Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terrorista
senior tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Úgy tűnik kissé ráparáztam. Milicistákkal és felfegyverzett lakosokkal eltiportam a rám támadókat.
Sikerült végére érnem a kampánynak kényelmesen haladva és még maradt pár hátralévő köröm is.Irány Egyiptom!

-
Terrorista
senior tag
Hello!
Olasz kampányt elkezdtem és simán haladtam a célkitűzések szerint. Torino-> Milánó->Modena->Mantua->most jönne Velence, 1796 októbernél tartok.
Ugye Torino után már Piemont-Sardinia protketorátus lesz, na most ez szépen hadat üzent a hátam mögött kvázi védtelen tartományok ellen.
Ahogy haladtam előre szövetséget kötöttem Tuscany-Luccaval és Papal State is freindly volt. Amint rátámadtam Venice-re elkezdtek hadat üzenni nekem: Piemont és Papal State.A Papal State még nem is lenne gond, mert a frontvonalak előtt van, de Piemont eléggé hátbakúrt...

A kérdés az, hogy Piemont mindenképp fel fog lázadni és hadat üzen nekem a kampány végéig, vagy csak a diplomáciával tolhattam el a dolgot és maradhatna protektorátus?
Ha végig kihúzható a dolog akkor vissza lépek pár mentéssel, de ha nem akkor szépen lelassít amíg sikerül valami épkézláb sereget a hátországban felállítanom.
-
ClayMore
aktív tag
szeretném kicsit feléleszteni a topicot ha lehetséges.
játszik még vele vki?
Fortok védelméhez szeretnék segítséget kérni, hogy ki milyen taktikákat alkalmaz.
-érdemes-e a várfalról lövetni az ellent a puskáikkal? azt tapasztaltam hogy ilyenkor felállnak a falra elveszítve a fedezéket és így elég könnyen le tudják őket szedni az alant lévők.
ráadásul amíg a lent lévők sortűzzel nyomják a várfalon lévők közül csak néhány ember megy fel a falra h tüzelhessen.-emiatt én a falakra amik nincsenek közvetlen veszélyben csak gyenge egységeket rakok. azok is tudják kezelni az ágyúkat.
-amikor vmi értelmesebb egység mássza a falakat akkor odarohanok minimum vele egy szinten lévővel, és még akkor fogom meg őket amikor felérnek. a moráljuk utána még egy darabig elég alacsony, mert fáradtak a mászástól.
-tipikus helyeket szokott az ellen ágyúval lebontani a falakon. Ezekre a helyekre és a kapukhoz minden deploy fázisban karókat rakok le amikkel a lovasságot szuperül meg lehet fogni.
-a karók mögött egymást átfedő killzoneokat csinálok. engedem bejönni az ellenséget egy kicsit. majd amikor elegen vannak bent, hogy legyen értelme a sortűznek. kiadom manuálisan a tűz parancsot. máskülönben auto módban már akkor puffogtatnak amikor még csak páran értek be a váron belülre. utána meg épp újratöltenek PONT akkor persze amikor szükség lenne a masszív sortüzekre.
-a feljárókra is rakok embert mert a dőlés szög miatt csodálatosan tudnak tüzelni egymás feje fölött. nincs FF emiatt. ha pedig megrohanja őket mele-ben az ellenség akkor kicsi felületen fognak érintkezni. sokáig ki tud így akár milicia is tartani. eközben a többi egység küldi őket sortüzekkel.
-a killzoneokba ahol lehet az épületeket is beveszem. ha van vadászom vagy könnyű gyalogságom akkor őket ide rakom be. pláne ha emelt magasságú az épület ami még jobban megnöveli a lőtávukat.
-ágyukat nem szoktam várban elhelyezni, max ha mozsáram van. az ágyúk csak elveszik a helyet a gyalogosoktól.
ha nem tudom kimenekíteni az ágyúkat akkor a várható betörési helyekkel szemben rakom le őket. szigorúan kartáccsal
-ha van tábornokom akkor őt mindig oda viszem ahol a moral boost jól jöhet. ha elhúzódik a csata és friss egységekkel másszák a falakat, VAGY ha pl miliciának kéne állnia a kézitusát erősebb egységek ellen.
várom a további javaslatokat várak védéséhez!

-
törölt tag
Nem tudjátok,hogy a játékhoz lesz-e valamikor pályaszerkesztő?
Akár olyan mint Medieval 2-ben. -
BMWFan
senior tag
-
BMWFan
senior tag
-
sisno
csendes tag
Ja és ilyenkor kilép a játékból. Tudja valaki hogy mi lehet a baj?
-
sisno
csendes tag
Hello
Segítség kellene. Valamiért nem tölti be a csatákat. Nem tudom hogy miért. Valaki segítene?
-
forise
tag
válasz
becike1997
üzenetére
Szia Sixkiller6 a 32-es hozzászólásban linkelte.
Valakinek nincs meg véletlenül USTAS N7_pack load screen-je?
-
becike1997
csendes tag
JA és hol lehet megszerezni a magyar mod-ot?
-
bkadar1
tag
Nagyszerű game
az angol és francia kampány után most az oroszt tolom(tam) very hard/very hard fokozaton, már alig néhány terület van vissza a győzelemhez, iszonyat finoman kidolgozott a diplomácia, és a kutatás/építkezés sztem elég fejlődési lehetőséget is ad. Az meg, hogy nekem átlag 1-2 hónap egy kampány, szinte valós idejűvé teszi a játékot
A csata sztem leg-reálisabb az edddigi TW-k közül, csak sajnos az AI még mindig nagyon butácska, bár így legalább élvezetesen lehet hentelni. 10/10 
-
OWEN24
csendes tag
Valami infót tudnál róla adni?
-
OWEN24
csendes tag
Hali!
Sikerült letöltenem a játékot és el is indul,t mindent átálítottam Ultra-ra és akadásmentesen fut.
Tudnátok segíteni a dresda-i csatában? A többit normálon és hardon végignyomtam de ez még könnyűn se megy Az elején a több helyen is áttörnek rajtam és oldalbakapnak.
Jah és ha valaki tud egy jo mod-ot légyszi irjon. -
ClayMore
aktív tag
hali!
ha megvettem az eredetit és az Elite Regimenthez van kódom akkor most jogosult vagyok a többi ingyenes unit kiegre is? pl.: heroes of the napoleonic wars, stb.
a neten azt írják hogy ez ingyenes és steamből tudom letölteni, de nem találom. meg amúgy sem nagy barátom a steam. szval akkor hogy?
-
OWEN24
csendes tag
Sziasztok
2.5Ghz CPU
2GB RAM
512mb GDDR5 Ati radeon hd 5670 es videókártya
windows XP
ezekkel menne a napoleon total war? ( Normálisan, szaggatás mentesen?
Köszi! -
pcguru1
őstag
Sziasztok
Esetleg magyaritas van a jatekhoz?
-
MZsoltee
veterán
A játék inkább atni vagy nvidia barát szóval 8800GTS@GTS250 vagy 4850-el játszak?
-
zemilke
csendes tag
SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG!!!!!!
GYÁRI A JÁTÉK!!!!!! -
zemilke
csendes tag
zemilke@freemail.hu
Valaki tudna segíteni? -
zemilke
csendes tag
Nagyon nagy bajban vagyok!
Nem tudom telepíteni a játékot azért mert a c:meghajtóm kicsi és mindenképpen oda akarja telepíteni a játékot, és nem tudom hogy kell megadni neki hogy más meghajtóra telepítse a játékot!Valaki segítsen.
-
zemilke
csendes tag
Nagyon nagy bajban vagyok!
Nem tudom telepíteni a játékot azért mert a c:meghajtóm kicsi és mindenképpen oda akarja telepíteni a játékot, és nem tudom hogy kell megadni neki hogy más meghajtóra telepítse a játékot!Valaki segítsen. Mit csináljak?
-
Tito007
csendes tag
Pedig nekem is 20,4 GB a telepítés mint WonderCSABO-nak
-
Sixkiller6
őstag
remek! immár nem először elszálltak a mentéseim, sem a quick save, sem az autosave nem visszatölthető.
kezdhetem elölről -
Sixkiller6
őstag
kijött a Magyar MOD a gaméhoz. [link]
na ez az amit kerestem, egy kis országgal indulni és onnan lenyomni Európát.Mivel Ausztriával nem akartam összeakasztani a bajszot az Ottomán Birodalom ellen fordultam a Balkánon, Oroszországgal gyors szövetséget kötöttem.
Amíg sorra felszámoltam a török ellenállást átvéve a teljes Balkán irányítását Napóleon felmorzsolta az osztrák ellenállást egészen Bécsig nyomulva.
Kapva az adódó alkalmon bevettem Bécsnek büszke várát, a történelem szemétdombjára dobva az Osztrák birodalmat.
Az 1806-os magyar forradalom élére állva megbuktattam a Monarchiát és Köztársaságot kiáltottam ki.
Épp Poroszország ellen fordultam volna, amikor szimultán kaptam hadüzenetet Napóleontól és az oroszoktól, két tűz közé kerültem, de állom a sarat, próbálok kiegyezni a cárral, akár pénz és területveszteség árán is.ps: mintha lenne egy bug benne, a második körben Horvátország, Buda és Erdély automatikusan felmentést kap az adók alól, vissza kell állítani.
-
WonderCSabo
félisten
Ki jött a demó! Aki eddig nem tette, próbálja ki.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Köszi! Azóta már megoldottam, nem sokkal léptem túl a limitet
Most az egyiptomi kampányt nyomom, és sokkal jobban bejön, mint az itáliai.
Egyébként nekem a Medieval 2 tetszett a legjobban!
-
Sixkiller6
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
bocs, nem válaszoltam
jó utakon 7-8 kör alatt Klagenfurtba lehet érni ha jól emlékszem.
2 sereget vittem egyszerre, de Napoleon egyedül is meg tudja oldani, csak gondoltam élek az előzetes elrettentés eszközével, h a sógoroknak meg se forduljon a fejében az ellenállás lehetősége. -
Sixkiller6
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
hülye IT-s

akkor lassan tervezheted az első tank bevetésétérdekes ez a Total War dolog. Valahogy sem ez, sem az Empires nem igazán tudott megfogni. És pedig azért nem, mert engem a legjobban az köt és nyűgöz le, amikor szemmel láthatóan fejlődik az országom, a seregeim.
Napoleonban szinte semmi sem változik.A mai napig a Rome-mal játszom a legtöbbet, ahol az első seregek még szinte kőbunkóval nyomják, és a vége felé már jönnek a durva spártai harcosok, vagy az agyonpáncélozott harci elefántok (imádok Kártágóval játszani, nincs annál jobb mint egy regiment elefánttal bevonulni Rómába).
Nagyon nagyon remélem h a köv TW rész a XX. század első feléről fog szólni, ahol el lehet jutni a howitzertől a Me109-ig. Kell egy tisztességes Panzer General remake.

Remélem érthető amit mondok.
-
WonderCSabo
félisten
Nah, megoldottam az időhiányomat. Az turn limitálást hex editorral átírtam 1797-ről 1900-ra.

-
Scholes9
nagyúr
Ha lesz időm, akkor én is belevetem magam a gamebe, ha olyan jó lesz, mint az Empire akkor remek szórakozás lesz a Napoleon is

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Kipróbálom, de iszonyat sok turn, mire odaérek. Neked hány turn volt Torinóból?
És 2 serget vittél Klagenfurtba egyszerre?Egyébként köszi a választ!

-
Ijk
nagyúr
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Egyiptomot beszoptam. Túl sokat tököltem a mamelukokkal, meg a beduinok állandó kis seregű szívatásaival. Végére hagytam Ciprust, ahova éppen sikerült beslisszolnom egy sereggel, mert a hajóimat rendszeresen megtámadták. Viszont ott két fullos elit brit hadosztály vár.
Inkább elkezdtem a porosz kampányt, ahogy haladok Párizs felé egyre több a francia sereg, szerencse, hogy mindenki szövetséges, ha a ruszkik betámadnának hátulról jöhetnének Berlinig, nem tudnám őket fenntartani. A francia háború felemészti az összes erőmet.Mellesleg sajnos kivették a Fire by rank-ot, és a Platoon fire-t. Így csak az első sor tüzel. Viszont érdemes már rögtön fire at advence-ben felállítani a sereget, szerintem nagyon hatékony, persze amíg megmarad a fegyelem.
Remélem egyszer kijön egy 48-as szabadságharc, akár hivatalos, akár mod formájában
-
Sixkiller6
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
épp tegnap vettem meg a játékot, le is tudtam az olasz kampányt gyorsan (igaz sietősre vettem a végét, amikor beszólt h már csak 8 kör van vissza)
stratégia:
1, két sereget egy picit felturbózni, hátországot fejleszteni
2, Torinót valahogyan bevenni (nekem sok kör volt, komoly veszteségekkel, mert komoly Piedmont-i seregek gyűltek ott össze)
3, Torino bevételére Piedmont megadással reagál, protektorátus lesz belőle
4, irány egyenesen kelet, Klagenfurt, 2-3 város kerül csak az utadba. Osztrákok nem tudtak különösebben megizzasztani, simán átgyalogoltam rajtuk.Irány Egyiptom!
-
WonderCSabo
félisten
Vki megcsinálta az olasz kampányt? Nekem marhára nem megy, Klagenfurtba érni is rengeteg turn, nemhogy elfoglalni. Mi a trükkje?
-
keIdor
titán
Nagyon bejön a játék, most elkezdtem hardon, így már kicsit izzadok alatta.
Ami jár.
Érdekes különben elég makacsok a magyarok... idejönnek a "jó szándékú" franciák, felszabadítom őket, visszaadom Horvátországot meg Erdélyt, de elég nehezen érem el velük, hogy Very Friendly-n álljanak hozzám.
Az olaszoknak is visszaadtam a függetlenségüket és egyből szeretnek.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ollie tudja azt megoldani szerintem

-
Ijk
nagyúr
Első 30 perces benyomás:
Ez katasztrófa!
A grafikáját ismét nem tudom medium fölé venni, és a csatában mintha kivágott papírkatonák lennének, valami borzasztó effektekkel. Ja és azt a csatát sem sokat láttam, mert Appcrash-al kilépett mint anno az Empire a 3 hónappal későbbi patch előtt. 10.000FT és nem tudok ismét játszani. Megint várjak 3 hónapot egy nyamvadék patch-re? -
WonderCSabo
félisten
Felraktam, a telepítés 20,4GBot foglal! Később kipróbálom, most megyek enni.

-
Scholes9
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen.
-
WonderCSabo
félisten
Az Empire: Total War nélkül is megy?
-
Spilerke
csendes tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Szerintem egy nagyon jól optimalizált játék! Tökéletesen fut a gépemen very high-on! Persze csak a "gyári" very high-on hagytam, tehát az élsimítást, stb-t nem húztam még feljebb. A vas: E5200(alapon járatva), Ati 4830, 2giga ram, windows 7.. Szóval az ajánlott értékkel alaposan felé lőttek... A játék maga meg lenyűgöző, a legrealisztikusabb stratégiák egyike! (a többi total war-ral egyetemben
) -
Scholes9
nagyúr
Köszi ollie a módosítást

Másik: sajnos még nem tudtam megnézni a játékot, mert éppen nincs videokártyám, de, ha olyan a gépigénye, mint az Empire: Total Warnak akkor nem lehet gond, az X2 6000, 4 giga ram és HD 4850-el csutkán ment

kételkedem: egy mai gépben teljesen átlagos a 4 giga ram sztem
-
kételkedem
addikt
válasz
gamerkiller
üzenetére
Különösen a 4 (!!!!!!!) giga memória! Egy stratégiai játéknak 8800 GT video kártya és 4 GB memória

Értem én, hogy fejlődni kell meg, hogy ennél gyengébb gépen is futni fog, de könyörgöm hova jutunk így?
Mi lesz két év múlva a rendszerigény? 8 GB memória és Radeon HD 5970 video kártya megtámogatva egy i7-950 procival? -
gamerkiller
senior tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Nem semmi gépigénye van a drágámnak!

-
kételkedem
addikt
Gépigény:
Napoleon: Total War
System Requirements*
Intel Processor - Core 2 Duo E6700 2.66GHz
AMD Processor - Athlon 64 X2 Dual Core 5600+
Nvidia Graphics Card - Geforce 8800 GT 256MB
ATI Graphics Card - Radeon X1800 Series 256MB
RAM Memory - 4 GB
Hard Disk Space - 15 GB
Direct X 9* System requirements displayed are based on recommended system requirements and should be used as a guide only.
-
wednesday
őstag
CPU teszt és beállítási tippek a játékról: katt.
-
wednesday
őstag
Nekem is tetszik nagyon a játék.
A gépigény is javult úgy érzem az Empire-höz képest. Az effekteket szvsz. kissé eltúlozták néhol. Az egy kicsit furcsa nekem, mikor füves réten (reggeli párás, nedves, ködös idő) a csapatok hatalmas port kavarnak menetelés közben. Meg a puskák is kicsit sok tüzet "köpnek".
De összességében ezzel a játékkal is elleszek remélem sokáig, mint az eddigi Total War játékokkal. 
-
keIdor
titán
Én már próbáltam, szerintem jobb lett, mint az Empire.
Már egész nyugat-közép Európa az enyém, Magyarország független!
-
Scholes9
nagyúr
Ha jól láttam nincs ilyen fórumtéma, gondoltam nyitok egyet
Steamen is már elérhető a játék: [link]A játék demó változata szintén a Steamen érhető el.
A SEGA kiadásában megjelent a Napoleon: Totalwar pc-s stratégia játék.
A játékban Napoleon hadjáratait élhetjük át. Olaszország, Egyiptom és Oroszország hadszínterein bizonyíthatunk. Természetesen nem maradt ki Waterloo sem.
Néhány kép kedvcsinálónak:

A képek forrása a játék hivatalos honlapja!
[ Módosította: ollie ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 OLED Ryzen 5 8640HS 16GB /512SSD/1év gari
- Dobozos Asus VivoBook S 15 Laptop 15,6" -30% Snapdragon X Elite 32/1TB 3K OLED 120Hz
- Jó állapotú Playstation 2 SLIM SCPH-70005 csomag eladó!
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az angol és francia kampány után most az oroszt tolom(tam) very hard/very hard fokozaton, már alig néhány terület van vissza a győzelemhez, iszonyat finoman kidolgozott a diplomácia, és a kutatás/építkezés sztem elég fejlődési lehetőséget is ad. Az meg, hogy nekem átlag 1-2 hónap egy kampány, szinte valós idejűvé teszi a játékot