- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hobby elektronika
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
Lajtorja
aktív tag
Köszi a helpet! Breetai-val szerintem összehozzuk ezt a szerdát oszt kiokoskodunk valamit! Majd ezekre is figyelünk szépen belőjük, xp-ről mindenképp csinálok egy mentést ha majd stabil, ne kelljen legközelebb itt szopni vele napokat! (bár ha xp alatt stabil 3200+-n akkor install alatt is kéne hogy menjen...) 36 fokos 8 óra prime és cpu test (full) egyszerre.. után volt. Egyébként maxon csak 32-34 fok, ház oldal le, házhütés kikapcs minek zugjon... a szobahőmérséklet 16 fok :DDDDDDDDD
-
Lajtorja
aktív tag
8 órát ment a prime95 és a cpu stability tester, ami ''minden tesz''-esre volt állitva defaultbol, nem fagyot... max cpu hömérséklet 36 fok volt (Tt silent towerrel) reggel nézem, mondom ez jó. Akkor restart... xp nem töltődik be :) ujra restart xp betöltődik és sziklaszilárd... most is fut 3dmark loopba... 3200+ (illetve defaulton) xp nem nagyon akar betöltődni folyamatosan megy a kis kék csik a logo alatt... néha restartol is. 2500+ ön 10ből 9szer megy minden, xp alol sose fagy, max bootkor nem tölti be windowst. 1.6V-ot kap alapbol, most csak 166-os az fsb, memoriádualba mennek, 2,6V-on. Nem értem miért nem hajlando normál szinten menni...
-
Lajtorja
aktív tag
Az enyémnél a plusz 1 volt (igy 11.6 kb) megoldotta az XP installt ugy, hogy biosban minden disable, kivéve a legszükségesebbek és cpu underclockolva megy (ezt a beálitást el is mentettem biosba igy késöbb xp installnál vissza tom hozni) Aztán ráengedtem mindent miután felment xp, de nem volt tul stabil... underclockoltam és így most megy valamennyire, teszre nem volt még időm, de satát viszi, dualDDR-t is minden jó csak underclock van... mingyárt szedek újabb biost, lehet hogy ez a lap még nem is eszi 3200+-t :)
Mod: XP alatt nagyjából jók a feszültségek már ezt teszteltem, +-5 százalékba belefér.
[Szerkesztve] -
Lajtorja
aktív tag
Értem, de én most kizártam mindent és felment XP a gépemre, jönnek a driver, tesztprogik, de elöbb bioszba visszaállitom a dolgokat, legalább usb legyen, meg ne legyen underclock. És nagyon köszi a tippeket, underclock meg bios állitások segítettek, valszeg tul sok volt XP-nek ami az alapon volt... Fókuszáljunk barátnőm gépére: UP!
-
Lajtorja
aktív tag
Jól érted a helyzetet. Akkor bajban vagyok :) Az én tápom Zalman 400b, barátnőmé meg valami 360-as Chiefteck (pfc), lehet hogy ugy, ahogy van visszalököm a mistr4lba hogy nézzék meg mi a gondja. De az én gépememmel nem tudok mit csinálni :( Még egy olyat csinálok barátnőm gépévl hogy csontra szétszedem majd lecsekkolom és ujra összerak, hátha vmi kontakt hiba...
-
Lajtorja
aktív tag
Raktam bele tápot, sata winyot, ramot, vga-t mást nem, nemis jumpoltam át semmit, nem állitottam semmit biosba, elindult a gépe (ami elötte hibátlan volt) de ugyanezt a hibajelenséget produkálta... mondom megnézem hány voltot nyom az én tápom az ő gépében, de biosig már nem sikerült eljutnom. (fura de az asus boot logo kicsit összeesett, mostmár nem ilyen csak érdekesség képpen...) Aztán vissza mndent a gépébe... nemmegy, jo akkor vinyo, minden kihuz... nemmegy, jo akkor usb bővités télleg minden lehuz, csak az alap cuccok+bios reset kisérlet... nem megy. :( Aki tud segiteni messengeren és van mikije, annak itt egy cím: LAJTI(kukac)LARP(pont)HU Köff!
[Szerkesztve] -
Lajtorja
aktív tag
Oké! Igy is megnézem. Külön finomság hogy barátnőm gépe nem jut el a biosig, a ''pnp init completed'' az utolso ameddig eljut. Bill nem reagál numlockra, és bekapcskor az összes lock a billen 3szor felvillan, a gép egyet pittyen. Na ez mitől van??? (bios reset elvileg volt, de nem tom sikerült-e, mert még cheksum errort se hajlando kiirni... egyébként a7v600 a lap ami ezt csinálja) Ha ma este 6ig nem csinálok valamit leszeik a fejem :(
-
Lajtorja
aktív tag
Lelőttem az összes integrált kütyüt, lelőttem az összes beépített funkcióját a lapnak, mindent ami nem szükséges, csak a legalapabb cuccos maradt benne. Jah és egy érdekes dolog, az én tápommal sosem irta k bootképernyőre hogy Athlon xp 3200+ csak annyit hogy cpuid 0c30 (vagy ilyesmit) barátnőm tápjával 3-bol kétszer kiirta hogy amd.... komolyan mondom nem értem :((( Kennát kompájl, túú komplex.
Aktív témák
Hirdetés
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged