
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Vagy igen? Akkor az már baj!
Jobb esetben el sem indul? A gyártó kiad/kiadat egy programot, amit ha elindítassz, imátkozz, hogy ne induljon el :DD
Érdekes, én már nem egy vinyón futtattam végig low level formatot, és még az összes alanyom él. Ki érti ezt? Szerintem vissza is viszem őket a boltba mondván hogy: Cseréljétek már ki a vinyómat, képzeljétek, a szemét hát nem túlélte a lólevelformatot!
Na jó, nem ragozom tovább... -
tibz03
őstag
A Partition Magic-et tudom ajánlani!
Feltelepítitek egy Win-es gépre, abba bepakolod a vinyódat, és seperc alatt bármilyen partíciót töröl/áthelyez/átalakít/átméretez!
Én is ezt a progit használom, és nagyon jó! :P -
nygma
addikt
az xp telepítője simán legyalul mindent. nem kell semmi fdisk/pm.
-
VIPowER
őstag
Ha ezt a progit meg tudod szerezni valahonnan ''PartitionMagic'' akkor ez minden gondod megoldja. (a 6-os verzió nem megy XP alatt)
-
Hequila
őstag
Ha maxtor vagy quantum vinyó, akkor ott van a Powermax, azon belül a low level format. Az biztos, hogy segíteni fog :DD
Egyébként ha ezt a megoldást választod, akkor a vinyó méretéből ítélve kb. 9 óra hosszáig fogja csinálni. Úgy vettem észre, hogy a vinyó méretével egyenes arányban nő az idő is, és nekem egy 120-as vinyót 18 óra alatt csinált meg.
Nem tud valaki olyan programot, amivel egy 40 MB(!)-os Seagate vinyón low level formatot lehetne végignyomni? -
-
modder
aktív tag
linux telepítő CD-vel bootolj és ott van particionáló ami mindenféle filerendszert kezel(suse, red hat) ha linuxot felrakta akkor ezt is meg tudja csinálni
-
bkiss
csendes tag
Van egy ilyen progi hogy gdisk... nem tudom hogy honnan de szerezd meg.. ha nem egyeb elkuldom mailban, es ezzel le lehet nyomni akarmit a hdd-rol, de vigyazat mert mindent torol, es formazza a hard disket nagyon gyorsan., ezutan ha gondolod fdiskelheted.
na es van partition magic, es ha bemesz linuxba mint root akkor van itt is fdisk es ezzel letorolhetsz minden particiot
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Ja! Formázni is csak a nem dosos partíciót lehetett, a többihez hozzá sem tudtam nyúlni.
-
simonzé
addikt
Haverom gépére linuxot telepítettek, és a winchestert egy dos-os, és két nem dos-os partícióra osztották. Az XP telepítése előttújra egyetlen partíciót akartam elérni a vinyón, de az fdisk semmit sem tud kezdeni a nem dos-os részekkel. Mit tegyek?
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Keresünk dokkolókat
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest